В ръцете си има ръчен цвят на пистолета

Ръчен пистолет за пръсканеПистолетните пистолети са много сходни на външен вид, но се различават по своя дизайн и методи за пръскане на боя.

Пистолетните пистолети се различават по начина, по който доставят бояджийски материали до главата на пистолета за пръскане. Първият вид доставка, когато се намира в контейнера с боя, натиска и боята върху маркуча влиза в ръчния пистолет. Този метод е подходящ за боядисване на големи повърхности или голям брой части в същия цвят.

Особеността на втория тип е, че резервоарът с боя с малък капацитет се намира на самия пистолет и се подава чист въздух. Такава система е добра, когато е необходимо често да се променя цвета на боята.

Също така, пистолетите са подразделени според монтажа на цевта с боята върху горното и долното закрепване. Ръчните пулверизационни пистолети са разделени според метода на пръскане на боя и лакови материали.

Конвекционните спрей-пистолети образуват факел от боя с помощта на високо налягане. Това допринася за малкия размер на частиците на боята, които от своя страна отговарят добре на качеството на пръскането и равномерността на цветовете, а високата скорост на частиците увеличава производителността. Този тип обаче има своите недостатъци. Малкият размер на частиците води до образуването на мъгляв облак, който намалява количеството боя, която навлиза в повърхността за боядисване, боята просто се утаява.



Следващият тип използва голямо количество въздух при ниско налягане. В същото време, малката скорост на частиците осигурява равномерното им разпределение по повърхността. В този случай облакът от мъгла около мястото на цвета намалява. Недостатъкът е голям въздушен поток.

Също така за ръчните спринцовки се използва захранваща система, използваща малък обем въздух при ниско налягане. В този тип конструкцията на главата на пистолета позволява да се получи размер на частиците, подобен на размера на частиците, получен при високо налягане. Предимството на ниското налягане е, че повърхността, която ще бъде боядисана, не получава отломки, които могат да бъдат във въздуха по време на оцветяването. Това е така, защото разстоянието до повърхността е малко и е приблизително 10-15 см.

Система за боядисване с използване на малък обем и ниско налягане на въздуха е за предпочитане, тъй като при използването му се образува малка мъгла, така че материалът на боята се запазва и се осигурява по-висока производителност.

Също така е необходимо да се помни за оборудването, когато се подаде въздух, неподходящата стабилност на това оборудване ще доведе до промяна на параметрите и качеството на боята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Машини за мазилка неудържима работна силаМашини за мазилка неудържима работна сила
Как да нарисувате тухлена стена?Как да нарисувате тухлена стена?
Топлинният пистолет е начин на топъл живот в студаТоплинният пистолет е начин на топъл живот в студа
Прахово покритие на метални изделияПрахово покритие на метални изделия
Живопис с пистолет за пулверизиране Какви са правилата за облицоване на стени и тавани?Живопис с пистолет за пулверизиране Какви са правилата за облицоване на стени и тавани?
Боядисване на тавана с пистолет - предимстваБоядисване на тавана с пистолет - предимства
Боядисване на тавана със сняг - икономичен и достъпенБоядисване на тавана със сняг - икономичен и достъпен
Пистолет за монтаж на пяна, за който са необходими работи и как да се използва правилно?Пистолет за монтаж на пяна, за който са необходими работи и как да се използва правилно?
Отопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работаОтопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работа
Газов пистолет за опънати таваниГазов пистолет за опънати тавани
» » В ръцете си има ръчен цвят на пистолета
© 2021 BggeHat.com