Боядисване на тавана със сняг - икономичен и достъпен



За трансформация на тавана не е необходимо да се използва модерен окачен дизайн, можете да го направите по-икономичен начин, сред които особено място се заема от боядисване на тавана Снежка, технически достъпен дори за начинаещи. Производителят на бои - полската фирма за боядисване и лакиране "Снежка", като малка частна фирма, успя да се издигне до рейтинга на участниците в водещата група производители, ангажирани в този пазарен сегмент.

"Снежна топка" - един от най-добрите средства за боядисване и лакиране

Избор на боя

Преди да започнете да рисувате тавана, трябва да вземете боята, като вземете предвид характеристиките на помещенията, които се ремонтират. Така например, банята ще се нуждае от водоустойчива боя, която не може да се използва при декориране на хола.
В производствения процес основата на боята е сушене на масло, смола или лак, вода или емулсия. Също толкова важно е наличието на оцветяващ пигмент в състава на свързващото вещество. При работа с акрил, латекс (латекс боя какво е това), силиконови и силикатни агенти изпаряват вода, което осигурява образуването на еднакъв непрекъснат слой.
Предимството на акрилните бои е устойчивостта към замърсяване, но поради лошата пропускливост на парите не се препоръчва да ги обработвате с таван в помещения с висока влажност. Създаването на силна повърхност е гарантирано след двуслойно приложение, което позволява да се намали консумацията на материали.
как да нарисувате тавана със снежна топка
Силикатната боя за снежен таван може да премине добре влагата, но за по-добър ефект е необходимо предварително третиране на тавана с силикатен грунд. Тази боя не се прилага за еластични средства, но предотвратява образуването на мухъл.
Единственият недостатък на използването на силиконови съединения е тяхната висока цена, но те са отлични за смесване със силикатни и латексови бои, което значително подобрява качеството на повърхността. Те се различават безупречна пропускливост на парите, служат като антисептик.
Експерти препоръчват закупуване на боя от изчисляването на потреблението му за 1 квадрат. м., което ще ви спести от закупуването на повече материали.

Описание на боите "Снежна топка"

Полската фирма доставя бои от различни видове. Качеството е забележително за бетон, мазилка, мазилка, картон и дървени тавани, боядисани със сняг, и се предлага специална серия хипоалергенни продукти "Дисни" за ремонт на детската стая.
Боята "Снежка" е различна:
  • устойчивост на износване;
  • трайност;
  • сила;
  • формирането на отлична адхезия;
  • добра скриваща сила;
  • пропускливост на водните пари;
  • екологична съвместимост.
замазване на тавана със снежни топки
С помощта на абсолютно безопасни средства таванът е покрит със сняг в болници, поликлиники, училища, детски градини, където всички довършителни материали са обект на повишени изисквания. Съставът на боята "Снежка Еко" включва няколко специални компонента, които насърчават екологичната чистота.
Базовият цвят на разтвора за водна емулсия е бял, при който за да се постигне желания цвят, е достатъчно да се добавят цветове с определен цвят. Но пазарът предлага цветови опции.
Използването на боя за омазняване на тавана гарантира не само външно красиво, но и лесно обработено покритие по време на работа. Такъв таван не се нуждае от специални грижи, е практичен и функционален достатъчно.

Оцветяване на тавана

Подготвителна работа

Този раздел ще бъде интересен за начинаещи, които не знаят как правилно да нарисуват тавана със сняг и опитни майстори.
За ремонтни работи ще ви трябва набор от инструменти:
  • Нова кошница с дълга дръжка (с ограничен бюджет, гума от пяна също е подходяща);
  • капацитетът на боята - е избран въз основа на размера на ролката;
  • малка четка;
  • боя, чийто размер трябва да се изчисли предварително.
как правилно да рисувате тавана със снежна топка
Това значително ще опрости и ускори работата на пистолета, но след като може да остане развод, боята ще лежи в неравномерни слоеве.

