Пистолет за монтаж на пяна, за който са необходими работи и как да се използва правилно?

Модели на пистолети за монтаж на пяна на строителния пазар са представени в широк диапазон. Тези устройства са проектирани да използват полиуретанов уплътнител (пяна) в процеса на издигане или ремонт на сгради и помещения. Пистолетът се изисква при монтаж при отварянето на врати и прозорци, както и при обработката на пукнатини.

Какви са предимствата на монтиращия пистолет?

Устройствата, към които е свързан цилиндър с уплътнител, се използват за освобождаване на монтажна пяна в процепи или други отвори. Използвайки тънка струя, материалът може просто да се постави в тясно пространство. Пистолетът се използва по време на ремонта на пенещи рамки, рамки на вратите, склонове, шевове, прозоречни первази, както и за отстраняване на дефекти в стените.

Пистолет за монтаж на пяна - за какво работи е незаменим и как да го използвате правилно?

Ако сравните пистолет с балон за пяна, тогава можете да различите няколко предимства на този инструмент:

  1. 1. Пяният материал се консумира три пъти бавно поради дозираното подаване на състава.
  2. 2. Уплътнителят се подрежда по-икономично и по-добре, което подобрява качеството на шевовете.
  3. 3. Устройството е много по-удобно за използване. Спусъкът се натиска лесно и гладко.
  4. 4. Тънък канал (багажник) прави възможно достигането на труднодостъпни места. Например, пистолет е удобно да се справя с прорезите на тавана.
  5. 5. Вентилите на конструкцията предпазват останалата пяна от бързо изсушаване, така че разтворът може да се използва допълнително.

Изграждане на оръжие - разгледайте схемата

Фигурата показва устройството на пистолета.

Пистолет за монтаж на пяна - за какво работи е незаменим и как да го използвате правилно?

Дизайнът се състои от няколко елемента:

  • тяло, изработено от пластмаса или метал;
  • барел с пръчка вътре;
  • дръжка със спусъка;
  • върхът на цевта, предназначен за инсталиране на различни приспособления;
  • адаптер за закрепване на цилиндър с уплътнител;
  • регулиращ винт, ограничаващ движението на спусъка, за да регулирате количеството на входящото решение.

Избор на строителен пистолет - какви критерии трябва да се вземат под внимание?

Структурата на пистолета за монтиране на уплътнител в различни модели е почти идентична. За да изберете подходящо устройство, трябва да имате предвид два основни фактора: силата на материала, използван за конструкцията, и способността да държите вътрешното налягане.

Металната кутия на продукта е по-трайна от пластмасата, така че по време на избора трябва да се обърне внимание на броя на пластмасовите части.

Някои производители използват пластмаси с висока якост за производството на оръдия. Продуктите, изработени от прахообразна форма, се различават в малка маса. Редукторът на пистолета трябва да бъде изработен от качествен материал. Най-предпочитаният вариант е излят от метал с тефлонов слой. Това редукторно решение ще се залепи в много малко количество, което ще направи поправките по-бързи и удобни.

Най-добре е да изберете устройство с тяло от метал, тъй като пластмасата с лошо качество може да се стопи поради продължително излагане на ацетон и хоросан. Освен това, при евтини продукти, понякога няма винт за регулиране на освободеното вещество. Този значителен недостатък може значително да увеличи консумацията на разтвора.

Способността да издържате на високо вътрешно налягане е втората важна характеристика при избора на продукт. Проверете дали това качество може лесно да бъде проверено у дома. Първо кликнете върху спусъка. Ако се чуе съскане, то устройството е правилно, тъй като газът е под налягане.



В противен случай продължете теста. За да направите това, купете течността в цилиндъра (най-често избирайте ацетон) и напълнете инструмента. Оставете пистолета само два дни. След това го застреляй. Дефектното устройство няма да може да изстреля изстрел.

Използването на пистолет - как правилно да се извършват строителни работи с него?

Работата с такова устройство е проста и няма сложни моменти. Преди употреба, тя трябва да бъде заредена със строителна пяна в цилиндъра. За да направите това, пръстенът на адаптера се завърта нагоре и завинтете уплътнението. Тогава пръстенът се връща в първоначалното му положение. Ако има кратък съскащ звук, тогава връзката е правилна.

Пистолет за монтаж на пяна - за какво работи е незаменим и как да го използвате правилно?

