Боядисване на тавана с пистолет - предимства



Конвенционалните четки и ролки, което позволява да боя и замазване всяка повърхност, сега е постепенно от пазара по-удобно и продуктивни пръскачки, които експертите наричат ​​въздух четка. За да разберете как да нарисувате тавана с пистолет, можете да гледате видео. Такава договореност осигурява еднаквото прилагане на боята на тавана или стената, и благодарение на проста система, както и на принципа на неговото действие, ще бъде в състояние да се справят с него дори и неопитен майстор.

Предимства на използването на пистолет за боядисване на тавани и стени

  1. Висока производителност. Ако сравним пистолета за боядисване на тавана и обичайния валяк, в първия случай работата ще се извърши многократно по-бързо. Следователно, това оборудване е високо оценено от професионални строители за ремонт и декорация на помещения.
пистолет за боядисване на тавана
  • Получаване на равномерно покритие. С този метод е трудно да се разпръсква боя неравномерно, тъй като доставянето му е дозирано и непрекъснато.
  • На тавана не се образуват ивици и петна, което се обяснява с прилагането на боя без контакт с обработваната повърхност. Пръскането се извършва под въздействието на силите на повърхностното напрежение. За да се премахне разводът поради прилагането на много дебел слой, ще ви трябва редовна гъба, но такива случаи са изключително редки.
  • Трудно достъпните места ще бъдат внимателно боядисани.
  • Много по-лесно е да се борави с неравномерни повърхности, например мазилки от гипс.
  • Преди да рисувам пистолет таван спрей, се препоръчва да се съберат на набор от необходими инструменти, включително и защитен филм, самозалепваща лента и самозалепваща лента (при боядисване на тавана в различни цветове), тъкани, чрез които ще protsezhivatsya решение буркан за пистолет боя спрей. От съображения за безопасност носете ръкавици, очила, марля.
    тапет живопис спрей пистолет видео
    Цялата работа по боядисване на тавана се извършва на няколко етапа.

    Първият етап: обработка на повърхността на тавана преди оцветяване

    Използването на пистолет от традиционните средства (ролки, четки) се характеризира с образуването на голяма концентрация на спрей боя, която постепенно се утаява на тавана, стените, пода. В допълнение, тя попада в очите, носа. За да избегнете отравяне и дразнене на лигавицата, носете респиратор или го заменете с обикновена превръзка от марля. Ако боядисвате тавана от пистолета, тогава трябва да си въоръжен с очила, за да предпазите очите си от капки от оцветяващ състав. Повечето бои на водна основа, използвани за оцветяване на тавани, са направени без токсични разтворители, но ефектите на латекса и акрилната смола са не по-малко вредни.
    пистолет за бръснене на тавана
    Малките мебели трябва да бъдат отстранени, а върху останалите елементи, които са останали, да се разстила полиетиленово фолио или друг защитен материал. За да избегнете повреда на други повърхности, фолиото се прилепва към тях върху лентата за боядисване.

    Вторият етап: подготвяме инструментите и материалите, необходими за боядисване

    Боядисване на тавана с пулверизиращ пистолет от видео се извършва, предварително разреден с вода състав. Размерите на размножаване са посочени в инструкциите на производителя, при липса на такава вода, трябва да добавите толкова много, за да направите състава, в консистенция, приличаща на млечно мляко.
    Пълно смесената боя се филтрира с кърпа или специално сито. Така че изсъхналите бучки, съсиреци от боя и други боклук просто не попадат в пистолета. Ако нарисувате тавана сам, тогава ще бъде достатъчно да използвате конвенционален пистолет. Инжектирането на въздух в прости модели се извършва от прахосмукачка, като в същото време трябва да се свърже с въздуха. За внесените модели тази функция може да не е налице, но съветските прахосмукачки ви позволяват да свържете отново маркуча към друга дупка. Не забравяйте, че боклукът от торбата трябва да бъде изваден, самият плат трябва да бъде измит и изсушен.
    боядисване на тавана от пистолет
    Можете да създадете домашен пистолет за бръснене на таван със стъклен буркан, прахосмукачка и пластмасов капак с дюза за пръскане. След това е необходимо да настроите оборудването така, че боята да бъде дадена от определен не-силен поток. В никакъв случай не трябва да експериментирате върху повърхността на тавана.
    Пистовият пистолет за ръчно пулверизиране се състои от метално тяло и два маркуча: едната е потопена в боя или варовик, а втората е свързана с пръскачка. Под действието на ръчна помпа разтворът се инжектира в пулверизационния пистолет и повишеното налягане допринася за неговото доставяне до пулверизатора. Такова пръскало пистолет може да боядисва тавана, но нивото на неговата работа не е проектирано за довършване на голяма площ - по-добре е да използвате електрически или пневматичен инструмент.
    как да нарисувате тавана със спрей пистолет видео
    Пневматичният пулверизатор е подреден така, че боята или варовикът се доставят от специален контейнер. Сгъстеният въздух, принуден от компресора, ще подаде разтвора в дюзата на инструмента, в резултат на което той ще лежи равномерно върху тавана и стените под формата на фини частици. В този случай боядисването на тавана с пистолет за пръскане не само ще бъде бърз, но и висококачествен, но цената на пневматичното устройство е с порядък по-висок от другите аналози.
    Електрически спрей пистолети са по-евтини, а производителността и производителността му са сравними с предишното устройство. Инструментът се различава от безвъздушния принцип на функциониране, т.е. разтворът ще бъде изтласкан под натиска, създаден от двигателя, а не чрез сгъстен въздух. 
    Изборът на оборудване трябва да се основава на бюджета за ремонт, както и на размера на оцветяването.
    Боядисайте тавана с пистолет, погледнете видеото:

