Как да нарисувате тавана от гипсокартон избор на боя



Гипсокартонните тавани се превърнаха в много популярно решение в наши дни, тъй като позволяват на дизайнерите да изразят напълно въображението си. В този случай можете да създадете шедьоври на няколко нива, често съчетани с материали от различен тип. Именно поради тази причина въпросът за това как да се боядисва тавана от гипсокартон се определя от дизайнерите на дома толкова често.
как да нарисувате тавана от гипсокартон
Повърхностите от гипсокартон могат да бъдат подложени на почти всяко третиране. Те могат да бъдат избелени, шпакловани, боядисани и облицовани с плочки. Но преди боядисването на материала е необходима известна обработка.

Как да нарисуваме таван от гипсокартон

Боядисването се счита за най-простият вид строителни работи, но въпреки това този тип покритие изисква точност, тъй като дори и най-малката грешка ще трябва да бъде ремонтирана дълго и внимателно.
Подготвителна работа
Първо трябва да подготвите повърхността. Това се прави за:
  • почистване на гипсокартон от прах;
  • увеличаване на адхезията на повърхността;
  • намаляване на процента на абсорбираната боя;
  • намаляване на консумацията на боя.
как да пребоядисате тавана от гипсокартон
Има няколко начина за извършване на подготвителни процедури, но има такава, която не само намалява времето, но е много по-проста от останалите. За да се направи това, е необходимо да се смеси импрегнирането на почвата с малко количество замазка. Тя се разбърква до леко плътна консистенция. След това, като се използва валяк за боядисване, получената смес се нанася върху повърхността.
Но не забравяйте, че този метод може да се използва само за уплътняване на шевовете, както и за много дълбоко фугиране. Това означава, че в крайна сметка трябва да бъде идеално равна повърхност.

Избор на боя

За да работите с гипсокартон, можете да използвате почти всяка боя.
как правилно да боядисват тавана на гипсокартон
Но точният избор на боята влияе върху масата на параметрите, които трябва да бъдат взети под внимание:
  • цената трябва да съответства на качеството;
  • слоят боя трябва да е устойчив на добро механично увреждане;
  • боята трябва да издържа на действието на влагата;
  • боята трябва бързо да изсъхне;
  • Могат да се използват само екологични материали.
Тези параметри се удовлетворяват от вододисперсионни и водно емулсионни багрила. Тези материали имат някои прилики, но всеки има свои свойства (повече:Как и какво да нарисуваме тавана: каква боя да изберем") Например, боята на водна основа предлага много по-голям избор от цветове и нюанси, докато водната дисперсия е по-устойчива на измиване.
В развитите страни се използва и специален емайл. Но това е много висока цена, така че дори и на Запад, не всеки може да си позволи такъв завършек на гипсокартон.
как да нарисувате таван от гипсокартон
Ако сте ограничени в средства, по-добре е да изберете добра боя на водна основа. Ако сте готови да похарчите за довършителни работи, тогава можете да използвате емайл, който по своите характеристики многократно надхвърля други видове боя и може да се нарече вечен.
Подготовка на боята за работа
Преди боядисването е необходимо внимателно да прочетете указанията, които са поставени върху опаковката. Често описва процеса на подготовка на боята за работа. В този случай не пренебрегвайте препоръките на производителя.
живопис
Така че, вече сте решили за вида боя за гипсокартон и сте го подготвили за работа. Сега можете да отидете направо на оцветяване на повърхности. Отворените и големи участъци от материала са боядисани с валяк. Значително спестява време и намалява потреблението на материали. За боядисване на труднодостъпни места се използва четка. Самата боя се нанася на няколко слоя. За материали от местно производство може да има три, а за вносните материали, два са достатъчни.
как да пребоядисате тавана от гипсокартон със собствените си ръце
За да се избегне разводът и да се получи равномерен слой, повърхността на гипсокартона е боядисана първо в една посока, а след това в обратната посока. Така например, работейки с тавана, първият слой се прилага в посока изток-запад, а вторият - юг-север. Но преди да приложите втория слой, не забравяйте да оставите предишния да изсъхне.
Освен това, когато работите с тавана, не забравяйте използването на защитно оборудване, като шапки и очила. Боята е много трудна за измиване на косата и ако попадне в очите, може да възникне възпаление. Ето защо е по-добре да бъдете сигурни и сигурни.
Допълнителни работи
За да не попадат боята върху места, които са боядисани в различен цвят или не изискват завършване, те трябва да бъдат защитени. За това, дори преди началото на живописта, тези зони са затворени с плат или полиетиленов филм.
Ако искате да организирате идеално плавен преход на цвят в една равнина, тогава се използва боя лента. Той е залепен на повърхността, което позволява на ръба да образува необходимата линия. По същия начин можете да създавате рисунки.
Ако искате да нарисувате малък шаблон с различен цвят, първо се създават тези елементи за подрязване. След това те са затворени с филм или лента, а повърхността е боядисана с основния цвят.
гипсокартон таван
На първо място, картината се прави за тавана. Това предотвратява замърсяването на стените и пода.

експлоатация

Въпросът за работата е много важно да знаете какво да боядисвате тавана от гипсокартон. Това се дължи на характерните свойства на всяко отделно багрило. В повечето случаи повърхността може да се избърше с влажна кърпа. За по-подробна информация, моля, направете справка с инструкциите на производителя (прочетете също: "Как правилно да нарисувате тавана: важни нюанси").
След завършване на работата е желателно малко количество боя да остане в акциите. В бъдеще може да се наложи да се справите с дребни повреди и драскотини по повърхността на гипсокартона.
Боядисване на тавана от гипсокартон, погледнете видеото:

заключение

Боядисване на тавани от гипсокартон е доста проста задача. Не е необходимо да имате специални квалификации и обучение. Но въпреки това е необходимо стриктно да спазвате инструкциите, които ясно определят реда и характеристиките на работата (прочетете също: "Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции"). Като се вземе предвид тази информация, можете лесно да отговорите на въпроса как да пребоядисате тавана от гипсокартон.Как да нарисувате таван: характеристиките на процеса".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране на тавана от гипсокартон в спалнятаПроектиране на тавана от гипсокартон в спалнята
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръцеБоядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
Тавани от гипсокартон в залата за избор на дизайнТавани от гипсокартон в залата за избор на дизайн
Красиви тавани от правилата за декорация на гипсокартонКрасиви тавани от правилата за декорация на гипсокартон
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референцииТогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции
» » Как да нарисувате тавана от гипсокартон избор на боя
© 2021 BggeHat.com