Боядисване на тавана с валяк - предимства



Изпълнението на покритието на тавана изисква максимална грижа и точност. Неспазването на технологията е изпълнено с лошо качество и очевидно непривлекателна повърхност. Важен фактор в този случай е правилното нанасяне на слоевете боя - дори при лошо осветление, разводите ще бъдат забележими. По време на боядисването на тавана трябва да се спазват основните правила.

Материали за оцветяване на тавана

Кредаческото кал, използвано от много поколения, сега е в миналото. С течение на времето, тя започва да се влива, разваля вътрешните елементи, е доста трудно да се премахнат мръсотия и следи от сажди - таванът ще трябва да бъдат избелени отново. Заедно с тези недостатъци, боядисването на тавана с валяк има и някои предимства: насърчава антисептично третиране и предотвратява появата на мухъл и гъбични спори в мокри помещения.
Понастоящем производителите на строителни материали предлагат разнообразни багрила, състоящи се от безвредни компоненти и без неприятни и остри миризми. Външно те са много по-бели от креда, докато са лесни за почистване с обичайните почистващи препарати.
възглавници за боядисване на тавана
Такива бои са водоразтворими, което им позволява да се разреждат с обикновена вода.
Те включват:
  • Водна емулсия или водни дисперсии;
  • Акрилна боя, подходяща за довършване на тавана и стените;
  • силиконова боя;
  • силикатна боя.
Най-често бояджийските тавани с ролкови силикатни багрила са подходящи за ремонт на помещения и производствени цели. Те включват влагоустойчиви и противогъбични компоненти. С една дума, тавана за гаража а избата може да бъде боядисана с такъв инструмент.
Модерно развитие на интериорните работи са силиконовите бои, които се характеризират с добра крива (скриват пукнатини до 1 мм дълбоко), свързани с хипоалергенни агенти.
избор на валяк за боядисване на тавана
Акрилните бои могат да покриват стени и тавани на закрито. Заедно със силиконовите бои те се третират добре със сапунени разтвори. Ниска цена позволява на майсторите на дома да закупят такъв аналог на силикатни бои.
Най-добрият вариант за тези, които не знаят как да се реабилитират ролка таван, с боя на водна основа, който се нарича в vodoemulsionkoy хора. Не е повърхност, върху която да не може да се прилага с изключение на тавани, които се използват за обработка масло или нитро - с тяхната водна емулсия се търкаля под формата на капки (следва: "Как да се промият тавана: полезни препоръки").
Измиването на водната емулсия не е позволено, така че ако е необходимо, таванът трябва да бъде пребоядисан. Независимо от незначителните недостатъци, ниската цена и приемливото качество осигуряват водеща позиция за тази боя сред тези продукти на пазара.

Списък на инструментите, използвани при боядисване на тавана

Преди да залеете тавана с валяк, трябва да се погрижите за набирането на някои инструменти:
  • тъканна ролка с дълга дръжка (различни варианти на телескопични дръжки се предлагат в строителни магазини);
  • комплект четки (тесни и широки);
  • специален капацитет за боядисване.
колко правилно е да замажете тавана с ролка
Използването на пръскачки или бояджийски пистолети е приемливо. Много от тях са запазили стари модели прахосмукачки, оборудвани с пистолет - пластмасов капак, подходящ за стандартен стъклен буркан за 1 литър. Устройството на пистолета за пулверизиране е съвсем проста: под въздействието на въздух, проникващ през маркуча в буркан, боята се изтласква през дюзата и в тръбната вложка в капака (по-подробно:Боядисване на тавана с пистолет - предимства").

