Таванно оцветяване - препоръки



Първият етап от ремонта в помещението, независимо от неговата цел, е промиването на тавана. Популярността на избора на тази възможност за довършване на пода се дължи на евтината цена на материалите и тяхната безопасност за здравето.
Как да направите правилно изравняване на тавана, така че резултатът да се окаже качествен? За да направите това, трябва да следвате определена последователност от действия.

Подготовка на повърхността на тавана за промиване

Подготвителният етап е много важен, защото неизпълнението на препоръките по време на изпълнението му ще доведе до необходимостта от повторно извършване на цялата работа, тъй като покритието скоро ще започне да се разпада. Особено това се отнася за старата варова вар, ако се планира след това да се нанесе върху повърхността с варовиков разтвор или оцветено (за повече подробности:Как да нарисувате тавана на варовик: полезни съвети") Също така е необходимо да се измие такова замърсяване като прах, мазни петна, сажди.
Преди да промиете тавана, трябва да определите кой материал е бил използван преди това. Повърхността на припокриването трябва да бъде почистена, така че старият слой на довършителните материали да е намокрен. Ако варовикът потъмнее и не оцвети ръката, това означава, че е варовити. Когато покритието лесно се измива, се използва креда. Слоят от боя на водна основа остава непроменен.
за промиване на тавана
За лесно измиване на стария таван за варовик, процедирайте по следния начин:
  • покрийте подовете и интериорните предмети, които не са отстранени от помещението, пластмасова обвивка или водоустойчив материал;
  • пригответе топла разтвор на сапун, четка и гъба;
  • стари замазване хидратира не напълно на целия таван, както и отделни райони, тъй като тя изсъхва бързо и намокряне трябва да се повтаря повече от веднъж (за повече информация "Тогава да измиеш кал от тавана: начини за изчистване");
  • Остържете мокрия слой с твърда шпатула, замествайки таблата, за да не разваляте пода отново;
  • останките от старата замазка се измиват с мокра гъба.
В случай, че старото покритие не е замърсено, то все още е навлажнено, така че новото замазка за тавана да се абсорбира по-добре.
След като премахнете предишния слой, трябва да изпълните следните действия:
  • ставите на таванните плочи са залепени с конструктивна лента, наречена змия;
  • за изравняване и елиминиране на дефекти в покритието, измитият таван е shpaklyuyut;
  • когато замазката е суха, е необходимо повърхността на припокриването да е гладка, така че да се шлайфа с шкурка или шлайфмашина;
  • цялата площ на тавана е покрита с грунд.

Избор на материали за измиване

Почистването на таваните с ръцете им се извършва чрез композиция на тебешир или вар.
Ако изборът е направен в полза на креда, а след това да се подготви решение, изчислено за 10 "квадрата" на повърхността, ще се изисква:
  • вода;
  • Лепило (PVA, Bustilat или дърводелство) - 30 грама;
  • сапун за пране;
  • креда - 3 килограма;
  • синьо - 20 грама.
замайване тавани със собствените си ръце
В топла вода, добавете лепило, настъргано върху фин ренде до домашен сапун, бавно напълнете пресният креда и внимателно разбъркайте всички съставки. За да подобрите ефекта на белота, добавете синьо, разтворете в бурканче с вода (повече: "Как да се промие таван с креда: стъпка по стъпка инструкция").
Втората опция за декориране на тавана е замазка. Този материал се избира, тъй като има способността да се свързва с малки пукнатини и има бактерицидни свойства.
Десетте "квадрата" на повърхността на тавана ще изискват:
  • вода;
  • вар - 1,7 кг;
  • синьо - 40 грама.
За да получите решение за качество, трябва да проверите нейната последователност. Металният прът се спуска в подготвената кал. Ако сместа е течна, разтворът се отцежда без следа. По-плътно го правете, изливайте малки количества креда или вар.

Таванни инструменти за промиване

Като средство за нанасяне на разтвора, валяци, четки, Спрей пистолет за варене. Също така се извършва изравняване на тавана с прахосмукачка с функция за раздуване на въздуха. Но използването на прахосмукачка или пистолет за пръскане у дома на малка площ е нежелателно, тъй като спреят ще се утаи върху интериорните елементи.
Крайният резултат от работата зависи от състоянието на четката за избелване. Желателно е да се закупи четка, изработена от естествени влакна, с ширина 15-20 сантиметра. Преди да го използвате, това се накисва за няколко часа в топла вода, в резултат на надуе дървена дръжка и по този начин да се консолидират четина сигурно - те няма да изпаднат и да остане на повърхността. След като работата приключи, четката трябва да се изплакне под течаща вода.
оборудване за замазване на тавана
Такова устройство за промиване на тавани като валяк ви позволява да прилагате решението по-бързо и по-добре. За да го използвате, трябва да си купите специална тава или табла.

Как да нанесете варовик на тавана

Технологията за нанасяне на разтвори или боя не изисква използването на сложно оборудване за промиване на тавана.
Когато работата се извършва с четка, както на снимката, първият слой е перпендикулярен на отворите на прозореца, а крайният слой е паралелен на тях (прочетете: "Изравнете тавана със собствените си ръце: лесно и икономично") По този начин е възможно да се избегне появата на ленти.
Използването на валяка значително улеснява процеса на избелване:
  • разтвор или боя се изсипва в контейнер;
  • валякът се потопи в кал и се валцува по дъното на тигана;
  • слоевете първо се поставят към източника на светлина и след това паралелно на прозорците;
  • Размазването се извършва с припокриване от около 5 сантиметра - така ще бъде възможно да се избегнат небоядисани повърхности на повърхността. В отдалечени места използвайте четка.
преди да промият тавана
С голяма площ от стаята, използваща такова устройство за промиване на тавана като пистолет - може да бъде ръчно, пневматично или електрическо.
Боята на водна основа е прекрасна алтернатива на креда и вар, защото се носят по-равномерно и след това повърхността изглежда по-красива. Вторият слой от водна емулсия се прилага перпендикулярно на първата след пълно изсушаване.
Как да промиваме тавана, подробно видео:

Някои препоръки за замазване на тавани

  1. Необходимо е, както по време на процеса на избелване, така и по време на сушенето на повърхността да се избягват течения и пряка слънчева светлина.
  2. Той трябва да се избягва по време на работата по образуване на капки и капки.
  3. Необходимо е да се спазват предпазните мерки за безопасност - използвайте ръкавици и очила за защита, носете шапка.
Ако спазвате всички правила за замазване на тавана, следващият ремонт ще бъде необходим не по-рано от 3-5 години.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нарисувате тавана функции на процесаКак да нарисувате тавана функции на процеса
Как да се избере таван полезни препоръкиКак да се избере таван полезни препоръки
Как да нарисувате тавана със собствените си ръцеКак да нарисувате тавана със собствените си ръце
Отрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономичноОтрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономично
Как да заливите тавана с боя на водна основа правилноКак да заливите тавана с боя на водна основа правилно
Как да промиете тавана с помощта на стъбло по стъпкаКак да промиете тавана с помощта на стъбло по стъпка
Как да нарисувате тавана с важни нюансиКак да нарисувате тавана с важни нюанси
Как правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяванеКак правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяване
Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
Как да нарисувате тавана за варенеКак да нарисувате тавана за варене
» » Таванно оцветяване - препоръки
© 2021 BggeHat.com