Обработка на тавани

При промиване на замазки е трудно да се скрият съществуващите дефекти в тавана, така че трябва внимателно да се подготви за нанасяне на нов слой боя.
Така че, преди да рисувате, трябва да извършите няколко действия:
  • напълно премахнете слоевете на старото покритие;
  • в присъствието на пукнатини и неравности ги ги мазими;
  • освен това, както при всяка ремонт на тавана, следва специална технология за обработка: мазилка, мазилка, грундиране;
  • в случай на нов таван, предишните стъпки се премахват - ще бъде достатъчно да го избършете, като премахнете праха и мръсотията;
  • изплакнете обилно, оставяйте да изсъхне;
  • За по-добро нанасяне на боята, таванът трябва да бъде грундиран.
как правилно да рисувате тавана със снежна топка
Преди да нарисувате тавана със сняг, се препоръчва бурканът да се разклати добре и боята в него да се разбърква. Готовите съединения се доставят на пазара, но в някои случаи те могат да се кондензират.
Възможността за добавяне на цвят към всяка боя на водна основа от всякакъв цвят значително увеличава възможностите за довършване на тавана, който може да бъде украсен с останалите интериорни елементи.
Боядисване на тавана, стъпка по стъпка видеореклама:

Изисквания за боядисване на тавана

Дори неопитен майстор ще може да рисува тавана и ако се спазват определени правила, резултатът на практика няма да се различава от представянето на произведения от професионалисти.
Доказателство за това може да служи като снимка.
  1. Оптималната температура за оцветяване на тавана е + 5 градуса. Също така трябва предварително да се грижите за безопасността на работата.
  2. Ако наскоро повърхността е била измазана, боята може да се нанесе след изсъхване.
  3. За най-добро скривалище се препоръчва да рисувате на 2-3 слоя, докато чакате всеки слой да изсъхне напълно.
  4. Възможно е да използвате четка, валяк, както и пистолет за пръскане (пистолет за пръскане). Независимо от избраната технология е необходимо да се съблюдава последователността на цветовата композиция.
замазване на тавана със снежна технология
След като всички предварителни процедури са изпълнени, можете да започнете да рисувате тавана:
  • Боята се разбърква в буркан и се излива в малък контейнер (вана). Ако съединението е дебело, то трябва да се разреди, след това отново добре да се смеси. Много специалисти изпълняват тази процедура с помощта на бормашина със специална дюза.
  • След това, четка няколко пъти трябва да нарисувате краищата покрай периметъра на тавана. Тази процедура ще опрости прилагането на валяк за боядисване, който не достига до някои места, но само прегражда стените.
  • Валякът се потапя в боята, изсипва се в отделен контейнер, леко изцеден от прекомерна боя. Първият слой не трябва да е прекалено дебел, така че, ако на места има пропуски, най-добре е да го преминете отново. Качеството на такова зачервяване ще бъде много по-високо.
Таванът е боядисан със сняг, обикновено от прозорци с постепенно разстояние до центъра на стаята. Нанесете първия слой боя върху лъчите на слънцето и следващите слоеве - заедно. Веднага след като валякът изсъхне, препоръчва се да бъдат поставени на боядисани места, за да се отстранят излишните материали. Силно неприемливо триене на боядисаната повърхност - така че повърхността ще стане неравномерна и върху нея ще се появят ивици.
За тавана не образуват възли на ролката трябва да бъдат набрани от контейнер винаги е едно и също количество боя и след потапяне във ваната леко натискане на специален ръб.
Тавани, боядисани със снежни топки
Ако ваната ще бъде използвана за по-нататъшна работа, тогава е достатъчно да се почисти от боята, което лесно може да се направи чрез поставяне на полиетиленово фолио върху нея, като се залепи върху външните ръбове на контейнера. След избелването филмът се отстранява заедно с боята, като оставя контейнера напълно сух и чист.
При боядисване на стая с прозорци, обърнати към слънчевата страна, експертите препоръчват след завесата да работят. Също така не трябва да се създават изкуствени условия за ускоряване на сушенето, например, да се организират течения, да се включат отоплителните уреди. Всичко това ще доведе до ексфолирането на боята, която току-що се прилага.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боядисване с предимства на водната таванна бояБоядисване с предимства на водната таванна боя
Как да нарисувате тавана с важни нюансиКак да нарисувате тавана с важни нюанси
Боядисване на дъска за рязане за начинаещиБоядисване на дъска за рязане за начинаещи
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
Как и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боятаКак и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боята
Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
Изберете довършителни материали за стените сиИзберете довършителни материали за стените си
Как да се определи тавана след боядисване полезни съветиКак да се определи тавана след боядисване полезни съвети
Видове оборудване за боядисванеВидове оборудване за боядисване
» » Боядисване на тавана със сняг - икономичен и достъпен
© 2021 BggeHat.com