Разбиване на дървото самостоятелно Основните етапи на изкуственото стареене

Свличането на дървото със собствените си ръце е интересна технология, която дава възможност изкуствено да старее дървото. При нормални условия този процес е много бавен, образците се формират в продължение на няколко десетилетия. През зимните периоди се появяват по-тъмни ленти, докато за лятото относително леки, влакнести влакна са характерни. Сега, обаче, можете да постигнете този ефект у дома, без да плащате за скъпо старо дърво.

Поглъщането на дървото - каква е същността му

Основната цел на този процес е да даде на традиционната дървена повърхност изкуствения ефект от древността чрез инструментална обработка. Има премахване на леки меки влакна, което прави дървото визуално по-старо, има един вид оригинален релеф, присъщ само на доста стари дървета. В зависимост от преследваните цели, дълбочината на обработката на повърхността може да варира значително. Така че дълбочината на грапавост и грапавост може да достигне 2-3 mm, когато е необходимо да се пресъздаде ефектът от дълбоко грубо стареене.

За разлика от естественото стареене, четка дърво подобрява якостните характеристики на дърво, със своето дълголетие, а също така предотвратява развитието на гниене и повреди от последиците от гъбична или образувания насекоми. Всичко това се постига чрез използването на специални антисептични разтвори и съединения за защита на дървената повърхност.

Трябва да се отбележи, че не всички видове дървета могат да бъдат податливи на изкуствено остаряване. Например дървесината с еднаква плътна структура за този процес е силно нежелателна. Ето защо някои видове, сред които тиково дърво, елша, бук, клен, ще остареят доста проблематично.

С помощта на разбиване на традиционното дърво, ефекта от древността

С помощта на разбиване на традиционното дърво, ефекта от древността

Най-добрият начин е да използвате иглолистна дървесина. За съжаление, боровият, който е най-достъпен, не може да се похвали с красив и необичаен модел, така че дори разбиването няма да може да коригира ситуацията. Ако вземете лиственица или смърч, ефектът ще бъде просто отличен, ще можете да получите уникални богати текстури на рисунки у дома.

Също така си струва да си припомним, че преди да се стигне директно до смачкване, дървесината трябва да бъде подготвена за този процес. На първо място, материалът трябва да бъде възможно най-гладък и гладък, не трябва да има никакви драскотини, нередности или други дефекти. Влажността трябва да бъде в диапазона от 10-15, в противен случай влакната ще се счупят само при обработката им, образуват малка купчина и изкуственото стареене няма да бъде постигнато.

Четка у дома - какви инструменти ще са необходими

Когато правите кодиране само вкъщи, ще ви е необходим малък списък от импровизирани инструменти. На първо място, това са четчици за зъби, които са доста груби четки с четчици, чиято подложка е направена от стомана или месинг. За да се постигне еднакво лечение, експертите препоръчват закупуване на четки, които са близки до формата на валяка, а също и с по-широко лице.

Основният инструмент, който ще бъде необходим за разбиване, е четките за четки

Основният инструмент, който ще бъде необходим за разбиване, е четките за четки

Основната работа се осъществява точно с капсули, чиято задача е да се премахне най-голямата част от влакната. Естествено, повърхността след това третиране остава твърде леко и грубо. За да подобрим външния вид на повърхността, се нуждаем от найлонови синтетични четки. Характерна особеност на тези четки е абразивният прах от различни фракции, който се слива с дебелината на пластмасата. синтетични четки цена може изненада неприятно, но все още е много желателно би било да ги купуват, защото те се елиминират и премахване на малкия купчината, смущаващи полиране и боядисване, освен дървесината изглежда по-хубав от порядъка след обработка на такива четки.

След това идват четки с естествена твърда подложка, например от четки от груба вълна или от сезал. Те се използват за полиране на повърхността. Този етап на подкопаване не е сред задължителните, но ако искате да постигнете максимално качество на дървесината, тогава не можете да правите без полиране.

Ако желаете, можете да използвате бормашина със специална дюза

Ако желаете, можете да използвате бормашина със специална дюза

Ако е необходимо, можете да използвате електрически инструменти, например ъглошлайф или тренировка. Въпреки това е по-изгодно да се работи с четки в смисъл, че е възможно да се контролира напълно силата на натиск и посоката на отстраняване. Във всеки случай, не забравяйте да си купите очила срещу прах, както и ръкавици, тъй като при шлайфането във въздуха ще получите много малки вили, които могат да навредят на очите.

Технологията за разцепване - основните етапи

Така че, всички необходими инструменти са закупени, дървени плоскости лежат пред нас. Нека започнем да блъскаме.



Цялата технология на обработката на повърхността се извършва в съответствие с тази схема:

  • Дървообработване метални четки за отстраняване на меки влакна
  • Шлайфане на почиствана дървесина със синтетични абразивни четки
  • Боядисване със специални решения, които допринасят за визуалния ефект на стареене
  • Полиране на дърво, покриване с лак.

