Живопис с пистолет за пулверизиране Какви са правилата за облицоване на стени и тавани?

Когато извършвате ремонти, често трябва да работите с боя. Оцветяването с четки и ролки позволява да се покрие всякаква повърхност, но отнема много време и изисква художникът да има определени умения и способности. Много по-лесно и по-бързо е да боядисвате стените и тавана с пистолет. Ще опишем как да използваме този модерен инструмент в тази статия.

Безопасност по време на рисуването - какво трябва да знам?

Живопис с пистолет за пръскане прави възможно красивото украсяване на всякакви повърхности в къщата и апартамента, но преди да се научите да използвате този инструмент, трябва да се запознаете с техниките за безопасност. Първо, при работа в затворени пространства е необходимо да се осигури качествена въздушна вентилация. На второ място, на улицата можете да използвате пистолет само в сухо време при липса на вятър. Трето, е необходимо да се използват лични предпазни средства - респиратор, ръкавици и други, така че материалите да нямат отрицателно въздействие върху тялото.

Когато работите с пистолета, е необходимо да се спазват мерките за безопасност

Когато работите с пистолета, е необходимо да се спазват мерките за безопасност

За да използвате пистолета за пулверизиране, първо филтрирайте използваните багрила и след това излейте боята в барабана за инструменти. Качеството на повърхностното покритие е пряко повлияно от вискозитета на използваните състави, следователно разреденият емайл трябва да бъде точно според инструкциите на производителя. Ако направите облицовката твърде гъста или течна, е малко вероятно да постигнете дори повече или по-малко ефективно оцветяване. По време на работа се уверете, че капакът на резервоара плътно затваря плавателния съд. Ако въздухът попадне в резервоара, той ще има отрицателен ефект върху качеството на оцветяването.

За ефективна и безопасна работа препоръчваме да ремонтирате двама души. След това един човек ще изпомпва въздуха в специален резервоар, а вторият ще се съсредоточи върху посоката на инструмента върху повърхностите, които ще бъдат боядисани. Разделянето на труда ще позволи по време на целия ремонт да се поддържа оптималното налягане в резервоара и по този начин до минимум да се намали вероятността от дефекти в цвета, петна и лошо оцветени участъци.

Как да използвате модерни бояджийски уреди

Техниката на използване на пистолети за ремонт включва разделянето на цялата работа на няколко основни етапа. В самото начало изпълнителят трябва да извърши редица подготвителни работи, а именно:

  1. 1. Вземете боята. Материалът за облицовка трябва напълно да отговаря на метода и условията на оцветяване. В помещенията се препоръчва използването на смеси само с органични разтворители, особено ако в помещението няма мощна система за принудителна вентилация.
  2. 2. Подгответе вентилационната система. Дори да няма принудителна вентилация в стаята, трябва поне да инсталирате голям вентилатор в стаята, така че да създава поток от въздух към отворената врата или прозореца.
  3. 3. Оценявайте условията на околната среда. Боядисване на тавана и други повърхности с пистолет за пръскане може да се извършва само при влажност не по-висока от 55 ° С и температура от 15 до 30 градуса.
  4. 4. Осигурете качествено вътрешно осветление, за да контролирате качеството на оцветяването.

Когато подготовката се извърши, разреждаме боята за работа. Най-важната характеристика на емайла е неговият вискозитет, който зависи от първоначалния вискозитет на използвания материал и якостта на разреждане на сместа. За да намерите оптималния вискозитет е достатъчно проста, трябва да излеете необходимото количество разтвор в пистолета за пистолет, да настроите потока на течността и въздушния поток максимално. С тези инсталации трябва да нарисувате малка площ от повърхността и да оцените качеството на приложението на боята. Ако сместа се разпръсква с големи капки или се пръска неравномерно, добавете малко количество разтворител към резервоара и повторете процедурата. След като резултатите от работата са задоволителни, продължете с обработката на цялата повърхност.

Професионалистите препоръчват записването на резултатите от теста и обема на добавения разтворител към боята. Тези данни ще позволят в бъдеще да се ускори процедурата за приготвяне на сместа за употреба.

На следващия етап боядисвайте стените с пистолет. Първо, разделете цялата повърхност, която ще се третира с 3-4 секции, по важност. Например, централната част на стената, до която няма да бъде инсталирана мебел, е най-важната част от повърхността и ъгълът, който ще бъде затворен от кабинета, е по-малко важен. Боядисването трябва да започне с най-важните части и да се премести към централните елементи на повърхността. Поради това е възможно да се отстрани появата на дефекти в облицовката на важни части от стената и тавана.



