Brush-maklovitsa wonder-tool за домашни художници

Боядисването се извършва с голямо разнообразие от четки. Обхватът им е наистина голям. В този случай отделно място сред тези инструменти е заета от макловица. Ще опишем всички негови характеристики в тази статия.

Макловица - почти всичко може да се случи!

Трудният избор ще трябва да бъде направен от занаятчията на къщата, който започна да изпълнява някои или други работи в дома му. Той ще трябва да вземе решение за композициите, използвани за това (бои, варовици и др.), Както и с инструмент, който е оптимален за извършване на конкретни дейности. Сега има много различни видове четки. И почти всеки от тях е предназначен за определени произведения. Ако планираме да третираме всяка повърхност с водни разтвори, най-удобно е да се използва за тази цел maklovitsu (KMA). Нека да разберем какво е това, какви характеристики има, основните му предимства и недостатъци.

Brush-maklovitsa - чудодейно средство за домашни художници

Brush-maklovitsa - универсален бояджийски инструмент, който позволява:

  • бели тавани и стени;
  • се прилагат за различни субстрати водни багрилни състави;
  • За обработка на стени със специални смеси преди залепване на тапети;
  • подготвителни и импрегниращи повърхности с различни решения;
  • нанесете петно.

Четките описват не само художници, но и представители на други професии - дърводелци, дърводелци, специалисти по артистично рязане на дърво и други. В зависимост от конкретната цел на KMA могат да имат различни форми - правоъгълни, кръгли или плоски. Четки от първи тип са идеални за обработка на повърхности с голяма площ. Правоъгълна макролица обикновено се използва за поставяне на стени с тапети, замазване на тавана. Кръгла KMA са добри за боядисване в ъглите на стаята. Те се използват и когато е необходимо да се извърши всякаква живопис, която изисква по-голяма точност и внимание. Плоските четки се използват за обработка на помещения под врати и прозорци, други труднодостъпни места. Във форма, такива maklovitsy се делят на правоъгълни и овални.

Основното предимство на KMA е, че позволява да се произвеждат боядисване 1,5-2,5 пъти по-бързо от използването на всякаква друга четка.

Следващият плюс на maklovits е липсата на необходимост от изравняване на базите, третирани с краищата си, с края на суха четка. Подобна операция се нарича flanging. Това задължително се извършва за равномерно разпределение на боята, петна или друг състав върху повърхността. MCA позволява прескачане на този етап от работата, като по този начин се опростяват и значително се намалява консумацията на използвания материал. Недостатък на maklovitsa, всъщност, само един. Не е подходящ за декоративно боядисване. Това минус се дължи на грубостта на четините й. Но това ще бъде обсъдено малко по-късно.

Тялото на четката - конструктивни нюанси

Макловица се състои от тяло (дръжка, основа) и специална коса. Дизайнът е прост. Но дори и тук има някои нюанси. Преди всичко дръжката на четката може да бъде направена от естествено дърво или пластмаса. Дървената основа в повечето случаи е направена от лиственица. Цената на продукта с дръжка от естествен материал е относително висока. Четки, които имат пластмасово тяло, са по-евтини. Смята се, че те обслужват по-малко от дървени. Но експертите уверяват, че с внимателното използване на пластмасов продукт може да се използва за дълго време.

Brush-maklovitsa - чудодейно средство за домашни художници

В следващия миг. Дръжките са къси и дълги. Това ви позволява да изберете инструмент за изпълнение на различни задачи, свързани с приложението на бояджийски материали, към различни видове и конфигурации на повърхността. Съществуват и черупки от макровички:

  • подвижен;
  • построена.

Първият от тези многофункционални. Намирането им е много по-лесно, отколкото да ги използвате. Подвижните подложки са прикрепени към купчината с винтове. Ако е необходимо, тялото може винаги да бъде демонтирано и заменено със специална ръкохватка - телескопична. Тя прави възможно обработването на високи стени и тавани. Стационарните дръжки не могат да бъдат премахнати. Те плътно закрепват крепежни елементи в средата на подложките. Ако искате да промивате с тази четка, боя, primetrovat таван, трябва да стоите на стол или стълба. Има модели на MCA с дупка, направена в края на тялото им. Тя е предназначена за окачване на инструмента върху куката по време на почивка по време на процеса на боядисване.

