Иглолистен дървен материал, предварително третиране

Дървото се счита за един от най-леките и удобни материали, използвани в строителството, и в крайна сметка издигнатата къща от дърво забележително запазва топлината и се радва на прекрасен естетически външен вид.

Сега лъчът, който се състои от иглолистни видове, се счита за много популярен, той се използва не само за изграждането на нискоетажни сгради, но и, разбира се, за бани. В края на краищата от иглолистни дървета се получават прекрасни бани, които имат лечебни свойства.

Но че построена от дърво сграда е служил не един десет години, предварително преди началото на строителството дърво трябва да преминат специална обработка. Основната фаза в преработката на дървесината е десулфурирането. По време на тази процедура, смоли се отстраняват от пръта, тъй като те имат разрушителен ефект върху някои материали, използвани при последващо третиране на повърхността на дървесината.



На повърхността на дърво също трябва да се премахнат всички смолата, ако това не бъде направено, боите ще бъдат лоши да лежи на повърхността и след кратък период от време просто изчезват. Затова е много важно да се добро обезмасляване след иглолистни бъдат отстранени всички мръсни смола дървен материал и допълнителни етапи на обработка се осъществява по избелване и последваща обработка, може да бъде безопасно покриване на повърхността на дърво, предварително избрана боядисани.

При процедурата за дезинфиминиране могат да се използват различни специални течности, като осапунващи агенти, ацетон, етилов алкохол и дори понякога използвани по време на тази процедура и бензин. Тези течности добре почистват горния слой от дърво, като в същото време не проникват в вътрешните му слоеве. Най-чистата повърхност на дървото е от използването на етанол в десмаранция. Повърхностната обработка на дървото се извършва по такъв начин, че на повърхността се прилага етанол, затова можете да използвате четка, след което да се измие с вода. След изсъхване, обработената повърхност на дървото ще бъде напълно готова за боядисване.

Но трябва да се има предвид, че повечето от използваните вещества за обезлесяване на иглолистни дървета имат токсичност или са запалими. И ако използването на етилов алкохол или конвенционален бензин за тази процедура е нежелателно, е по-добре да използвате осапуняващи съединения. Те включват сода каустик, алкали и сода. Тези разтвори трябва да са с ниска концентрация, след като се приложи такъв състав върху повърхността на дървесината, той трябва да бъде добре изплакнат с чиста вода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали саунаКакъв вид дърва е по-добре за използване, за да разпали сауна
Дървена дъска, както е произведена и където е приложимоДървена дъска, както е произведена и където е приложимо
Сравнение на иглолистната и широколистната дървесинаСравнение на иглолистната и широколистната дървесина
Изграждане на комфортни къщи от дървоИзграждане на комфортни къщи от дърво
Блок къща за фасади за довършителни стениБлок къща за фасади за довършителни стени
Характеристики на лигавицата, плюсове и минусиХарактеристики на лигавицата, плюсове и минуси
Канадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителствоКанадски сандвич и неговите предимства в процеса на строителство
Къщи с икономичен тип, които са по-добриКъщи с икономичен тип, които са по-добри
Дървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материалДървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материал
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
» » Иглолистен дървен материал, предварително третиране
© 2021 BggeHat.com