Декориране на външни стени с текстурирани фасадни бои

Декориране на външни стени с текстурирани фасадни бои 1който и да е Екстериорна боя

Текстурата определя как ще изглежда фасадата. За да се направи текстурата на повърхността специална, се използват специални материали. От тези компоненти се появиха текстурирани имена, текстури, както и структурна фасадна боя. Дефиницията зависи от това кой пълнител е в тях.

Когато повърхностните бои се използват за боядисване на повърхността, нейният външен вид ще се определя не само от състава на оцветяващото вещество. Също така, това ще зависи от това, какво е приложено боята и каква конкретна техника е била използвана в същото време.

Методи на прилагане

По-често външната боя се нанася с помощта на ролка в един слой. Също така се използват шпатули, гъби, гребени и "пневматика" - пневматично пръскане. С този или този метод на приложение се губи различно количество боя и това трябва да се има предвид.
Изхвърлете боята фасадната текстура може да варира от 500 до 1500 g / m2. Това се обяснява с факта, че дебелината на този слой може да достигне 10 мм. Такава голяма дебелина позволява боядисване на стени, чието предварително почистване не е било приложено. Всички дефекти са скрити от текстурираната боя за фасадите.

В този случай консумацията на боя е голяма. Но колко време е възможно да спестите факта, че повърхностите за почистване и замазка не са направени.

Въпреки факта, че структурната фасадна боя може да се нанесе в дебел слой, пропускливостта на парите остава нормална. Препятствията пред естественото регулиране на влажността практически липсват. В сравнение с обикновените бои за фасадата, нашите бои осигуряват на стените по-голяма устойчивост на механично напрежение. Поради това те често се използват за боядисване на повърхности, които са обект на висока абразия.

Фасадната текстурирана боя, която е направена на базата на водни акрилни дисперсии, се оказа много добра. Отрицателният ефект на такива форми върху тялото е минимален, тъй като те нямат летлив органичен разтворител. Благодарение на това външната боя може да се използва в някои помещения. Преди да приложите, внимателно прочетете състава на продукта.

Текстилната боя за фасади може да бъде нанесена върху изцяло нови и преди боядисани повърхности. Повърхностният материал може да бъде бетон, гипсокартон, тухли, дърво. Нанесете структурна фасадна боя и гипс.

Декориране на външни стени с текстурирани фасадни бои 2

характеристики на

Повърхността, боядисана с обратна боя, ще изглежда различно с използването на различни техники за боядисване. И в този случай се нуждаете от умение.

За постигането на ефекта "кората бръмбар" се използва тефлонова шпатула. Той винаги се потапя във водата и зърната за пълнене се изваждат внимателно, за да се избегне появата на жлебове.



Има методи за оцветяване по-прости. Например, използвайте за оцветяване на структурна ролка. За да работите с този инструмент, не е необходимо да сте професионалист.

Пневматичното пръскане се извършва, когато налягането е настроено на 4-6 atm. Използвани дюзи, чийто диаметър е 3-6 мм. Използвайки този метод, трябва да се внимава да се гарантира, че горите са на подходящо разстояние от повърхността, която ще бъде боядисана. По този начин ще бъде възможно да се предотврати образуването на небоядисани зони.

Декориране на външни стени с текстурирани фасадни бои 3

Що се отнася до структурните фасадни бои, се препоръчва да се използва в случаите, когато е необходимо да се направи обработен повърхностен релеф.

Не се препоръчва използването на четка за мастило. Използвайки фасадни бои, текстурата на фасадата може да бъде направена почти всяка. Всичко зависи от техниката на прилагане на състава.

Използването на текстурирана боя е просто идеално решение в случаите, когато появата на плоски стени е уморена. Използването на текстурирани бои за вътрешна работа все още не се препоръчва. Структурните бои се полагат върху основата.

В случай, че основата е изравнена с хоросан или обработката бетонна колона, нанесена фасадна водно-дисперсионна боя. Количеството на тази боя, необходимо за работа, зависи от това колко гладка или пореста е повърхността, която се обработва. В допълнение, влиянието на метода на оцветяване.

Декориране на външни стени с фасадна боя 4

заключение

Оцветяването не само променя външния вид на сградата до голяма степен.

Основно правилно изберете боя и начина, по който се прилага. След това не можете да се притеснявате, че повърхността ще изглежда страхотно и ще продължи много години.

Декориране на външни стени с текстурирани фасадни бои 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Текстурирана боя за стени уникален дизайн на всички помещенияТекстурирана боя за стени уникален дизайн на всички помещения
Боя за тапети под живопис как да направите правилния избор?Боя за тапети под живопис как да направите правилния избор?
Трябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художнициТрябва ли да подготвите стените преди да рисувате отговорите на професионалните художници
Консумиране на материали за боядисване и мазилка на фасадатаКонсумиране на материали за боядисване и мазилка на фасадата
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
Най-добрите бои за фасадите на дървени къщиНай-добрите бои за фасадите на дървени къщи
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Фасадните бои, какви са и как се прилагатФасадните бои, какви са и как се прилагат
Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?Какво представлява фасадната плоскост и как се използва?
Характеристики и предимства на фасадните термопанелиХарактеристики и предимства на фасадните термопанели
» » Декориране на външни стени с текстурирани фасадни бои
© 2021 BggeHat.com