Как да нарисувате тавана функции на процеса



При извършване на ремонта на тавана трябва да се спазват няколко условия, които гарантират високо качество и външна привлекателност на новата повърхност. Първият критерий за успех е използването на висококачествена боя, втората - правилният избор на инструменти за работа. Най-важният фактор е, как да нарисувате тавана, т.е. технологията за боядисване.

Подготовка за оцветяване

Списък на необходимите инструменти и материали

Преди да започнете да избирате всичко, което е необходимо, трябва да решите дали да се извърши боядисване или избелване на тавана. Материалът се избира, като се има предвид целта на помещението, намерението му за декорация и бюджета, определен за ремонта.
Най-евтината опция е варовик (креда или вар). Въпреки това, трайността е значително по-ниско от други методи за завършване на тавана, но дори и тук има някои нюанси: ако избелване на банята или кухнята, където има висока влажност, тавана бързо губят своята privlekatelnost- в случай на спане или жилищна площ ще зарадва жителите значително по-дълго.
толкова по-добър е таванът на боята
Пример за по-добър материал, практически не различен в цената от изпичане (ще струва малко повече), е боя на водна основа. След нанасяне, повърхността позволява да "диша", да я направи естетична и издръжлива. Таванът може да бъде почистван и измит.
Що се отнася до избора на инструмент, ако боядисвайте тавана със собствените си ръце, след това трябва да вземете четки, които лесно ще боядисват труднодостъпни места, ъгли, первази, стъпала и валяк за нанасяне на боя върху равна повърхност.
Когато избирате тези инструменти, не забравяйте, че:
  • Пневният гуменен валяк ще абсорбира голям обем боя, която постоянно ще тече надолу по дръжката, което ще доведе до появата на мехурчета на тавана;
  • космените ролки със средна или дълга дрямка са най-подходящи (прочетете:Как да нарисувате тавана с валяк");
  • грубите фуги на ролката допринасят за появата на ивици по време на оцветяването;
  • Валякът трябва да бъде широк 25-30 см, четка - 5-7 см.
как и как да рисувате стени и тавани
Преди да рисувате тавана в стаята, можете да проверите качеството на инструментите, както следва: издърпайте добре купчината на четката и затегнете ролката. Ако купчината не се простира и козината на валяка не се е деформирала, тогава сте избрали практични инструменти.
В допълнение към този комплект, трябва да изберете друг контейнер (тава) за боя, стълб и лента за боя, както и дълга пръчка за удължаване на ролката.

Трябва ли да подготвя стая?

При изучаването на снимката на изпълнението на произведенията може да се види, че мебелите преди това са били извадени от стаята, а устройствата за таванно осветление са развити. Ако прехвърлянето на мебели не е възможно, тогава е възможно да поставите върху него водоустойчив покриващ материал. За да рисувате не пада върху стените, прозореца и пода, те също трябва да бъдат затворени с филм. След приключване на оцветяването, извадете и изхвърлете.
Ако част от тавана, няма да бъдат оцветени, или той е предназначен за боядисване с различен цвят, а след това около него е необходимо да се придържаме лентите самозалепваща лента, която също се прилага по периметъра на помещенията на кръстопътя на стени и тавани.
как да нарисувате тавана красиво
Преди да нарисувате хубаво тавана, електричеството трябва да се изключи, но остават допълнителни източници на светлина. Боите трябва да бъдат закупени толкова, колкото е необходимо за завършване на тавана, като се има предвид прилагането на най-малко два слоя покритие, а някои бои за коригиране на неточности.
С една дума, боята също е необходима на склад, особено при разреждане на основния цвят с цвят. Ако боята изтече преди завършването на работата, тогава съставянето на същия тон ще бъде доста трудно.

Характеристики на технологията на оцветяване на тавана

Стъпка 1. Подготвяме повърхността за довършване

За да разберете как правилно да рисувате, таванът на видеото се предлага с визуална демонстрация на всеки етап от работата, където ще се види, че за начало старият капак се премахва от тавана, независимо от неговата сила и качество.
  1. Старата боя или варовикът е напълно почистена по начин, който ще бъде избран от самия господар.
  2. Прахът и мръсотията се изтриват от повърхността, след което се грундират.
  3. Ако е необходимо, таванът е изравнен, всички пукнатини върху него са shpatlyuyutsya.
  4. След като слоят замазки се изсуши, таванът е защитен с фин шкурка и напълно смлян. Когато се използва грунд, консумацията на боя се намалява значително и се подобрява качеството на адхезията му към субстрата. Можете да направите без грунд, но няколко месеца след завършването му, боята ще започне да се разпада, което неизбежно ще доведе до въпроса как да нарисувате тавана, за да избегнете такива грешки.
как красиво да рисуваш тавана снимка
  • След като нанесеният слой грунд изсъхне добре, препоръчваме да се провери повърхността - ако се открият тъмни петна, те трябва да бъдат боядисани. Веднага след като изсъхнат, се извършва главният ремонт на тавана.
  • Етап 2. Цветът на тавана

