Как да почистите пистолет от техника за почистване на пяна за различни случаи

Монтажната пяна е истинско спасение не само за професионалисти в строителството, но и за аматьори. Той е в състояние да се справи с запечатването на почти всяка сложност, и се използва за монтиране на прозорци и врати, както и звукоизолация на метални тръби и вани.

Какви са предимствата на използването на пистолет за пяна за монтиране на пяна?

Способността за бързо втвърдяване на материала и надеждността на фиксирането му са основните причини за популярността на материала по време на строителството и ремонта. Тези същите добродетели обаче карат специалистите да работят много внимателно с пяна, защото премахването на хладните им остатъци не е лесна процедура.

Днес пистолет за пяна не е атрибут, в магазините за сгради можете да намерите огромен избор от кутии, пълни с материал. В случай, че пяната ще бъде използвана от вас само веднъж, тогава нуждата от закупуване на пистолет изчезва от само себе си. На практика, обаче, покупката на инструмента все още е напълно оправдана.

Как да почиствате пистолета от монтажната технология за почистване на пяна за различни случаи

Устройството за монтиране на пяна има няколко предимства:

  • съществува възможност за точна дозировка на използвания материал;
  • възможността за регулиране на скоростта на подаване на материала;
  • удобно нанасяне на пяна в условия с неравномерни кухини и ограничен достъп;
  • доставката на материал в момента на освобождаване на лоста;
  • Възможността да се използва непълна балон без риск от втвърдяване на материала в нея;
  • при ежедневна употреба на оръжието, замразеният материал от него не е необходимо да се отстранява.

По време на паузите между работата кислородът не влиза в системата за достъп до инструмента. Съответно материалът не се възползва от него. За уплътняване на багажника се среща малка топка от замръзнала пяна в края на тръбата. Тясността от страната на цилиндъра осигурява затворен механизъм за задействане. Ако непосредствено след употреба старите бутилки за материали са променени на нови, тогава не можете да помислите за почистване на инструмента за следващите няколко седмици. Трябва само да изрежете изсушената топка и да продължите да прилагате материала.

Начинаещите, които нямат опит в работата с пистолет, заедно с инструмент, се съветват да закупят специален почистващ препарат, който често ще помогне при обслужване на оборудването.

Почистване на инструментите със специални инструменти

Така че по-късно не е нужно да почиствате работния инструмент дълго време от остатъците от суха пяна, е необходимо предварително да се мисли за неговата чистота. За да направите това, заедно с пистолета, купете всичко необходимо, за да го почистите.

Възможно е да се почисти напълно оборудването само ако са спазени две важни условия: скорост и прогнозиране. И двата фактора предполагат закупуването на специален почистващ препарат и ефективността при използването му. В този случай експертите съветват закупуването на чистачка от същата фирма, която произвежда монтажната пяна, която сте закупили.

Почистване на инструментите със специални инструменти

Почиствайте устройството веднага след употреба, без да чакате пяната да изсъхне напълно

След като приключите с нанасянето на пяна, незабавно започнете да почиствате инструмента, без да го чакате пълно изсушаване. За да направите това, отстранете използвания пистолет от пистолета. Ако все още съдържа пяна, не е нужно да изхвърляте контейнера - материалът в него ще запази характеристиките си за дълго време. След това свалете предпазната капачка от закупената машина за почистване. Закрепете инструмента към пистолета. След това няколко пъти натиснете спусъка на пистолета, повтаряйки налягането, докато частиците на изсушения материал присъстват в потока.

След това почистващият препарат трябва да се демонтира и да се провери свободният ход на стартовия лост. Оставащото средство може да се използва и за неща и повърхности, върху които са замръзнали частиците от пяна. Основното - не забравяйте да затворите буркана с чистачката.

Безопасност на работното място

При отстраняване на остатъците от пяна в никакъв случай не трябва да забравяте безопасността. Химичните компоненти от състава на пречиствателя могат да причинят сериозно увреждане на лигавиците, очите и човешката кожа. Освен това, промиващият агент е в контейнера под налягане, така че едно невнимателно движение може да причини повече проблеми.

Безопасност на работното място

При използване на почистващия препарат трябва да се спазват предпазни мерки

Преди всичко почистващият агент трябва да се съхранява далеч от източници на топлина. Най-добре е почистващото средство да е на тъмно хладно място. На второ място, не пушете до бутилките за пречистване - те са изключително експлозивни. Трето, изплакнете инструмента, само предпазвайте кожата си от получаване на капки от агента върху него. За да направите това, носете здрави ръкавици и респиратор.

Спреят на разтворителя трябва да бъде насочен далеч от себе си и да бъде наблюдаван, така че капчиците му да не падат върху кожата. Използвайте стари дрехи, тъй като отстранете останалата пяна с тъканта е доста трудно. Ако в процеса на почистване на наркотика все още се влива в очите или лигавицата, не забравяйте да го изплакнете с обилно количество чиста вода. Не се опитвайте да отрежете празен контейнер от инструмента или да го използвате за други цели.