Bristle - избирайте между естествена и изкуствена купчина



Космите на MCA трябва да имат наистина високо качество, тъй като описаните четки, както разбрахме, се използват за работа с голямо разнообразие от решения и специални съединения. Върховете на инструмента могат да бъдат:

  • синтетичен;
  • естествено.

В този случай и първият, и вторият трябва да са гъсти и дълги и също така безпроблемно да издържат химическите влияния от агресивни течности - топла вода, разтворители, ацетон и т.н. Топлоустойчивостта на маклоловиците според GOST е 70-80 ° C. Това изискване се спазва стриктно от всички производители на разглежданите инструменти.

Brush-maklovitsa - чудодейно средство за домашни художници

Купчината четки е закрепена към обувката. Свинските четина се използват като естествен материал, рядко крава или конска коса. Съставът на синтетичните влакна е трудно да се опише. Всеки производител прави работна част от четки на собствена технология. Опитните майстори съветват да работят с инструмент с естествена дрямка. Въпреки че, както показва практиката, изкуствените влакна също се показват в експлоатация само от най-добрата страна. Основното предимство на естествените вили е, че при работа с бои те са по-удобни. Такива влакна по-добре да се откажат и да абсорбират водни бои и лакови разтвори.

Синтетични продукти на цена по-евтина от естествената. Ако се планира да се извършат еднократни бояджийски работи, няма смисъл да се плаща с надплащане за естествено дрямка. Естествените влакна ще оправдаят разходите за себе си само в случаите, когато ще използваме четката доста активно и редовно. Фенове на златната средна, освен това можете да посъветвате да купите MCA със смесени вили. В такива инструменти част от четините е естествена, а някои са изкуствени.

Размерите на маклоловиците и техните части - строго според Gosstandart

Домашните производители правят четките от интерес за нас в няколко размера. Най-популярни в същото време са следните:

  • KMA 195;
  • KMA 165;
  • KMA 135.

Те имат различни геометрични параметри. По този начин, за макловци от модел 195, общата дължина е 27,5 - ширината на четините е 6,5, дължината е 19,5, височината е 15 см ширина, а дължината на обувката е 8 и 21 см, съответно. Четки с тези размери са идеални за обработка на груби повърхности. KMA 165 често се използва за подготвителни основи. Те са подходящи за висококачествено приложение както на акрилни вискозни състави, така и на конвенционални водни разтвори. Параметрите на KMA 165 са както следва (в cm):

  • дължина на ръката - 24,5;
  • четина - 7.5 (височина), 6 (ширина), 16.5 (дължина);
  • обувка - 8 (ширина), 17,6 (дължина).

KMA 135 дължина от 13,5 см, като правило, се използва за поставяне на паста за тапети. За други цели те се използват рядко. Височината на четините им не надвишава 7 см с дължина 13,5 и широчина 5,5 см.

Brush-maklovitsa - чудодейно средство за домашни художници

Изберете един maklovice с ума, а след това всички живописни събития, които можете да изпълните бързо и ефективно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инструмент за изравняване на подовеИнструмент за изравняване на подове
Разбиване на дървото самостоятелно Основните етапи на изкуственото стареенеРазбиване на дървото самостоятелно Основните етапи на изкуственото стареене
Боядисване на тавана с валяк - предимстваБоядисване на тавана с валяк - предимства
Ролката за боядисване на стени избира правилния инструментРолката за боядисване на стени избира правилния инструмент
Четка за бързо и висококачествено почистване на подаЧетка за бързо и висококачествено почистване на пода
Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референцииТогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции
Видове фрезови машиниВидове фрезови машини
ЧеткаЧетка
Видове оборудване за боядисванеВидове оборудване за боядисване
Простри тавани и техните предимстваПростри тавани и техните предимства
» » Brush-maklovitsa wonder-tool за домашни художници
© 2021 BggeHat.com