    Първоначално се извършва четката - боядисване на фугите на тавана и стените, както и труднодостъпни места (до тръбите, с вградени светлини, первази, люлки). За равномерно разпределение на боята, нова четка се нуждае от предварителна подготовка, която не е особено трудна: четката се потопи в боклук, след което се нанася боядисана ненужна повърхност. Процедурата се провежда, докато се получи покритие без ленти.
    Покрай стените на боята се нанася в ширина на лента на около 5 см. За монтаж стрехи препоръчани боя над стената, и до 2 см. Кота корниз скрие цветна повърхност, както и на кръстовището с таван линия ще бъдат чисти, без никакви пропуски.
    как да рисувате стени и таван
    Що се отнася до въпросите за боядисване на стени и тавани с валяк, експертите обръщат внимание на следното:
    • Боята се разрежда до оптималния състав. От прекалено дебелата боя ще получите неравномерно покритие с петна и гънки.
    • По-добре е да използвате специална тава, в която има подравняване под боята и наклонена оребрена равнина, за да се премахне излишъкът.
    • Не трябва да се потапя в боята - само една страна се спуска, след което ролката се търкаля по ребрата, за да разпредели съставката равномерно.
    • Нанесете боя от горния ъгъл на тавана, разположен паралелно на отвора на прозореца.
    • Боята се изтърква с тесен ивица, която се движи към противоположната стена. Всяка следваща лента се извършва с припокриване от 8-10 см. Работата се извършва с бързи темпове, така че ръбът на предишното покритие да не се изсушава.
    • След боядисване на малка площ трябва да се провери наличието на небоядисани места. За да направите това, достатъчно е да осветите повърхността от различни страни.
    • Прилагането на втория слой се извършва след известно време, перпендикулярно на предишното покритие.
    С тези прости правила дори и начинаещият ще се справи самостоятелно с оцветяването на тавана. По време на довършителните работи и особено след завършването им в помещението няма да има течение, а таванът се препоръчва да бъде добре защитен от слънцето.
    как да нарисувате тавана правилно
    Веднага след като майсторът решава как да нарисува прекрасно тавана - снимката може да помогне в това, е необходимо стриктно да следвате последователността на стъпките на боядисване, за да избегнете грешки. Например, изкуственото ускоряване на процеса на сушене на покритието с нагревателни устройства ще доведе до изсъхване и разпукване на боята.
    Ако има някакви дефекти по тавана (бръчки, ивици, следи от дрямката с четка), те трябва да бъдат шлифовани, грундирани и боядисани отново тази част на тавана.
    Как да нарисувате тавана, погледнете видеото:

    Характеристики на описания процес на оцветяване на тавана

    Най-важното е, че горното описание на довършването на тавана от бетонни плочи е представено по-горе. Ако имате нужда от боядисване на гипсокартон или тапет, ремонтът се прави малко по-различно (по-подробно: "Как да нарисувате тапет на тавана - опции").
    За много от собствениците на модерни апартаменти действителният въпрос е, какво е по-добре да нарисувате напрежението на тавана, на което експертите не дават конкретен отговор. Позволява се да се обработват безшевни текстилни тъкани и след това само с акрилни бои, които изискват аерограф за прилагане. В този случай, от всеки слой на покритието, дизайнът на тавана става по-тежък и постепенно се удря. Следователно оцветяването на окачени тавани е разрешено само 2-3 пъти.
    как и какво да нарисуваме тавана
    По този начин изпълнението на боядисване и лакиране при спазване на всички етапи в начинаещите може да предизвика трудности, които са изпълнени с повърхностни несъвършенства, лошо качество на оцветяването.
    Преди началото на финала се препоръчва да се запознаете още веднъж с хода на нейното изпълнение, след което да оцените вашите реални възможности. Понякога най-добрият вариант е да се свържете с специализирана фирма, която ще извърши ремонт на тавана много по-добре и по-евтино.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Таванно оцветяване - препоръкиТаванно оцветяване - препоръки
    Как да нарисувате тавана с важни нюансиКак да нарисувате тавана с важни нюанси
    Как да нарисувате тапет на тавана - опцииКак да нарисувате тапет на тавана - опции
    Как правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяванеКак правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяване
    Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
    Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
    Как да нарисувате тавана за варенеКак да нарисувате тавана за варене
    Как и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боятаКак и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боята
    Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
    Как да се определи тавана след боядисване полезни съветиКак да се определи тавана след боядисване полезни съвети
    » » Как да нарисувате тавана функции на процеса
    © 2021 BggeHat.com