След като свържете цилиндъра, можете да започнете работа. За целта поставете върха на конструкцията в слота и издърпайте спусъка. За да поддържате пяната чиста, пистолетът трябва да се движи гладко по протежение на третираната област. За да намалите или увеличите произвеждания уплътнител, завъртете регулиращия винт.

В пистолета неизползваната пяна може да се съхранява дълго време без загуба на качествата й и може да се използва по-късно в ремонта. Балонът обаче не може да бъде премахнат. Ако балонът бъде отстранен, останалият полиуретан ще изсъхне в тръбата за доставка и вътре в конструкцията, разваляйки пистолета. След работа устройството трябва да бъде обработено с ацетон или да се монтира нова пяна.

Използването на монтажна пяна изисква няколко прости правила:

  • работата трябва да се извършва при подходяща влажност на въздуха;
  • Необходима е правилна подготовка на повърхността.

Много хора рядко обръщат внимание на влажността на въздуха, като започват ремонтите. Монтажният разтвор може да се полимеризира само при наличие на влага в атмосферния въздух. Горещото и сухо лятно време не е подходящо за запечатване на пукнатини. Ремонтът се извършва качествено, през лятото топлината за работа трябва да бъде сутрин или вечер. Когато започнете да печете, трябва предварително да подготвите цялото необходимо оборудване: пръскачка с вода, балони с пяна и почистващ препарат, както и парцали.

Замразена технология:

  1. 1. Почистете обработената повърхност от мръсотия (прах, отломки).
  2. 2. Разпръснете вода по стени, склонове или други места с дефекти.
  3. 3. Инсталирайте балона в пистолета и разклатете структурата (повторете това няколко пъти по време на работа).
  4. 4. Преди всичко, работата се извършва на тавана и в дълбините на процепите с помощта на допълнителна дюза за удължаване.
  5. 5. Шепът трябва да се напълни с пяна от 30-40. Невъзможно е да се запечата цялото пространство, тъй като обемът на разтвора ще се увеличи.
  6. 6. Полиуретанът от пистолет трябва да се разпределя непрекъснато, без прекъсване, а инструментът трябва да се придвижва плавно, без да се набива.
  7. 7. След образуването на пяна слоят на монтажната пяна трябва да се навлажни от пистолета и да се прекъсне за няколко часа, за да изсъхне. След това, ако е необходимо, може да се приложи втори слой от разтвора.

Трябва да се има предвид, че повърхността, обработена с полиуретан, не може да остане незащитена от слънцето, вятъра и валежите. За защита използвайте боя, гипс и други строителни материали.

Ние завършихме работа - правила за грижа за инструмента

Изсушаването на пяната във вътрешността на кутията води до преждевременно износване на инструмента. Ако почистването се забави, пистолетът трябва да бъде ремонтиран скоро. За да почистите устройството, трябва да изпълните следните стъпки:

  1. 1. Развийте разнесения цилиндър.
  2. 2. Почистете адаптера и цевта с почистващо средство.
  3. 3. Завийте опаковката на почистващия разтвор и натиснете няколко пъти спусъка. Измиването се счита за завършено, когато цялата пяна остане извън тръбата.

Пистолет за монтаж на пяна - за какво работи е незаменим и как да го използвате правилно?

След завършване на първия кръг от мерки за почистване се препоръчва инструментът да бъде настроен за два часа. След това трябва да издърпате спусъка няколко пъти, за да отстраните останалата пяна. Промиването трябва да се извърши навреме, без да се позволи на уплътнителя да изсъхне. Ако това се случи, трябва да разглобите конструкцията и да почистите частите отделно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на прозоречни первази на пластмасови прозорциМонтаж на прозоречни первази на пластмасови прозорци
Как да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и безКак да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и без
Как да изберем монтажна пяна за затопляне на стените, сравнявайки видовете и маркитеКак да изберем монтажна пяна за затопляне на стените, сравнявайки видовете и марките
Монтаж на алуминиева дограмаМонтаж на алуминиева дограма
Използване на платна в дървена къща на пластмасови прозорциИзползване на платна в дървена къща на пластмасови прозорци
Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?
Пистолет за подсилване на арматураПистолет за подсилване на арматура
Монтаж на външни склоновеМонтаж на външни склонове
Защо ми трябва пистолет?Защо ми трябва пистолет?
Начини за изолиране на входната вратаНачини за изолиране на входната врата
» » Пистолет за монтаж на пяна, за който са необходими работи и как да се използва правилно?
© 2021 BggeHat.com