Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?

Оцветяване водна емулсия (RE) мастило - суспензия от пигменти, разтворени във вода и полимерни материали, се претендира за тази довършителни тавана повърхности. Този вид декор е прост и евтин. Той дава естетичен вид на третираната база, която се запазва за дълго време. Лесно е да боядисвате правилно тавана с вода-емулсия, при условие, че бояджийският избор на бояджийски инструмент е правилен.

Каква вода боя се използва за таван декор?

Vodoemulsionku представлява екологично чист и нетоксичен състав, който няма неприятна миризма, съхне бързо, гарантира хомогенна, гладка боядисана повърхност. Такива окачвания са добре залепени за гипс, бетон, шпакловка, тухла, гипсокартон.

След нанасяне на CE-боята върху тавана водната й база се изпарява бързо и полимерите образуват тънък слой, устойчив на влага. Благодарение на тази характеристика боядисната повърхност не се деформира от водата, без никакви проблеми, измива се, запазва в продължение на много години свеж и привлекателен външен вид.

Всички ХЕ форми се разделят на акрил, поливинил ацетат, силикат и силикон. Боите от първия вид се смятат за най-популярни. Акрилните суспензии се характеризират с висок индекс на абсорбция на водата. Те имат повишена устойчивост на абразия. При някои акрилни съединения добавете латекс. Увеличава стабилността на състава до влага. Но латексната боя е скъпа.

Поливинил ацетат водна емулсия за довършване на тавана - най-евтиният. Повърхностите, боядисани с тях, са забранени да се измиват с вода. Такива цветове могат да се използват само в сухи помещения. За бани, кухни, бани не се побират.

Силикатните състави, в които се прибавя течно стъкло, са подходящи за бетон, камък и предварително облицовани тавани. Силиконовите съединения имат нисък коефициент на поглъщане на водата и висока пропускливост на парите. Те са идеални за райони с постоянна влажност (душове, тоалетна, кухня), както и боядисани повърхности, те не започват гъбички и микроорганизми.

Багрене инструмент - кой да се използва?

Използвайте обикновена четка за боядисване, за да нанесете водна емулсия на цялата площ на тавана не може да бъде. Този инструмент ще остави петно ​​върху повърхността. Боядисаната основа, след като се формира гладък, траен филм, ще изглежда много грозна. Повторно боядисване на тавана няма да оправи ситуацията. Напротив, дефектите ще станат много по-забележими.

Четка за боя се използва изключително за обработка на ъгли и фуги между тавана и стените. Важно! Корекцията на боядисания таван се осъществява чрез специална тесен (ширина - до 3 см) четка, предназначена специално за тези цели.

Правилно боядисване на тавана водна емулсия позволява на ролката. Трябва да изберете инструмент с мека дължина. Твърде малките вили оставят нелегирани повърхности на повърхността, но са твърде големи - те прилагат ЕД съединение с дебел слой. Експертите не препоръчват използването на пяна ролка. Той не осигурява необходимото качество на боядисване и увеличава потреблението му.

Още един важен съвет. Препоръчително е да работите с ролка с телескопична дръжка. Такъв инструмент прави възможно да се боядисва таванът с водна емулсия директно от пода - без да е необходимо да се използва стълба или конструкцията на специални скелета. Под валяка трябва да изберете удобна пластмасова тава.

Някои народни занаятчии предпочитат да използват пистолет. Необходимо е, когато е необходимо да се украсяват с водно-емулсионна боя върху големи площи с таванни повърхности. Пистовият пистолет харчи икономично състава за оцветяване. Скъсява времето за работа, излива всякакъв вид боя на водна основа, от акрил до силикон. В същото време завършеното покритие се оказва наистина тънко, издръжливо и точно.

Пистолет за пръскачки (електрически или пневматични) не е евтин. Купете го за единично оцветяване на тавани в частен дом не е подходящо. Ето защо повечето домашни майстори изпълняват рисуване с ролка.

Подготовката на таванната повърхност е задължителен етап на операцията



Преди да приложите водна емулсия от тавана, трябва да премахнете всички стари покрития. Ако преди е покрита с тапет, те са премахнати. Трябва да действате колкото е възможно по-внимателно. Тапетът е добре импрегниран с вода, нагрята до + 60-70 ° С. Премахването на старото покритие е разрешено след набъбване. Остъклените тавани се маскат. От тях се отстранява слой от креда. Повърхността е добре почистена от крекинг и пилинг.

