Съвети за избор на четка и ролка

Оцветяването на различни повърхности е неразделна част от всякакви довършителни работи. Сега можете да намерите разнообразие от бояджийски материали, различни цветове, текстура, качество и цена. Но не само резултатът зависи от боята, той определя качеството на самите произведения по много начини. И тук трябва да обърнем голямо внимание на избора на инструменти, преди всичко на валяци и четки. Неуспешен избор на рекламни места може да се превърне в брачна работа дори от професионални художници.

Сред специалистите в декорацията има набор от изисквания, на които трябва да отговарят всички избрани инструменти. Така че, четката трябва добре да назначи боя и да я задържи за известно време, без да се появят ивици и разливи при преместване от контейнера на повърхността. При работа с четка се изисква равномерно разпределение на материала без развод и непокрити зони.

Ако ние считаме себе си инструмента, класическия вариант се състои от естествени или изкуствени нишки наколни обвързани или запечатани с лепило пластмаса или метал ръкав и дървена или пластмасова дръжка. Използването на естествена коса може ефективно да разпределя боята върху повърхността, защото кухата структура позволява такава купчина да абсорбира и да раздават бои. Естествен материал се подлага на многоетапно топлинна обработка, резултатът може да се види четка с сив, черен или жълт купчина различна твърдост.



Като естествена суровина, гръбначната коса често проявява значителна скованост. В скосена структура и порестата структура позволява такива villae абсорбират и задържат голям обем на боя, което предотвратява появата на пръски а не части от повърхността. Вярно е, че качеството на такъв инструмент ще трябва да плати повече, отколкото биха му необходими колеги. Леко четка ще бъде по-евтино от конвенционален косми, но също пореста структура води до бързото им износване и заплитане на купчината, която няма да увеличи качеството поради разливане и петна.

За трансфера на текстурирани бои, продуктите с мека катеричка са подходящи. Еластичността и дълготрайността му ще ви помогнат да пренесете интересни елементи от текстурата на декоративните бои.

Най-евтините са четките със синтетична купчина. Полимерните прежди не са способни да абсорбират бояджийски материал, така че тяхното приложение води до развод и загуба на конвенционални бои. Но плътни съединения, например маски, те са много удобни за нанасяне.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нарисувате тавана с боя на водна основаКак да нарисувате тавана с боя на водна основа
Възглавница за оцветяване на тавана с водно-емулсионни тайни за избор на инструментВъзглавница за оцветяване на тавана с водно-емулсионни тайни за избор на инструмент
Brush-maklovitsa wonder-tool за домашни художнициBrush-maklovitsa wonder-tool за домашни художници
Ролката за боядисване на стени избира правилния инструментРолката за боядисване на стени избира правилния инструмент
Четка за бързо и висококачествено почистване на подаЧетка за бързо и висококачествено почистване на пода
Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръцеБоядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референцииТогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции
Подреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работиПодреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работи
Как да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнятаКак да възстановите стара маса за майсторски клас в кухнята
ЧеткаЧетка
» » Съвети за избор на четка и ролка
© 2021 BggeHat.com