Спрей пистолет за боя на водна основа ние опростяваме живота си, когато боядисване стени и тавани

Боядисването на стени и особено на тавани не е най-трудната задача, но е доста досадна и монотонна. Но винаги можете да опростите живота си, като купувате например пистолет или аерограф. Това е инструмент, който ще бъде невероятно полезен при боядисване на тавани и стени. Днес ще се опитаме да разберем огромния брой различни модели на пазара, както и да даваме съвет при покупката.

Предимства на спринклерни пистолети - какви са по-добре от конвенционалните четки?

Пулверизаторите дойдоха да заменят стандартните ръчни инструменти - ролките и четките, които майсторите използват дълго време. Както вече беше отбелязано по-рано, основното предимство на използването на такива устройства като електрически пистолет е значително ускоряване на работния процес. В допълнение, много други полезни свойства могат да бъдат разграничени:

  • Оцветяващото съединение се нанася с тънък слой равномерно върху цялата повърхност на стената или тавана.
  • Отстраняване на ленти и ивици, както и малки косми от четки.
  • Пулверизаторите са се доказали в други строителни работи, включително при нанасяне на довършителни шпакловки, антисептици, лакове и варовици.
  • Ефективността на съвременните уреди, а не на най-скъпите, достига 400 квадратни метра на час.
  • Значителни икономии на оцветители, тъй като потреблението е намалено на 35.

За да спестите наистина, когато работите със стени за боядисване, трябва да си купите точно този модел, който ще отговаря на вашите изисквания и очаквания. В магазините има много различни модели, различни в сила, производителност и цена.

Няма нужда да купувате професионално оборудване, ако искате да рисувате само стени във вашия апартамент. Рационалното инвестиране на средства е основният фактор при избора на инструмент.

Ръчни пистолети - добри модели на атрактивни цени

Първо, нека да поговорим за класификацията на пистолетите. В зависимост от принципите на доставката на оцветители, те са разделени на няколко основни групи:

  1. 1. Ръчно - боята се изпомпва с помощта на специална дръжка.
  2. 2. Електрически уреди - уреди, захранвани от батерии или от електрическата мрежа.
  3. 3. Пневматично-професионални агрегати, за които е необходим допълнителен външен компресор.

Най-бюджетните са ръчните оръжия. Те са чудесни за обработка на малки пространства. Това се дължи на ниското работно налягане (0,6 МРа) и производителността (не повече от 250 кв.м / ч). Този пулверизатор може да се използва само с течни състави lakokrasyaschimi, докато по-вискозен, например, пълнител, запълване не се препоръчва резервоара. Подобно на всички други подобни устройства, ръчни пръскачки са идеални за пръскане и овощни градини течни антисептик за защита на растения и дървета от вредни паразити.

Устройството на ръчните пулверизатори е доста просто. Основната задача се приписва на помпата на буталото, разположена в цилиндрично тяло. Функциите на помпата се състоят в подаване на боя към изпускателната дюза. Предлага се удобна дръжка за управление на помпата.

Сред основните предимства на тази категория пръскачки са:

  • Ниска цена в сравнение с други подобни продукти.
  • Надеждно и просто строителство.
  • Възможност за работа без свързване на допълнителни компресори или батерии.
  • Дълъг прът, който осигурява боядисване на тавана, без да се монтира стълба.

Отрицателните моменти вече са отбелязани по-рано и включват преди всичко ниска производителност. Освен това също не е възможно да се използват строителни съединения с високо вискозитетно ниво. Но като цяло ръчните устройства се доказаха доста добре, тъй като техниката е много надеждна и относително евтина.

Електрически спрейове - каква е причината за тяхната популярност?

Въпреки ниската цена, най-популярната е електрическата пръскачка за бои. В състава има мощна електрическа помпа, която значително ускорява и опростява работата в сравнение с други аналози. При покупка се препоръчва да се обърне внимание на моделите, оборудвани с вграден акумулатор, в противен случай се налага непрекъснато свързване на устройството към гнездото на електрическата система на домакинството.

