Отопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работа

Топлинният пистолет за гаража ви позволява да отоплявате стаята бързо. Изправена пред темата за избора на такова устройство, не можете да решите веднага. Рекламата съветва едно нещо - реалността, често, различна. Изборът трябва да се основава на няколко фактора, за които знаете, защото гаражът е ваш ...

Топлинни пистолети за гараж

Топлинни пистолети за гараж

Нека започнем с устройството и дестинацията

Топлинният пистолет е незаменимо нещо за неотопляеми помещения при климатичните условия. Устройството й наподобява изграждането на сешоар за сушене на косата: нагревател, вентилатор, тяло, термостат. За да се осигури висока скорост на отопление в стаята, вентилаторът в такива устройства е инсталиран доста мощен. Въздушният поток, който създава, преминава през нагревателния елемент и ... се загрява. В замяна на това вентилаторът изтегля нова част от въздуха. Топлинният пистолет за гараж е мобилно устройство. В зависимост от размера, този спокоен "инструмент" може да бъде преместен или преместен на друго място на "разместване". Защо пистолетът? Просто поради външната прилика: тялото във формата на цилиндрична тръба се намира на рамката или хоризонтално или се повдига.

Избиране на опции

Изборът на топлинния пистолет започва с определянето на вида и мощността на гаража се определя като се започне от:

  • Гаражна площ;
  • качеството на топлоизолацията (или липсата на такава);
  • начин на пребиваване в стаята на хората.

Според вида използван термичен енергиен източник топлите оръдия за гаража се разделят на:

  • газ;
  • дизелово гориво;
  • електрически.
  • комбинирани.

Газовият терморегулатор за гаража е най-добрият избор по отношение на мощност, икономичност и скорост на загряване. Но не е подходящ за използване в стая с постоянно присъстващи хора - това е устройство за директно отопление.

Изгарянето на продуктите в процеса на нагряване ще се натрупва в гаража, отравяйки тялото ви. И непрекъснато проветрява гаража - просто "остави" топлината на улицата. Отоплението на гаража с пистолет за газ е неприемливо!

Той е удобен за използване за бързо нагряване на стаята, но не за постоянно отопление. Мощността в 10-15 kW ще изисква само 0,5 литра втечнен газ за един час работа.

Дизеловият топлинен пистолет за гаража има "изпускателна" тръба, т.е. продуктите от изгарянето се изваждат от гаража. Той е в състояние да отоплява гаража за дълго време, без да навреди на човека в него.

Най-лесният начин да се поддържа е електрически топлинен пистолет. Включих се в гнездото, натиснах бутона и забравих - термостатът се погрижи за режима на работа (разбира се, ако има такъв).

Но тук има няколко "рифа"! Обикновено електрическите линии на гаражни маси не се отличават с повишена надеждност - те просто не могат да издържат на товара. Особено, ако те (с оръжия) ще бъдат много. Трябва да обърнете внимание на този нюанс при избора.

Вторият "камък" на препъване е сравнително солидни сметки за електричеството, преобразувано в топлина, тоест, нагряването на гаража с електрически термичен пистолет.

Ние изчисляваме силата на "пистолета"

Ще бъде полезно познание по математика (минимум от училище)! Спри, спри! Висше математика не е нужно тук - прочетете нататък!

За да се подгрява гаражът с пистолет за газ е ефективен, е необходимо да се определи достатъчна мощност, за да се постигне и поддържа температурата в стаята при желаната "марка". И ако студите са силни? ..

Вземаме под внимание тази връзка:

0,8 - 1,4 kW мощност на пистолета ↔ 10 m2 гаражно пространство

и това при височина на тавана до 2,5 м.

За нашия "среден" гараж ще има достатъчно мощност 3 кВт. Ако линиите позволяват, тогава 5 kW - в резерв за случая на тежки студ. За тези, които обичат да разчитат, даваме по-точен "метод" за изчисление.

Изчисляване на необходимата топлинна мощност

Повече за всеки тип

Електрически нагреватели

Най-простият топлинен пистолет, познат на всички днес, е нагревател за вентилатори. За гаража се използва "нагревател на вентилатора" с много по-голяма мощност. Трябва да се разбере, че електрически пистолет топлина за гараж - "ненаситен приспособление" и капацитет устройство мощност повече от пет киловата се осигурява от трифазна електрическа мрежа напрежение 380 V.

