Как да нарисувате тавана с важни нюанси



Ремонтът обикновено започва от тавана. Ако го направите последно, може да се наложи да повторите поставянето на тапета и подреждането на пода. Най-икономичният начин да го придадете атрактивен вид, както е на снимката - просто го боядисвайте. Но в този бизнес има много нюанси, така че трябва да знаете как правилно да рисувате тавана.
правилното боядисване на тавана
Днес неговата картина е по-популярна от традиционното оцветяване. Такива ремонти могат да скрият малки повърхностни дефекти. Освен това е много по-лесно да се нанася боя, отколкото креда. Въпреки това, изглежда, че за боядисване на тавана не изисква специални знания и умения, да се запознаят с основните правила няма да бъдат излишно - неграмотни използване на бои може да съсипе външния му вид. Следните съвети ще ви помогнат в това как да боядисвате гладко тавана.

Подготовка за боядисване на тавана

Започнете да рисувате с освобождаването на стаята от мебелите. Можете просто да го покриете с филм, но е по-добре да освободите стаята, така че стълбата да бъде поставена на всяко място - ще бъде много по-удобно да работите.
Всички необходими инструменти трябва да бъдат подготвени предварително, така че когато започнете да рисувате, не е нужно да се притеснявате за нищо. Колко бързо да нарисувате тавана зависи от това дали всичко е подготвено за работа (повече:Как да подготвим таван за боядисване - инструкции").
Това ще изисква:
  • стълба;
  • голям и малък валяк;
  • широка четка за боядисване;
  • контейнер за боя;
  • боя;
  • Лепяща лента, предпазваща повърхността, която не изисква боядисване.
какъв цвят да нарисувате тавана
Първо, таванът се почиства (премахване на старата замазка, тапет), измазана, грундирана повърхност (прочетете: "Как да почистите таван от боя: полезни препоръки"). Праймерът трябва дълбоко проникване. Прилага се с валяк и четка. Особено третираните пукнатини, място плочи ставите, порьозни ъгли между тавана и стените. Това е важно с оглед да не трябва да се мисли как да нарисува тавана без ивици.
Shpaklevku и грунд се избират специално за избраната боя. Тези материали трябва да бъдат комбинирани помежду си и предназначени за типа стая, в която ще бъде боядисван таванът. Повърхност внимателно shpaklyuyut че на ставите на плочи няма нередности и пукнатини. Преди да приложите следващия слой замазка, предишната трябва да изсъхне напълно. Заземете го, докато таванът е гладък и равен.
Преди боядисване повърхността се шлайфа с шкурка (плитка). В резултат на това той ще стане леко груб. След това, как да нарисувате тавана в стаята.
как правилно да рисувате тавана на видеоклипа
Преди да започнете да рисувате, трябва да инсталирате елементи, които ще служат като елементи от интериорния декор. Те могат да бъдат готови багети, розетки, бордюри и др.

Боядисване на тавана

Какъв цвят за боядисване на тавана, всеки реши самостоятелно - това зависи от личния вкус и интериора на стаята. Що се отнася до вида на боята, подходящи са няколко варианта.
За тази цел често се използват водоразтворими акрилни емайли. Ако се интересувате как да боядисвате внимателно тавана, значи си струва да изберете този вид боя. Акрилният емайл е лесен за нанасяне, устойчив на вода и светлина, бързо изсъхва, няма остър мирис, е икономичен.
Алкидните емайллакове са издръжливи, икономични и устойчиви на влага. Но след боядисване стаята дълго ще бъде наситена с миризмата на боя. Повърхността оцветена с такъв състав почти не "диша".
как да нарисувате тавана без ленти
Има бои, които можете да използвате вместо грунд. Те се отглеждат непосредствено преди прилагането, като се спазват инструкциите на опаковката. След това повърхността се смила с валяк и се оставя да изсъхне.
Ако се чудите как правилно да рисувате тавана, трябва да вземете предвид следните съвети. На първо място, трябва правилно да нарисувате боята. За да направите това, купете специална наклонена тава, която има жлеб. Ролката се импрегнира с боя в жлеба и след това се натиска върху наклонената повърхност. Благодарение на този материал ще отнемете точно толкова, колкото е необходимо, и ще бъде възможно точното боядисване на тавана (прочетете също: "Как да се определи тавана след боядисване: полезни съвети").
Правилното боядисване не представлява нищо сложно. На повърхността просто трябва да вървите на пухкав или пяна ролка. Обикновено се прилагат два или три слоя боя. Ъглите и труднодостъпните места се обработват с четка. Боята за повърхността на тавана трябва да е течна. Така че няма време да се сгъсти, трябва да се приложи бързо, но спретнато. Можете да видите, за да разберете как правилно да нарисувате тавана на видеото.
как да нарисувате тавана спретнато
Работата започва от прозореца. Първият от слоевете се прилага успоредно на стената, на която се намират прозорците, а втората - перпендикулярна на нея. Едно движение трябва да отиде на един слой боя, а следващата лента - само малко да се припокрива с следващата. След това на тавана няма да работят области, които се различават по цвят.
Преди пребоядисването е необходимо да се идентифицират лошо боядисаните места и първо да се третират. Тогава си струва да вървиш с ролка над тавана. Мястото, което вече е боядисано два пъти, може да бъде боядисано с трети слой, но с полусух валяк (да се чете:Как правилно да нарисувате тавана с валяк: тайните на оцветяванетоТова ще ви помогне да научите как да рисувате тавана - видео.
Как правилно да рисувате тавана, повече подробности за видеото:
Консумацията на боя зависи от нейното качество, като например криещата сила. Когато купувате, препоръчваме да не изглеждате обемно, но колко е необходимо да нарисувате един "квадрат" на повърхността.
За да направите тавана красив, е по-добре да направите не един дебел слой боя, но няколко тънки, припокриващи се всички пропуски. Не ускорявайте изсушаването от вентилатори или електрически нагреватели - трябва да изсъхне в естествени условия. След това таванът с външния си вид ще зарадва много години.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боядисване на таваниБоядисване на тавани
Какво и как да рисувате таван первазиКакво и как да рисувате таван первази
Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референцииТогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции
Как да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположениеКак да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположение
Как да нарисувате тапет на тавана - опцииКак да нарисувате тапет на тавана - опции
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Как правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяванеКак правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяване
Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
Как да нарисувате тавана за варенеКак да нарисувате тавана за варене
» » Как да нарисувате тавана с важни нюанси
© 2021 BggeHat.com