Поради мощния мотор, потребителите не са ограничени при избора на формулировките, попълнени в резервоара. Така че антисептици, грундове, гъсти шпакловки, акрилни, маслени и водни бои лесно се напръскват с такъв инструмент. Електрически пръскачки сами могат да бъдат мембрана (т.е. безвъздушно) и въздух.

Ако се нуждаете от обработка на стени с течно вещество, по-добре е да закупите въздушни модели. Основната им характеристика е комбинацията от пулверизатора и механизма, който създава високо налягане на въздуха в един корпус. Наред с други неща, такива единици се характеризират с повишена степен на надеждност и удължен срок на експлоатация, тъй като техният дизайн е възможно най-прост. Задължителните елементи са само дюзата за пръскане, тялото, както и контролен бутон на дръжката и чаша за боя.

Ако желаете, можете да закупите по-мощна въздушна пръскачка, която допълнително ще бъде оборудвана с свързващи маркучи и по-удобен пистолет за пръскане. Такива единици са в състояние равномерно да разпределят оцветяващия материал по стените с каквато и да било релефност, без да създават грозни ивици и разкъсвания. Все пак има недостатък - повишена консумация на мастило, което се дължи на ниското работно налягане на дюзата.

Мембранните или безвъздушни пистолети се характеризират с повишено работно налягане, така че такива проблеми като прекомерната консумация на бои, майсторите вече не се наблюдават. Освен това е възможно да се използват по-плътни състави, без да се намалява производителността и скоростта на работа. Дизайнът допълнително осигурява елемент като бояджийско устройство, което създава налягане с необходимата стойност поради силните вибрации на диафрагмата.

Мембранните спрейове могат да се похвалят с висок коефициент на пренасяне на разтвора на багрилото, дължащ се на дюзата с малък диаметър. Това е, което осигурява рационална консумация на боя на водна основа при пръскане по стени и тавани.



Нямаше недостатъци като такива. Домакинските майстори са напълно доволни от скоростта на работа, качеството на боядисване и консумацията на материали. Цената естествено е малко по-висока в сравнение с ръчните устройства, но качеството напълно оправдава финансовите инвестиции.

Купуваме електрическа пръскачка - основните технически характеристики на устройствата

Преди всичко е необходимо да се обърне внимание при закупуването на електрически спрей-пистолети за вида на боя - мембрана или въздух. Описахме всички характеристики на всеки тип малко по-високи. Air напълно подходящ за покриване на стени с всички невискозен композиции облекчение, докато диафрагмата инструменти са в благоприятно насочен и прецизен пръскане, както и възможността за прилагане на всеки един от съставите.

Голяма роля играят такива параметри като мощност и производителност. Интересно е да се знае, че производителността може да варира много сериозно в зависимост от модела - от 0,5 до 3 литра цветен състав на минута. Същото важи и за захранването - някои устройства имат 100W мотори, а най-скъпите устройства могат да се похвалят с мощност от 1500 вата. Цената на даден продукт зависи до голяма степен от тези параметри. Както показва практиката, с обичайното боядисване на тавани и стени с висококачествена боя на водна основа, устройството е подходящо за капацитет от не повече от един литър на минута и мощност до 800 W.

Също така трябва да се обърне внимание на дизайна на дюзата и материала, от който е направена. Препоръчва се да се закупят уреди от неръждаема стомана, които се считат за най-надеждният и издръжлив материал. Самата дюза трябва за предпочитане да бъде регулируема, за да може да променя силата и налягането на струята от боя.

Друга важна точка е резервоарът или стъклото за боядисване. Обикновено, като материал за производството на този елемент, изберете пластмаса или метал. Пластмасовите съдове позволяват да се контролира нивото на течността, тъй като пластмасата е полупрозрачна. Но металните контейнери са много по-лесни за измиване и грижа, освен че са по-надеждни и издръжливи.