Отстраняване на остатъците от изсушен материал



В случай, че решите да почистите пистолета, за да поставите монтажна пяна, но вече има голямо количество сух материал, не се опитвайте да ги отстранявате със сила. В повечето случаи пяната ще остане вътре в инструмента и някои от неговите елементи могат да се счупят. За да предотвратите това, трябва да действате много внимателно и да показвате максимално търпение.

На първо място, трябва да премахнете остатъка от пистолета. За да направите това, използвайте остър конструктивен нож и внимателно отстранете частиците, без да повредите буталото. След това трябва да носите ръкавици и да получите ацетон в спринцовката. След това пистолетът слиза на пода, а в горната част на цевта до механизма на спусъка се изсипват няколко капки разтворител. Бъдете внимателни и се опитайте да не получите инструмент върху пластмасовите части на инструмента.

След това започнете гладко натискане на спусъка. Ако си спомняте за необходимостта от почистване, не е твърде късно, тогава сухият материал ще започне да тече от дюзата на устройството. След това закрепете балона с детергент в пистолета и отстранете останалата пяна вътре. След като пистолетът бъде изплакнат, за да се приложи монтиращата се пяна, контейнерът с почистващия препарат трябва да бъде изваден и плътно затворен с капак.

Ако спусъка на инструмента не може да се натисне, това означава, че сферичният клапан е блокиран. В такава ситуация, почистването на пистолета за нанасяне на монтажната пяна ще бъде малко сложно.

За да почистите инструмента, намерете металната топка до редуктора, предназначена да фиксира кутиите с пяна. След това излейте балона с ацетон и го оставете за 15 минути. Не носете инструмент, така че течността да не се разлива върху други части на пистолета.

След това здраво закрепете контейнера с почистващото устройство и започнете леко натискане на спусъка на пистолета, за да издухате частта на стъблото. Ако ацетон е действал и унищожил сухия материал на повърхността на топката, ще трябва само внимателно да почистите пистолета от изсушената пяна.

Отстраняване на остатъците от изсушен материал

Остатъците от материал от външната страна на пистолета трябва да бъдат внимателно остъргвани с нож

Ако всички горепосочени мерки не помогнат, ацетонът ще трябва да се излее възможно най-дълбоко, като частично демонтира пистолета за това. За тази цел дръжте инструмента с лявата си ръка в точката, където цилиндрите са заключени. Внимателно развийте адаптера, извадете клапаните и ги поставете настрани. Напълнете разтворителя в цевта и мястото за закрепване на цилиндрите и оставете пистолета настрана за половин час. След това започнете да натискате топката, като постепенно отстранявате лепкавите частици от пяна. Ако сте следвали описания алгоритъм, тогава разтвореният материал ще тече от дюзата на пистолета.

В края на краищата ще трябва да сглобите инструмента в обратен ред и да прикрепите цилиндър с почистващо средство, за да го освободите напълно от пяната в устройството.

Всички тези мерки ще помогнат за отстраняването на остатъците от пяна, които остават в устройството на изхода, вече са закалени, но все още не са придобили характерната си сила.

Почистване на инструмента в напреднали случаи

Изчистете пистолета от напълно замразена пяна може да се направи с различни методи и средства. Трябва обаче да сте подготвени за това, че в крайна сметка няма да можете да върнете уреда в приемливо работно състояние. Въпреки това, все още трябва да опитате.

Първо, вземете твърда метална тел, чийто диаметър ще бъде няколко милиметра по-малък от диаметъра на багажника. Ацетон също се изисква за работа, така че не забравяйте да носите ръкавици и респиратор.

Напълно разглобявайте инструмента, без да го разкъсвате. Големи парчета замразен материал трябва да се остъргват с нож за строителството. След това започнете да избирате пяната, опитвайки се да не направите ръка с тел с много остри движения. Първо извадете сухия материал от стартовия лост и клапана. След това отидете на почистване на пистолета на пистолета. За да направите това, капнете ацетон във вътрешността и изчакайте около 15 минути. В резултат на това пяната ще омекне и ще можете да залепите жицата в нея, след което я издърпайте със замразения материал. След като завършите почистването на цевта, закрепете цилиндъра с почистващото средство в инструмента и започнете да го измивате.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем монтажна пяна за затопляне на стените, сравнявайки видовете и маркитеКак да изберем монтажна пяна за затопляне на стените, сравнявайки видовете и марките
Пистолет за монтаж на пяна, за който са необходими работи и как да се използва правилно?Пистолет за монтаж на пяна, за който са необходими работи и как да се използва правилно?
Самозатваряне на стени с полиуретанова пянаСамозатваряне на стени с полиуретанова пяна
Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?
Методи за използване на пянаМетоди за използване на пяна
Запълване на цепнатините с пянаЗапълване на цепнатините с пяна
Защо ми трябва пистолет?Защо ми трябва пистолет?
Пяна за бетонПяна за бетон
Как да залепя пяна на дърво?Как да залепя пяна на дърво?
Пяна Бетон Какво е добро?Пяна Бетон Какво е добро?
» » Как да почистите пистолет от техника за почистване на пяна за различни случаи
© 2021 BggeHat.com