Гланцова боя за тавана - предимства



Днешната гама от продукти за строителство и ремонтни работи е толкова голяма, че често е просто един обикновен потребител не може да избере правилните материали за него от огромен брой подобни, понякога почти идентични проби на пазара днес. Но ако работата, свързана с завършване на тавана и боята на избор за този процес, е да се определи реда, какво боя е по-добре да се избере - гланцово или матов - няма да е толкова трудно, колкото и гланц боя за тавана има значителен набор от предимства, особено ако сравнете го с матово покритие. Той разполага с молба, както и свойствата и технически характеристики на лъскавите таван бои и т.н. ще бъдат обсъдени.

Предимства на гланцовата таванна боя

  1. Дълъг експлоатационен живот. За разлика от матовата боя, гланцовата боя не е клонинг на абразията, така че употребата му е широко разпространена в помещенията, където се очаква редовно да се разтрива и изплаква тавана. В допълнение, акрилна лъскава боя за тавана е идеална за кухнята, защото това е мястото, където къщата редовно урежда сажди, мазнини и т.н. Елиминирайте тези неприятни замърсявания може да бъде, просто избършете тавана с влажна кърпа, напоена с вода, и повърхността ще си възвърне оригиналния външен вид. Гланцова таванна боя е не само устойчива на влага, но и силно покритие, което се дължи на материалите, съставляващи нейния състав. Смолата, съдържаща се в боята, създава свойствен филм след изпаряване на разтворителя.
лъскава боя за таванска снимка
  • Естетичен вид. Гланцова боя може да се нанесе върху тавана дори на малка стая. Приложението му ще ви позволи визуално да увеличите пространството, като отразявате лъчите на слънцето от повърхността на тавана (също: "Добра боя за тавана") Но можете да постигнете този ефект, като използвате само светли нюанси, като например, лъскава бяла боя за тавана, синьо, бледо розово или кремаво.
  • Екологична безопасност. Както знаете, лъскавата боя за фотографските образци на тавана, които често се предоставят от производителите, е чист материал по отношение на околната среда, той не съдържа токсини и други вредни вещества. Освен това гланцовата таванна боя се различава много малко. Така че, ако боядисаният таван е с площ от 5 до 12 м², тогава за цялостното му довършване се нуждаете само от 1 литър гланцова боя.
  • Довършителни работи на тавана с гланцова боя

    Въпреки очевидната простота на целия процес на боядисване, неговото изпълнение изисква ясно придържане към определен алгоритъм на действията, чието неизправност може да доведе до сериозни проблеми при по-нататъшна работа и да предизвика неестетичен външен вид на тавана.
    лъскава бяла боя за таван
    Процедурата е следната:
    1. Първоначално таванът на тавана трябва да се почисти и изсуши. Тези дейности не трябва да се пренебрегват, тъй като тяхното несъответствие може да доведе до появата на мехурчета и пукнатини по тавана.
    2. След това, чрез ролката или четка, боя ъглите на тавана.
    3. След това можете да започнете да рисувате директно върху цялата повърхност на тавана. Направете това отново, можете да направите валяк или четка. Материалът за ролката може да бъде много различен: полиестер, велур, гума от пенопласт, полиамид или стандартна кожа. Боята на водна основа няма да повреди нито един от тези материали (прочетете също: "Каква боя на водна основа да изберем за тавана").
    4. За да започнете да рисувате, таванът е най-добре от прозореца, постепенно се движите дълбоко в стаята. Важно е да се уверите, че всяко от новите намазки е разположено в непосредствена близост до намазката, която минава преди.
    лъскава боя за таванска снимка
  • Можете да нанесете боя на тавана по два начина. Първият от тях, наречен шведски, включва боядисване на тавана, перпендикулярно на лъчите на слънцето, които влизат в стаята. Вторият начин (финландски) се различава от първия по това, че боята се прилага не перпендикулярно, но успоредно на слънчевите лъчи.
  • Прилагането на няколко слоя боя трябва задължително да бъде придружено от времеви интервали между тях, тъй като слой от лъскава боя върху сухия таван може просто да се измъкне от повърхността му.
  • Възможни трудности при прилагането на лъскава таванна боя и решения

    По-долу са някои от най-често срещаните трудности при боядисването на тавана с гланцова боя:
    1. Прекомерна плътност и вискозитет на боята. За да се предотврати това, е необходимо да се следват инструкциите, дадени на банката с материала, тъй като най-често този проблем е следствие от недостатъчна вода в решението.
    2. Създадена след нанасяне на лента от боя. Решете този проблем, можете да започнете с изваждането на боядисана ролка с формата на W и след това започнете да я търкаляте върху боядисания таван в момента, в който боята върху него ще свърши. Тези действия ще помогнат да се съберат остатъците от лъскава боя, които влияят върху образуването на ленти.
    лъскава бяла боя за таван
  • Различна дебелина на боята върху тавана. Трябва да се помни, че материалът на чистия валяк трябва да се полага повече, а по-късно - в по-малък обем. Чрез наблюдаване на тези действия е възможно да се предотврати образуването на така наречените "притоци", дължащи се на прекомерното количество боя, приложена към тавана.
  • По-удобно приложение ще допринесе и за използването на специален контейнер, в който можете да спуснете ролката в боята и да я преобърнете по стените.
    Как да нарисувате тавана, подробностите за видеото:
    Следвайки всички горепосочени препоръки и правила, е възможно да се създаде перфектно изпълнен лъскав таван, който да украсява всяка стая не само заради своята красота и оригинален външен вид, но и заради практическото й приложение.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Най-добрата боя за тавана е изборътНай-добрата боя за тавана е изборът
    Простри таван гланц или мат, които да избератПростри таван гланц или мат, които да изберат
    Латексова боя за таванните предимстваЛатексова боя за таванните предимства
    Мат опъвам таван основните предимстваМат опъвам таван основните предимства
    Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
    Бял матов разтегателен таван - достойнствоБял матов разтегателен таван - достойнство
    Изборът на боя за тавана, който трябва да се има предвидИзборът на боя за тавана, който трябва да се има предвид
    Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
    Как и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боятаКак и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боята
    Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
    » » Гланцова боя за тавана - предимства
    © 2021 BggeHat.com