Боядисване на фасадата при нанасяне на бои

Можете да започнете да рисувате фасадата само когато сте сигурни за метеорологичните условия. Това означава, че времето трябва да бъде топло, с променлива облачност и безветрен, че е важно да бъде в умерени количества, така че влажността не надвишава 60, не се препоръчва да се боя на фасадата на ветровит, студена или топла ден. Допустимата температура на въздуха варира между +5 ... +35 ° C, но в идеалния случай трябва да бъде +23 ... +27 ° С.

Подложката за боядисване трябва да бъде внимателно подготвена (тази процедура сама по себе си включва няколко технологични стъпки, като последната от тях е грунд). Боята може да се нанася само върху чист и сух субстрат. Това може да бъде направено или с четка или валяк, или с пистолет (пистолет).

Оцветяването с четка се счита за най-мащабната процедура. Първо, това отнема много време, второ, се характеризира с по-голямо потребление на боя, отколкото с други методи. Но за дървените стени тази опция е оптимална, защото е идеално подходяща за повърхностна сложна текстура. Също така четките могат да се използват за боядисване на повърхността на малка площ. Изборът на четка зависи от вида на материала. За бои с водна дисперсия се препоръчват инструменти с неабсорбиращи влакна от найлон и други синтетични влакна.



Оцветяването с валяк дава много по-бърз резултат, макар и не по-малко качество, защото този инструмент ви позволява да нанесете тънък и равен слой боя. В допълнение, ролката не предполага увеличена консумация на материал. Този инструмент ще бъде най-добрият избор за груба повърхност. Трябва да се помни обаче, че ролките са от два вида. При външни работи е подходящ само специален валяк с купчина от 18-22 мм, който позволява да се събират повече фасадни бои наведнъж. Ширината на ролката зависи от приложението. За да нарисувате ъглите, можете да изберете инструмент с по-малка ширина. Качеството на четините и влакната трябва да се проверява както при закупуване на валяк, така и при закупуване на боя.

Е, купете качествен инструмент Wera за изграждане и ремонт ще ви помогне да site mi-spb.ru. Само там ще намерите най-доброто средство на разумна цена.

Що се отнася до пистолета, той се използва за боядисване на големи повърхности. По принцип е подходящ за всички видове бази, освен че има само дървени стени, които не могат да се обработват с пистолет за пръскане, поради тяхната хетерогенна повърхност и голям брой стави.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разполага с боядисване на фасадите на къщи от тухли, дърво и гипсРазполага с боядисване на фасадите на къщи от тухли, дърво и гипс
Ние покриваме къщата с дървени материали и облицовкиНие покриваме къщата с дървени материали и облицовки
Консумиране на материали за боядисване и мазилка на фасадатаКонсумиране на материали за боядисване и мазилка на фасадата
Как правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяванеКак правилно да боядисва тавана с ролкови тайни на оцветяване
Най-добрите бои за фасадите на дървени къщиНай-добрите бои за фасадите на дървени къщи
Декориране на външни стени с текстурирани фасадни боиДекориране на външни стени с текстурирани фасадни бои
Че фасадата на къщата беше надеждна и красиваЧе фасадата на къщата беше надеждна и красива
Видове оборудване за боядисванеВидове оборудване за боядисване
Избор на боя за стениИзбор на боя за стени
Радиаторна бояРадиаторна боя
» » Боядисване на фасадата при нанасяне на бои
© 2021 BggeHat.com