Подготовка на дървесината за употреба

Дървото е материал, с който винаги е приятно да се работи, и в резултат на това се получават красиви красиви дизайни. Днес къщи от залепени греди набира популярност, те са изработени от иглолистни дървесни видове, които се отличават с тяхната издръжливост, издръжливост и надеждност.

Един от най-важните етапи в изграждането на залепена дървена къща е преработката на дървесина. Може би най-важната стъпка в този случай е раздробяване - това е извличане на смола от структурата на дървото, което може да унищожи структурата на някои материали, необходими за преработката на дървесината. Ако не се отървете от смолата от горните слоеве на дървото, боите и лаковете, нанесени върху повърхността, ще паднат зле и в крайна сметка ще изчезнат напълно. След обеззаразяване, в процеса, който премахва мазни петна и натрупване на смола. След почистването можете безопасно да продължите с нанасянето на боята и лак.



За раздробяване се използват осапунващи вещества или разтворители, например ацетон или бензин. Струва си да се отбележи, че не почистват дълбоките слоеве от дърво, но засягат само външните слоеве. Най-ефективният демулсиращ агент, който може да нарече етилов алкохол, се нанася чрез нанасяне върху повърхността с четка, след което се измива с вода, след което повърхността се изсушава и покрива с лак или боя.

Чрез дегумиране на къщи и други структури от лепени слоеста дървесина, трябва да се подхожда много отговорно и компетентно, това се дължи на факта, че почти всички от веществото за тази процедура са токсични и запалими, а в някои случаи, те просто опасно да се използва. Ако не може да се използва бензин или етанол, най-добре е да се използва осапунени съединения, такива като алкални. В същото време ние трябва да се отбележи, че тези вещества са отровни и прилагащите ги, ще трябва да използвате слаб разтвор. Например, ако вземем поташ, разтворът трябва да се разрежда в съотношение - 5 грама на материал в 100 мл вода. Също така е възможно да се направи "силен микс", който се състои от 1 литър вода, 50 г сода, 50 г калиев карбонат, 10 мл алкохол, 200 мл ацетон и 40 г фино нарязан сапун. Този разтвор се прилага към повърхността с четка, след това се промива с вода, суши се повърхност след обработка, може да се прилага боя или лак.

Е, ако се интересувате от производството на обзавеждане за мебели - посетете сайта ntc-bulat.ru. Само там е всичко, за да поръчате качествени аксесоари за вашите мебели без огромни надплатени суми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да покриете дървен под с лакКак да покриете дървен под с лак
Срокът на експлоатация на дървена къща, както и по-дългият срокСрокът на експлоатация на дървена къща, както и по-дългият срок
Къща от ламинирани фурнирни дъски за рязане на дървесина през зиматаКъща от ламинирани фурнирни дъски за рязане на дървесина през зимата
Сравнение на иглолистната и широколистната дървесинаСравнение на иглолистната и широколистната дървесина
Къщи от дървоКъщи от дърво
Характеристики на лигавицата, плюсове и минусиХарактеристики на лигавицата, плюсове и минуси
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Технологията на издигане на къща от залепени гредиТехнологията на издигане на къща от залепени греди
Видове материали за системи за окачванеВидове материали за системи за окачване
Иглолистен дървен материал, предварително третиранеИглолистен дървен материал, предварително третиране
» » Подготовка на дървесината за употреба
© 2021 BggeHat.com