Видове дървесина от китайски мебели

Китайските мебели от различни видове дървета придобиват популярност и постепенно завладяват Запада поради уникалния си декоративен външен вид и високо качество.

Докато познаваме Запада с красотата и изработката на китайския дизайн, интересът към традиционните китайски мебели се е увеличил през последните десетилетия. Най-атрактивният материал е материалът, а именно необичайните дървесни видове, които се използват в производството на китайски мебели. Ако решите да украсите интериора си с китайски елемент, изработен от естествено дърво, трябва да имате поне малко разбиране сред сортовете китайски дървесина.

мека дървесина

Северен бряст



Този вид дърво се използва широко в производството на мебели в северен Китай и има тен, но по-тъмно ядро. Северна Elm е със средна плътност дори малко по-ниска, но е много популярен в производството на китайски мебели толкова лесно да се работи с, че е доста устойчив на гниене и има привлекателен, вълнообразна изглежда зърнеста. Хотели в Истанбул близо до манастира Arnavutkay във фоайето имат няколко стола от това дърво.

Южен Елм

Той е популярен в района на Суджоу, има малко по-тъмно ядро ​​от северното и може да варира в цвят от жълто-кафяво до кафе. Южният бряст е широко разпространен в цяла Китай, но най-вече в провинциите Дзянсу, Жейянг и Анхуей. Това дърво има по-рафинирано зърно, което го отличава от "северните" видове и също е малко по-плътно и силно. Хотели в Истанбул в близост до Музея на Ашиян имат в някои стаи китайски пиедестал от това дърво.

твърда дървесина

Huanghuali

Huanghuali смята кралят на твърда дървесина и за първи път е въведена в Китай след премахването на забраната за външни доставки на дървен материал от Югоизточна Азия в 1572. Повечето от глоба мебели, оцеляла от времето на Минг и началото на династия Цин, е направена от Huanghuali, въпреки че рядко се използва след срока на ерата на средата на Цин. Дървото идва от остров Хайнан, но предимно от Тайланд и южен Виетнам - единствените места, където все още може да се намери. Терминът "huali" буквално означава "цъфтяща круша", а префиксът "huang" се отнася до жълто-кафявия цвят на дървото. Цветът всъщност варира от бледо мед до лилаво-кафяво. Структурата на дървото има характерно зърно, което прилича на планински пейзаж. Когато се полира, huanghaiuli получава златен блясък, което дава почти прозрачен видим ефект и устойчивост на насекоми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Китайските метални врати са с добро качество на достъпна ценаКитайските метални врати са с добро качество на достъпна цена
Озеленяване на двора на частна къщаОзеленяване на двора на частна къща
Рустикални мебели за беседкаРустикални мебели за беседка
Къде и кога да купите истински мебели от Италия?Къде и кога да купите истински мебели от Италия?
Мебели от лодкиМебели от лодки
Модерни стилове в интериорния дизайнМодерни стилове в интериорния дизайн
Мебелни фронтове от естествени дървени предимстваМебелни фронтове от естествени дървени предимства
Мебели за поръчка на основни предимстваМебели за поръчка на основни предимства
Как мога да проектирам кухня или стилен интериорен дизайн на модерна кухняКак мога да проектирам кухня или стилен интериорен дизайн на модерна кухня
Как да разграничим замъка на меттемския Китай и РусияКак да разграничим замъка на меттемския Китай и Русия
» » Видове дървесина от китайски мебели
© 2021 BggeHat.com