Ако таванът е боядисан с водна емулсия, трябва да се анализира състоянието на старото покритие. Когато няма видими дефекти (пукнатини, зони на лющене), може да се постави нов слой боя директно върху старата. При наличие на повреда е желателно напълно да се премахне старата VE боя. И само след това се прилага нов състав.

Тавани от гипсокартон се подготвят за боядисване съгласно следната схема:

  • Пропуските между отделните листове са запечатани. Тази операция се изпълнява от серпиално подсилваща лента, нарязана на ленти с необходимата дължина.
  • Shchaklyutsya секции, които фиксират профилната рамка и гипсокартон, винтовете на капачката.
  • Цялата повърхност на тавана е поставена. Нивелиращото съединение се нанася в два слоя с почивка на ден.
  • Повърхността от гипсокартонени плоскости се шлайфа с малко шмиргел и земята.

След отстраняване на стари покритието (кал, тапети, гипс) повърхността се проверява за наличие на вдлъбнатини, пукнатини, отвори, пукнатини и други дефекти. Всички идентифицирани недостатъци са увеличени (остъргвани със шпатула), почистени, напълнени със замазка.

Подреденият таван е шлайфан. Той премахва замърсявания и прах от него. Прилага се грунд върху чиста повърхност. След като изсъхне, таван shpaklyuetsya. Сега е напълно готова за боядисване с боя на водна основа.

Технология на рисуването - как да направим всичко правилно?

Преди да започнете работа, трябва внимателно да проучите инструкциите на банката с водна композиция. Някои бои се разреждат с вода (до 10 на обема). Други се използват без добавяне на течност. Боята е добре смесена. Колкото по-хомогенен ще бъде съставът, толкова по-добре ще лежи върху основата, за да бъде украсена. Добавки за оцветяване се използват, за да придадат определен цвят на сянката на белия РЕ състав. Важна точка! Kohler се добавя незабавно към целия необходим обем боя. В този случай зоните, които ще бъдат украсени с различни нюанси, няма да се появят на декорирана повърхност.

Процесът на прилагане на водна емулсия винаги започва с ръбове по стените и ъглите на тавана. Тази част от операцията се извършва с четка. Боята върху тези зони се нанася с широчина 3-5 см. След това се пристъпва към боядисване на главната площ на тавана.

Едната страна на валяка за косъм се потопи в баня с НЕ състав. Инструментът се навива на подвижна тава. Той е на таблата. Ако няма такова устройство, може да се търкаля ролката върху парче твърда или линолеум.

Тази процедура е задължителна. Инструментът за боядисване без оцветяване ще остави върху повърхността, която се обработва, оцветени небоядисани повърхности. След изсушаването на състава на HE те ще се превърнат в петна. Боята се нанася върху тавана с ленти. Важно е да се спазват следните препоръки:

  • Ролката се премества от прозореца през стаята.
  • Лентите се наслагват една върху друга с припокриване от 15-20 см.
  • Оцветяването се извършва възможно най-бързо.
  • Вторият слой боя се нанася по стаята след първото изсъхване.

При нанасяне на водна емулсия е необходимо периодично да се проверява таванът от различни ъгли. Това е единственият начин да видите небоядисани области. Това е оптимално, когато един човек се занимава с рисуване, а вторият му казва къде съставът пада неравномерно. Забелязаните недостатъци незабавно се елиминират.

Съответствието с описаната технология е гаранция за получаване на идеален резултат. Боядисаният таван ще угоди на домашния майстор с еднаква повърхност и красота.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подготовка и боядисване на тавани с водна бояПодготовка и боядисване на тавани с водна боя
Боядисване на стени с боя на водна основа изберете материал и научете как да работите като валякБоядисване на стени с боя на водна основа изберете материал и научете как да работите като валяк
Таванна замазка с вода за боядисване за ботушите на всички магазиниТаванна замазка с вода за боядисване за ботушите на всички магазини
Боядисване на тавана с валяк - предимстваБоядисване на тавана с валяк - предимства
Боя за таванна водна емулсия - правилният изборБоя за таванна водна емулсия - правилният избор
Как да заливите тавана с боя на водна основа правилноКак да заливите тавана с боя на водна основа правилно
Ролката за боядисване на стени избира правилния инструментРолката за боядисване на стени избира правилния инструмент
Латексова боя за таванните предимстваЛатексова боя за таванните предимства
Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
Как да нарисувате тавана от гипсокартон избор на бояКак да нарисувате тавана от гипсокартон избор на боя
» » Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?
© 2021 BggeHat.com