Електрически топлинен пистолет



Електрически топлинен пистолет

Топлината се генерира, когато електрически ток преминава през проводник с високо електрическо съпротивление, разположен в тръбен защитен корпус. Тази система се нарича ТЕМ.

Вентилаторът, който раздува трансевропейските мрежи с поток въздушни трансфери, загрява в стаята.

Диаграма електрическа топлинна пистолет

Диаграма електрическа топлинна пистолет

Функционално тези пистолети за горещ въздух, електрически гараж не са подходящи за отопление на помещения с тежки "климатичните" условия като висока влажност (сауни, вани ...) Те могат да се мерят с изпълнението на своите колеги на газ и дизел.

Електрически топлинен пистолет

Електрически топлинен пистолет

И те "ядат" о, като много евтино електричество.

Газови оръдия

Лесно и евтино капацитет отоплителни уреди от 10 кВт до 100 кВт, но препоръчваме да носите с втечнен газов цилиндър, който, между другото, е необходимо да се запълни някъде.

Газов пистолет

Газов пистолет

Въпреки малките количества горивен газ (което определя тяхната рентабилност), вентилацията по време на работа на такива устройства е задължителна. При свързването на газовия пистолет към газовия тръбопровод трябва да се вземе предвид съответствието на всички параметри. Например, при нагревател с мощност 10 кВт, необходимо е налягането на газ от 0,5 бара, а увеличаването на мощността ще "изисква" увеличаване на налягането.

Схемата на пистолет за газова горелка

Схемата на пистолет за газова горелка

Устройствата са оборудвани с елементи на защитна автоматика (управление на пламъка, термичен предпазител - защита срещу прегряване).

Дизелови топли оръдия

Същността на работата на тези единици е същата като тази на газа. Но горивото е различно - дизелово гориво. Услугата е по-малка и има много качество.

Дизелов космически отоплителен пистолет

Дизелов космически отоплителен пистолет

Горивото влиза в горивната камера под "контрола" на горивната помпа, която е "заповядана" от електронния блок за управление на инсталацията. Такава инсталация има в състава си резервоар за гориво, който влияе върху увеличаването на неговата маса. Продуктите от горенето трябва да бъдат изтеглени от помещенията.

Дизелов топлинен пистолет

Дизелов топлинен пистолет

Сред предимствата: достъпно гориво, икономична работа (10-15 часа в една бензиностанция), сравнително безопасно гориво. Има модели за директно и индиректно отопление.

Диаграма на дизелов двигател с директно нагряване

Диаграма на дизелов двигател с директно нагряване

При модели на непряко нагряване се използва допълнителен топлообменник, а горивната камера не влиза в контакт с въздуха в помещението. Продуктите от изгарянето излизат през "отработените газове".

Диаграма на дизелов двигател с косвено нагряване

Диаграма на дизелов двигател с косвено нагряване

Да, и без електричество такива устройства не са приспособени да работят. Но те го консумират много малко. Какъв вид топлинна пистолет за отопление на гаража да избере - да решавате, уникално, за вас. Освен това можете да прочетете отзиви за модели на топлинни пистолети за гаражни форуми и дискусии.

видео

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отопление на гаражаОтопление на гаража
Изграждане на електрически инструменти за сешоар без ограничения на функциитеИзграждане на електрически инструменти за сешоар без ограничения на функциите
Топлинният пистолет е начин на топъл живот в студаТоплинният пистолет е начин на топъл живот в студа
Топлинен акумулатор за отоплениеТоплинен акумулатор за отопление
ТЕМ за отопление на гаражаТЕМ за отопление на гаража
Въздушно отопление на производствените помещенияВъздушно отопление на производствените помещения
Пушка за отоплениеПушка за отопление
Термо пистолет за опънати тавани - видовеТермо пистолет за опънати тавани - видове
Газов пистолет за опънати таваниГазов пистолет за опънати тавани
Пистолет за подсилване на арматураПистолет за подсилване на арматура
» » Отопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работа
© 2021 BggeHat.com