За да постигнете възможно най-доброто оцветяване, спазвайте следните препоръки:

  1. 1. Не е необходимо да натискате спусъка на пистолета, преди повърхността да бъде боядисана, но на ръба и след това да започне аерозолния поток на стената. Така че можете да постигнете най-еднородното оцветяване.
  2. 2. При боядисване пръскачката трябва да се движи точно по цялата дължина на повърхността, без да се накланя или движи, със същата скорост и на равни разстояния до стената.
  3. 3. Възможно е да се освободи спусъка на пистолета за боядисване само след като аерозолната струя напусне зоната за боядисване.
  4. 4. Нанесете тънък слой боя, последователно изпълнявайки няколко проби с инструмента. Краят на първата лента от боя трябва да се припокрива със следващата ивица.
  5. 5. При боядисване на дървени повърхности и продукти, нанесете ленти с пистолет в посоката на дървесните влакна.
  6. 6. Качеството на боядисването трябва да се провери веднага след приключване на работата. Най-добре срещаните дефекти се виждат при странично осветление. Ако се открият дефекти, е необходимо незабавно да се обработи отново с боя и пулверизаторът трябва да се пренесе върху небоядисани зони по-бързо, отколкото при първото използване.
Пулверизаторът трябва да се държи на еднакво разстояние от стената и да се движи със същата скорост по цялата дължина на повърхността

Пулверизаторът трябва да се държи на еднакво разстояние от стената и да се движи със същата скорост по цялата дължина на повърхността

Боядисване стена на пистолета в къщата и проста и трудна в същото време. Ако няма опит в работата с такъв инструмент, препоръчваме да го тествате в най-фините области на повърхността.

Правилата за боядисване на стени и тавани са най-важните моменти

Модерните пистолети ви позволяват бързо и без допълнителни проблеми да покриете почти всяка повърхност. При боядисване на стени е необходимо да се вземат предвид особеностите на използваните облицовки. Най-често се използва за такива повърхности на водна основа формулировки, които не страдат от ниска температура и висока влажност, тъй като по време на работата, необходима за контрол на условията в помещенията, за да се грижи за липсата на проекти и качествена вентилация.

За да покриете правилно стените, използвайте само онези бои, които са предназначени за този вид приложение върху повърхността. Боята трябва да се нанася много гладко, без спиране и бързане, по-добре е да прекарате повече време за ремонт и да получите по-добър резултат, отколкото за по-малко време, за да покриете повърхността откровено лошо. Разстоянието от пистолета до стената при нанасяне на облицовката трябва да бъде 30 см.

Единственият слой боя за осигуряване на висококачествено завършване на стена рядко е достатъчен. Обикновено се прилагат 2-3 слоя, които гарантират привлекателността на стените, дори и да имат някои дефекти по повърхността. Приложените слоеве на боята трябва да се припокриват напълно, а ако първият слой се прилага отляво надясно, тогава вторият слой трябва да се постави отгоре надолу.

За ефективно боядисване на тавана с пистолет за писалка спазвайте следните правила:

  • съставът ще бъде разпределен равномерно над тавана само ако дължината на струята, изпусната от пистолета за пръскане, е постоянна;
  • Разстоянието от пистолета до тавана трябва да е по-малко от 70 см;
  • оцветяването е перпендикулярно на дългата страна на тавана;
  • горните страни на съседните стени трябва първо да бъдат защитени от боята;
  • На работното място е невъзможно да се спре, дори ако някакъв дефект на оцветяването веднага се забележи;
  • оцветяването се извършва съгласно следния принцип: прилагане отляво надясно на първата ивица, вдлъбнати надолу, прилагане на втората лента от дясно на ляво.

Пистолетът позволява не само боядисване, но и замазване на повърхността на тавана. За да направите това, трябва само да разрежете предварително варовика, да проверите неговия вискозитет, както в случая с боята, и да започнете да работите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и безКак да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и без
Боядисване на тавана с пистолет - предимстваБоядисване на тавана с пистолет - предимства
Как да нарисувате тавана с боя на водна основаКак да нарисувате тавана с боя на водна основа
Термо пистолет за опънати тавани - видовеТермо пистолет за опънати тавани - видове
Газов пистолет за опънати таваниГазов пистолет за опънати тавани
Видове строителни пушки за херметичност какво да избирате и как да използвате?Видове строителни пушки за херметичност какво да избирате и как да използвате?
2-Степени опънати тавани - монтаж2-Степени опънати тавани - монтаж
Пистолет за подсилване на арматураПистолет за подсилване на арматура
Видове оборудване за боядисванеВидове оборудване за боядисване
Какво представлява горещата стопилкаКакво представлява горещата стопилка
» » Живопис с пистолет за пулверизиране Какви са правилата за облицоване на стени и тавани?
© 2021 BggeHat.com