Обработка на тавана преди нанасяне на нов слой боя

Първоначално старата боя е напълно отстранена от тавана, а в случая на варовикова течна облицовка предишното покритие се измива с обикновена гъба, докато се появи бетонна плоча на припокриване.
За да се отървете бързо от старата вода, препоръчително е да навлажнете напълно целия таван, а след това да отворите вратите и прозорците - течението е отличен начин за премахване на слоя боя. След 20-30 минути на тавана се появяват мехурчета, които трябва да бъдат отворени със шпатула и отстранени заедно с останалата част от покритието. След това трябва да проверите тавана за наличието на различни видове дефекти. Ако се открият пукнатини, вдлъбнатини, големи издутини, тогава те трябва да бъдат подравнени с гипс стартова и финишна мазилка.
обработка на тавана преди промиване
В резултат на подготвителната работа повърхността трябва да бъде перфектна, затова е важно да имате следното на пръсти:
  • групов валяк или маче (специална четка), докато възглавници за боядисване на тавана не трябва да се използва в тези произведения;
  • комфортен басейн под грунда;
  • 2 шпатула с ширина 10-15 см и 25-30 см;
  • капацитет за гипсова шпакловка;
  • Абразивни окото с подходящи размери и nazhdachku (нулевки ще бъдат достатъчни).
Ако има малки пукнатини по тавана (до 0,5 мм) без силни капки, ще е необходима само шпакловка за довършителни мазилки. След като го приложите, трябва да изчакате 24 часа, след това да го обработите с абразивен отвор и да го пясък.
В случай на забележими неравности и дефекти, пролуката или пукнатината се увеличава с шпатула (разширена), зацапва се с грунд и се полага върху стартовия пълнител. Докато се изсушава, повърхността се почиства (заглажда се).
предимства на валяка на тавана
На следващия етап се полага дълбоко проникващ грунд, след което таванът се изсушава (след 3-4 часа) и завършващата замазка - за изравняване на тавана. Тя е с доста силна структура, така че не се прилага по-дебела от 1-2 мм. С него се изпълняват същите процедури като при предишния слой: стрипинг и грундиране. Само след последователно изпълнение на описаната работа можете да започнете да боядисвате тавана с боя на водна основа.
Как правилно да рисувате тавана, погледнете видеото:

Характеристики на използване на четка и ролка при боядисване на тавана

Както всяка ремонтна работа, има таванско боядисване с възглавница на хитрост, което ще помогне да се елиминират някои грешки и да се получи перфектен резултат.
Първо, боята се нанася най-малко на 2 слоя. За да се избегнат ненужните петна при боядисване и повърхността е плоска, първият слой трябва да е течен. С тази консистенция трябва да се отървете от най-малките пори и да създадете добра основа за следващия слой.
Боята се излива в контейнера, където валякът пада. За да изтласкате прекомерно количество боя, трябва да завъртите валяка няколко пъти по ребрата на кюветата. Препоръчва се тази процедура да се извърши, за да не се пръска допълнителната боя по време на нанасяне на тавана. Първо, таванът е боядисан в перпендикулярна посока към стената с прозореца. Ролката се движи успоредно на прави линии с леко припокриване един към друг. Вторичната боя се извършва перпендикулярно на главния слой, което ще премахне материални петна по тавана. Не по-малко важно е изборът на валяк за боядисване на тавана - ако е направено неправилно, качеството на работата също ще бъде забележимо по-ниско от желаното.
как да нарисувате тавана правилно
За да се оцени качеството на декорацията, достатъчно е да се приближите до стената срещу прозореца и да погледнете към тавана, ъгълът на гледане трябва да бъде от порядъка на 30-40 градуса. В случай на непокрити петна или големи пространства незабавно ги отстранявайте и валякът трябва да се движи в същата посока като коригирания слой.
Трудно достъпни места (в ъгли, тръбни места, таванни первази, полилеи), където е трудно да се удари валяка, да се боя с четка. За да получите равномерен слой, четката трябва да се държи в една позиция - под ъгъл от 45 градуса до тавана. Всеки последователен слой се прилага в същата посока като предишната.
Тъй като работата е завършена, таванът е оставен да изсъхне. В студено време можете леко да включите нагревателя, но си струва да се притеснявате за течения. Накратко, нищо сложно в техниката на оцветяване на тавана не е достатъчно, достатъчно е да се наблюдава последователността на всички произведения, както е показано на снимката, придружаваща цялата статия.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нарисувате тавана функции на процесаКак да нарисувате тавана функции на процеса
Как да нарисувате тавана със собствените си ръцеКак да нарисувате тавана със собствените си ръце
Как да боядисвам гипсокартон?Как да боядисвам гипсокартон?
Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръцеБоядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
Как да нарисувате тавана от гипсокартон избор на бояКак да нарисувате тавана от гипсокартон избор на боя
Как да нарисувате тавана с важни нюансиКак да нарисувате тавана с важни нюанси
Как правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяванеКак правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяване
Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
Как да нарисувате тавана за варенеКак да нарисувате тавана за варене
» » Боядисване на тавана с валяк - предимства
© 2021 BggeHat.com