Как да се избере таван полезни препоръки



Като правило, нито един от съвременния процес стая декор не е пълна без завършване на тавана, а най-често срещаният тип на довършителни все още варосване. Тази опция е най-лесната и най-достъпна, а много от тях са запознати с нея.
Съществуват и други видове материали, така че е много важно да се определи необходимото количество креда или водна емулсия, както и как да се подготви сместа и начина, по който се прилага върху тавана.

Как да се промият тавана в стаята: изборът на инструменти

Като основни устройства, с които можете да направите избелен таван, изпъкнете инструменти като четка, прахосмукачка, пръскачка или Спрей пистолет за варене и ролка.
Най-простият и най-достъпен начин за варене е да завършите с четка. Въпреки това, в случай на голям таван, би било по-подходящо да се използват електрически инструменти, а не ръчни.
Друг възможен вариант е използването на прахосмукачка. За да направите това, трябва да прикачите пръскачката (може да се намери в комплекта или да се закупи отделно в магазина).
как правилно да избелваме тавана
След това трябва да излеете смес от варовик в буркана и да го завиете в специално отделение на пръскачката и след това започнете да избелвате в зависимост от модела на прахосмукачката и пръскачката. Като правило, върху опаковката или в инструкцията има снимки, показващи тази част от процеса. Някои модели ви позволяват да регулирате процеса на подаване чрез завъртане на копчето, а други изискват поставянето на вакуумния маркуч на мястото, от което се подава въздух.
Като подготвителен етап трябва да скриете и всички мебели и други повърхности в стаята. За тази цел се използва защитно фолио, което е фиксирано от тавана към пода, което значително улеснява по-нататъшния процес на почистване.

Как да се промият тавана: креда

На подготвителния етап е необходимо да се определи вида на основата на предходния финал. За да направите това, трябва да навлажнете повърхността на тавана с вода. И ако се използва вар, тогава напоеното място става по-тъмно и не се замърсява, но ако е лепилна смес, тогава по правило е лесно да се накисва и да се избърсва. Водната емулсия на свой ред не променя първоначалния си цвят, когато дойде в контакт с водата.
В случай, че варовикът е бил използван като начало, тогава, за да се избегне появата на мръсни петна, повърхността трябва да се отстрани от вар и след това да се приложи върху тебешир (повече: "Как да се промие таван с креда: стъпка по стъпка инструкция"). За да направите това, внимателно измийте слой вар вода, а след това извадете слой с помощта на стандартен мистрия или стъргалка (да се чете:"Тогава да измиеш калта от тавана").
избелен таван
Ако повърхността е изключително замърсена, можете да я почистете с разтвор на меден сулфат и кипяща вода. Също така, варвата трябва да се навлажни с оцетна киселина и да се остави да изсъхне за един ден. Ако замазката се отстранява просто от скрепер, тогава след отстраняването е необходимо да се третира тавана с меден сулфат.
След това трябва да подготвите разтвор от креда. За тази цел креда и водата се вземат в съотношение 5:10 и се добавя малко количество синьо, за да се осигури чистотата и свежестта на повърхността на тавана, дължаща се на синьото нюанс. Можете да разнообразите цветовия обхват, като добавите различни пигментни вещества.
За да знаете как правилно да избелвате тавана, препоръчваме да се придържате към следната схема:
  • Когато четка се прилага първи слой на смес, така че линиите са перпендикулярни на светлинните лъчи, които влизат в стаята от прозореца.
  • След това, след като първият слой е напълно изсушен, се нанася втори слой, след това вече се прилага слоят, приложен отстрани.
  • Повторете първите два параграфа 2 или 3 пъти.
Този метод е най-простият и най-достъпен, но трябва да се отбележи, че качеството на сместа и точността на пропорциите зависи от гладкостта на повърхността (появата на ивици, петна, ивици или мехурчета).