    Третият етап: повърхностно оцветяване

    За да се гарантира, че покритието е възможно най-равномерно и равномерно, а грешките и безцветните области са елиминирани, трябва да се обърне внимание на съответствието с технологията на боядисване.
    Преди първата употреба дюзата на инструмента трябва да бъде насочена към всяка груба повърхност. Това се дължи на факта, че електрически пистолет за боядисване на тавана най-напред изхвърля боята в големи количества. Веднага щом скоростта и количеството на пръскането се регулират правилно, можете да започнете декорирането на тавана.
    как да нарисувате пистолет за таван за пръскане
    Експертите препоръчват разделянето на повърхността на целия таван на няколко еднакви сечения, равни на дължината на изтегленото рамо. На свой ред, всеки от тези квадрати е боядисан - първо навътре, после - заедно.
    Почистването на тавана се извършва с пистолет за пръскане на видеото, така че дюзата на апарата да не е по-близо от 30-50 cm до тавана, оптималната скорост на движение е 5 секунди на 1 кв.м. Опитни майстори установяват параметрите на работа на пистолета независимо, но дори в този случай трябва да се придържате към препоръките и първоначалните данни.
    Понякога след работа може да се появи слабо боядисани части, където латекс се нанася тънък слой, който може да се избегне оцветяване на повърхността три пъти, всеки слой трябва напълно суха. Най-доброто време да приложите първия и третия слой е сутрин и вечер, така че стаята ще бъде достатъчно лека, но слънцето няма да заслепява очите ви. За да следвате тази препоръка - всеки решава за себе си. Ако скоростта на движение, когато спрей боя е недостатъчно, мастилото ще започнат да се натрупват под формата на капки, както е показано на снимките, които могат да бъдат отстранени с гъба. Но горната повърхност ще трябва да бъде покрита с още един слой.
    как да нарисувате тавана с пистолет със собствени ръце
    Начинаещите обикновено имат леки грешки, което води до неравномерно полагане на боята, например твърде тънък слой, или обратно, пропадане. Тонирането в този случай е разрешено само след като проблемната област е напълно изсъхнала. След това се извършва смилане на вливането и изравняването на тавана с пистолет за пръскане по цялата повърхност в един слой.
    По този начин използването на пистолета не само допринася за резултата от високото качество, но също така намалява натоварването на ръцете. Материалът се консумира по-рационално, отколкото при работа с валяци или четки. Друго предимство е липсата на постоянен спрей по време на оцветяването, което означава, че почистването в стаята ще бъде по-малко.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Боядисване на тавана с валяк - предимстваБоядисване на тавана с валяк - предимства
    Боядисване на тавана със сняг - икономичен и достъпенБоядисване на тавана със сняг - икономичен и достъпен
    Как да нарисувате тавана със собствените си ръцеКак да нарисувате тавана със собствените си ръце
    Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
    Боядисване с предимства на водната таванна бояБоядисване с предимства на водната таванна боя
    Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референцииТогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции
    Как правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяванеКак правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяване
    Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
    Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
    Как да нарисувате тавана за варенеКак да нарисувате тавана за варене
    » » Боядисване на тавана с пистолет - предимства
    © 2021 BggeHat.com