Ако говорим за обема, пистолетните оръжия с очила до два литра се считат за най-оптимални. Твърде големият обем на резервоара увеличава теглото на устройството, а при малки количества трябва непрекъснато да допълвате боята, отколкото просто да губите време.

Най-популярни са моделите, оборудвани с вградена батерия. В този случай няма да бъдете ограничени от дължината на захранващия кабел, когато работите с боя. Дори ако изключите електрическата енергия, няма да бъдете разстроени от тихата работа. Основното нещо е да поставите устройството на зареждане без да се провалите, в противен случай не може да се включи по-късно.

Не забравяйте да обърнете внимание на производителите на стоки. Естествено, марки като Bosch ще струват по-голям от конкурентите си. Въпреки това няма да имате никакви съмнения относно качеството на устройството. Тя се откроява на пазара и някои други производители, които вече правят име за себе си в този сегмент на домакински уреди - PaintZoom, Elmos, Вагнер, както и вътрешното бизони или Калибър доста се конкурират с гигантите на Бош.

Пневматични бояджийски уреди - мощно оборудване за професионалисти

Пневматичните пулверизатори в ежедневието практически не се използват, защото закупуването на такъв агрегат за боядисване на стени или тавани в обикновен апартамент е неефективно използване на техните финанси. Устройството може да изпълнява функциите си само ако има допълнително оборудване, включително приемник и компресор. Естествено, цената на стоките в крайна сметка само се увеличава, защото сами по себе си тези устройства могат да струват почти като електрически пулверизатор от средната класа.

Пневматичното устройство включва резервоар за боядисване, спусък на дръжката и пистолет за пръскане с дюза. В долната част на дръжката има специално приспособление, през което се подава въздух под много високо налягане. Конекторът е свързан към приемника чрез маркуч за високо налягане. Компресорът се изисква само за създаване и поддържане на работното налягане на необходимото ниво.

Цената на тези единици е много висока, така че те се използват главно в малкия и среден бизнес. Вследствие на това всеки параметър е от голямо значение при подбора и закупуването на такова оборудване. В крайна сметка е важно не само надеждният и лесен за използване пистолет, но и приемникът заедно с компресор, който осигурява непрекъсната и координирана работа на всички основни компоненти на пулверизатора.

По този начин работното налягане на висококачествени пневматични инструменти достига 6 атмосфери, а компресорът и приемникът се избират точно въз основа на този параметър, т.е. след като сте определили мощността и производителността. Приемниците се различават по размер - обемът е от 20 до 100 литра.

Повечето майстори обаче не се нуждаят от такъв агрегат. Най-печелившата инвестиция на пари, според опитните работници, е закупуването на електрическа пръскачка за бои. Това е отличен избор за еднократно ремонт в къща или апартамент. Благодарение на този инструмент можете да спестите много време, както и боя, да опростите и улесните ремонтните работи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Живопис с пистолет за пулверизиране Какви са правилата за облицоване на стени и тавани?Живопис с пистолет за пулверизиране Какви са правилата за облицоване на стени и тавани?
Боядисване на тавана с пистолет - предимстваБоядисване на тавана с пистолет - предимства
Как да нарисувате тавана със собствените си ръцеКак да нарисувате тавана със собствените си ръце
Ролката за боядисване на стени избира правилния инструментРолката за боядисване на стени избира правилния инструмент
Отопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работаОтопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работа
Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
Боядисване с предимства на водната таванна бояБоядисване с предимства на водната таванна боя
Как да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположениеКак да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположение
Термо пистолет за опънати тавани - видовеТермо пистолет за опънати тавани - видове
Газов пистолет за опънати таваниГазов пистолет за опънати тавани
» » Спрей пистолет за боя на водна основа ние опростяваме живота си, когато боядисване стени и тавани
© 2021 BggeHat.com