По-добре да избелва тавана: вар

За да се реабилитират на тавана вар характеризира със същите недостатъци като тебешир, но варта обикновено се смята за по-дългосрочно вид покритие, което обяснява факта, че финала на вар е по-популярен от mel.Tem И все пак, експертите съветват повишено внимание, Тъй като вар по никакъв начин не се прилага върху ръждиви и мазни повърхности.
избелени тавани
  • Етап 1: подготовка на фондацията. Повърхността трябва да бъде грундирана и изстъргвана, както и да не съдържа различни примеси и да се втвърди.
  • Етап 2: подготовка на варния разтвор. Разтворът се изчислява, както следва: 0,4 кг вар се поставят в 0,6 л вода на 2,5 м2. За да дадете по-голяма сила, добавете 0,3 супени лъжици. л. сухо масло и 5 грама сол. Цялата смес се размесва добре и след това се филтрира през сито, за да се отстранят бучките и чуждите вещества. Можете да добавите синкав нюанс към сместа, като добавите 23 грама ултрамарин към него.
  • Етап трета: промиване на повърхността на тавана. Подсушете тавана, необходимо е да го избелите на два слоя. Трябва също така да се има предвид, че вторият слой се нанася върху непълно изсушена първа, тази стъпка ще осигури още по-голяма здравина на съединението.
Също така си струва да се има предвид, че не се препоръчва да се избелва повърхността на тавана при горещо време.
Таванът избелен ще бъде изключително издръжлив, ако варовият разтвор е наситен с въглероден диоксид. За да направите това, трябва да осигурите определено ниво на влажност в стаята. Необходимо е също така да се приложи самият състав върху повърхността на тавана.
Освен това, сместа трябва да се добави към солта, тъй като тя натрупва още по-голям флаг от въздуха.
Как да замажете тавана, погледнете видеото:

Плюсове и минуси на варовото покритие

Такава таванска повърхност обикновено се характеризира с наличието на малки дупки, които имат свойства, поглъщащи влагата. В допълнение, този вид тавани могат да осигурят допълнителна дезинфекция, което значително увеличава местата на приложение от стандартна дневна до бизнес единици.
В случай на правилна подготовка на сместа, върху повърхността на тавана се формира устойчив, устойчив на износване филм, който осигурява съхранение до около 5 години. Още по-укрепване на силата на повърхността може да бъде чрез добавяне на специални кристални вещества (които съдържат около 11 алуминиев оксид).
как правилно да избелвате съвети за тавана
Съставът на хартията от вар може да бъде по-подробно, както следва:
  1. 3 кг вар.
  2. 10 литра вода.
  3. 0,1 кг маса сол.
  4. Първо, вар се разрежда в половината обем вода.
  5. След това, в отделен съд, солта се разтваря в един литър гореща вода.
  6. След това саламура се излива във варната смес и се смесва. Можете също така да добавите 0,2 кг алуминиев калиев алумий на всеки 10 литра от сместа.
  7. Всички използвани многоцветни пигменти се накисват и в отделен съд и след това се изсипват в сместа на порции.
  8. След това се добавя останалата вода.
  9. Накрая разтворът се смесва и филтрува.
Необходимо е също да се обърне внимание на факта, че при работа с вар трябва да се внимава и да се използват защитно облекло, ръкавици и маска.
Съществуват и различни начини за нанасяне на варната смес в зависимост от възрастта на мазилката. Така например, върху новата мазилка, която се разрежда с вода, се полага нова смес от варовик. Концентрацията на такъв разтвор се определя от степента на интензивност на белота, както и от способността за устойчивост на влага. Също така, не правете прекалено гъста съставка, тъй като това значително ще усложни процеса на кандидатстване (прочетете също: "Как да се промият тавана в стаята - характеристиките на материалите").
отколкото да промивате тавана в съседите на стаята
Освен това, новата смес от мазилки трябва да се нанася с добре навлажнена четка във вода. Слоят се нанася два пъти, всеки от които се прилага едва след като другият е напълно сух.
Що се отнася до старата мазилка, първо трябва да бъде напълно почистена, за тази цел повърхността е обработена със смес от вар и сушене на масло. И след нанасянето на повърхността се разтрива с широка четка. Преди да се измие, е необходимо повърхностите да се изсушават възможно най-много.

Таван в различни стаи

По правило би трябвало да се използва калциева вар за декориране на тавани в дневни и спални помещения, тъй като такова покритие няма висока устойчивост към влага (прочетете статията:Тогава да направим таван в стая: правим избор").
Що се отнася до хоросан, тя може да се използва в мокра среда, например в баня или кухня, както и гаражи отида мазета, се дължи на факта, че вар има устойчивост на влага и дезинфекция ефект.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се промият на тавана прости опции за трансформиране на снежнобялата повърхностКак да се промият на тавана прости опции за трансформиране на снежнобялата повърхност
Как да се промият тавана в стаята - характеристиките на материалитеКак да се промият тавана в стаята - характеристиките на материалите
Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?
Боядисване на тавана с пистолет - предимстваБоядисване на тавана с пистолет - предимства
Боядисване на тавана с валяк - предимстваБоядисване на тавана с валяк - предимства
Отрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономичноОтрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономично
Как да промиете тавана с помощта на стъбло по стъпкаКак да промиете тавана с помощта на стъбло по стъпка
Таванно оцветяване - препоръкиТаванно оцветяване - препоръки
Подреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работиПодреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работи
Гланцова боя за тавана - предимстваГланцова боя за тавана - предимства
» » Как да се избере таван полезни препоръки
© 2021 BggeHat.com