Стъпка 1. Подготвителна работа. Проверяваме дървото, с което ще работим. Ако е прекалено влажна, трябва да се изсуши, ако е твърде суха, а напротив, трябва да се навлажни, тъй като количеството отпадъци, стърготини и прах се увеличава значително със сухо дърво. На този етап използваме метална четка. Трябва да се помни, че е необходимо да се отстранят изключително меките влакна. Ако твърдостта на четката е толкова голяма, че тя докосва дори твърдите влакна, такъв инструмент трябва да бъде заменен незабавно. Движенията се правят при ниска скорост по време на движението на влакната.

Стъпка 2. Раздробяване. Сега се нуждаем от абразивна четка, с която да полираме дървото. Ние внимателно извършваме почистваната повърхност, за да премахнем остатъците от влакна и да премахнем грапавостта. По принцип няма да отнеме много време тук, достатъчно е многократно да се полира дърво няколко пъти, за да се постигне желаният резултат.

Стъпка 3. Полиране. За да придадем на лъскавото обработено дърво лъскав поглед, използваме сезални четки. Трябва да се отбележи, че този инструмент ви позволява да постигнете уникална уникална декоративна текстура на дървената повърхност. Това може да изисква и фино шкурка за шлайфане на материала. След като завършите цялата работа, внимателно отстранете всички остатъци, прах и също така изсушете повърхността.

На първо място, трябва да подготвите дървото - трябва да е плоско и гладко

На първо място, трябва да подготвите дървото - трябва да е плоско и гладко

Стъпка 4. Живопис. Красив декоративен външен вид може да бъде резултат от позлата, боядисване, потупване и други ефекти. Ако върху дървото се поставят няколко слоя дървесни петна, може да се наблюдава появата на красиви контрастни текстурирани изображения. Продуктите за четка също имат златни цветове, които изглеждат оригинални в микрокредитите и каналите. След нанасяне на боята и пълно изсъхване повърхността ще трябва да се полира още веднъж. Това се дължи на факта, че по време на боядисването могат да се появят различни неравности и грапавост, включително боядисване, но полирането напълно ще отстрани тези дефекти.

Стъпка 5. Лакиране. Покритие с различни съединения за защита на повърхността, повишаване на нейната издръжливост и надеждност. Ако паркетните плоскости се остъргват, е необходим специален лак за паркет, който позволява да се запазят основните положителни потребителски качества на пода по време на целия му експлоатационен живот.

Техника на стареене - къде се използва

Брешингът се отнася до категорията сравнително прости процеси, които са на разположение на абсолютно всеки. Поради тази причина тази технология намери приложение в толкова много области на човешката дейност. Най-популярен е разбиването в производството на интериорни предмети и декорация на помещения. Всекидневни и зали, декорирани със стенни панели, мантел, колони, мебели от визуалните дървено дърво, изглеждат много приятно и оригинално, създават топлина и комфорт в стаята.

Мебелите заслужават специално внимание, защото производителите все повече се опитват да използват елементи и дизайн от четката. Освен това е възможно да се произвеждат абсолютно всякакви мебели, като шкаф, рафтове, чекмеджета, легла и т.н. Единственият ограничителен фактор в случая е фантазията и творчеството.

И накрая, ние отбелязваме, че поради наличието и уместността му, прожекцията често се извършва у дома. В тези случаи не забравяйте безопасността. Следователно, работата с инструментите трябва да бъде много точна, особено ако работата се извършва с бормашина или други електрически инструменти. Всички процеси се извършват в специално оборудване - предпазни очила и ръкавици. Понякога дори може да е необходим респиратор, ако количеството прах във въздуха е твърде високо, а също и при работа с антисептични разтвори.

Свличането на дървесната повърхност е оригиналния начин да направи дървото по-красиво, необичайно и привлекателно. Тази тенденция в областта на декорирането на помещения набира все повече почитатели както сред дизайнерите, така и сред обикновените собственици на апартаменти, тъй като процесът на изкуствено застаряване е много прост и достъпен за всеки. Достатъчно е просто да отделите малко време и усилия, за да получите луксозно обзавеждане или шикозен таван, стилизиран в старите времена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Antiseptic за дърво се състои от различни компонентиAntiseptic за дърво се състои от различни компоненти
Срокът на експлоатация на дървена къща, както и по-дългият срокСрокът на експлоатация на дървена къща, както и по-дългият срок
Мебелни фронтове от естествени дървени предимстваМебелни фронтове от естествени дървени предимства
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Видове материали за системи за окачванеВидове материали за системи за окачване
Ремонт на мебели от дървени елементи и рисковеРемонт на мебели от дървени елементи и рискове
Тухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построиТухлена или дървена къща, която е по-изгодно да се построи
Иглолистен дървен материал, предварително третиранеИглолистен дървен материал, предварително третиране
Дървената къща Тайните на строителствотоДървената къща Тайните на строителството
Характеристики на дървена къщаХарактеристики на дървена къща
» » Разбиване на дървото самостоятелно Основните етапи на изкуственото стареене
© 2021 BggeHat.com