Каква боя цвят таван преглед цена и качество



Въпросът за икономичното завършване на тавана притеснява много собственици на апартаменти, частни къщи и офиси. Най-добрият вариант в този случай е рисуването. Повече подробности за това, коя боя е по-добре да нарисувате тавана, да вземете набор от необходими инструменти и да се справите сами с работата, ще бъде описана по-долу.

Тавани за боядисване: предимства и характеристики на избора на материали

Основните положителни аспекти на използването на бои за ремонт на тавана са:
  • непрекъсната работа при всякакви условия;
  • Бързо отстраняване на дефекти в повърхността в случай на повреда;
  • евтин начин за промяна на интериора.
какъв цвят да нарисувате тавана
Производителите предлагат на пазара богат избор от лаково-бояджийски продукти, сред които потребителят е трудно да се разбере, особено тъй като високите разходи не са показател за качеството му.
Като определя лимит на разходите, повечето начинаещи потърсят съвет от експерти, приятели, но има и такива, които се доверяват на решаването на този въпрос професионалните майстори, които ще бъдат ангажирани в областта на живописта.

Покупка на добра боя: преглед на цените и качеството на продуктите на известни производители

За да се определи коя боя да се боя на тавана, се препоръчва да се обърне внимание на няколко предложения на фирми, произвеждащи водни композиции, подходящи за тази работа. Изборът на водна емулсионна боя се обяснява с нейната екологична съвместимост, устойчивост към различни отрицателни фактори, лекота на приложение и достъпни разходи.
Това ще бъде около три категории материали, които се различават по характеристиките и цената.

Евтина боя (от $ 1 до $ 8 на 1 литър)

Експертите не препоръчват да оценявате качеството на всеки строителен материал на негова цена. Дори и в бюджетните предложения с компетентен подход можете да намерите точните продукти за ремонт на тавани.
коя боя е по-добре да нарисувате тавана
Като пример за тези, които все още не са избрали какъв цвят да нарисува тавана, можете да разгледате турската компания "Маршал Боя", която продава продукти Маршал.
Гаранцията за нейното качество е два фактора:
  • съществуването на маршал марка от 1954 г., а перспективите на такива компании могат да бъдат оценени след 5-10 години работа;
  • през 1998 г. акционерното дружество Akzo Nobel, което има добре известни марки (Hammerite, Duluet, International), стана собственик на контролен пакет в компанията - 84.
Производителят обръща особено внимание на интериорната боя Maestro Acomix, която е подходяща както за тавани, така и за стени. Той е добре измиваем, устойчив на влага, така че може да се използва дори за кухненски ремонт и коридор (прочетете: "Как да нарисувате тавана в кухнята: инструкции").
Цена 1 литър - от $ 8.
Консумацията на 1 литър е до 9 кв.м.
За марката Finncolor е зададена ниска цена от известната боя и лакираща фирма "Тикукурила". Начинаещи, които не са опитни в колко боя е по-добре да нарисувате тавана, се препоръчва водоразтворима вътрешна боя Оазис. Finncolor боята е материал с перфектна непрозрачност, издръжливост и надеждно покритие, подходящ за свойства както за сухи, така и за мокри помещения.
какъв цвят да нарисувате правилно тавана
Цена на кутия от 9 литра - от $ 42.
Консумацията на 1 литър е до 9 кв.м.
На руския пазар има и евтини продукти, например боя Halo от Empils. С помощта на тези бои е лесно да се довърши бетона, мазилката и дървения субстрат, тапетите. Резултатът е гладка матова повърхност, изискваща 1,5 пъти по-малко време за сушене от обикновените бои. Например, можете да видите снимката на обработените повърхности.
Цената от 13 кг е около $ 14.
Консумация 320 грама боя с двуслойно приложение - 1 квадрат. м.

Нарисувайте средна цена (от $ 2 до $ 9 на 1 литър)

Водещ сред продуктите на тази ценова категория е марката Belinka, която произвежда вътрешно пране на боя, която надеждно предпазва тавана от влага. Такова покритие ще изглежда добре не само в жилищните помещения, но и в коридора, стълбищата, обществени помещения.
Цената на 10-литровата кофа за боя е от $ 84 /
Консумацията на 1 литър е 10 кв.м.
как да изберем подходящата боя за тавана
В продължение на много години, продуктите на Alpina за боядисване и лакиране от фирмата Caparol са в средната ценова категория. Използването на тази марка не е особено трудно, дори и за начинаещи, както е видно от мотото, което производителят се опита да отрази всички най-добри свойства на материала: "Искам да рисувам". Като приятно допълнение към корпоративния уеб сайт на е функция на «Alpina Colordesigner», където бъдещият потребителят може да прочете на собствения си опит с качеството на композициите, извършване на каквито и да било експерименти с тях.
С една дума, немската боя отговаря на немското качество.
Цена 2, 5 литра боя - около $ 22.
Консумация на 150 мл. - 1 кв.м.
Марката "Dufa", създадена от германския производител, предлага няколко варианта на евтина боя. Така че, мазилката и тапетите са идеално покрити с Dufa Wandfarbe, която може да се нанася на няколко слоя, без да се премахва предишното покритие, е устойчива на влага. Подобно в качеството и свойствата, агентът може да се нарече супер фина боя Dufa SUPERWEISS.
Цената на 10-литровата кофа за боя е $ 17.
Консумация 250 мл - 1 кв. М
какъв цвят да нарисувате тавана
Добавете към средната ценова категория на Sadolin бои, които се характеризират с добра критична сила на повърхността на тавана и бързо сушене (вижте също:Добра боя за тавана").

Скъпи бои (от $ 8.5 до $ 28 на литър)

Ако бюджетът за ремонт на тавана е достатъчно голям, тогава изборът на боята за боядисване на тавана ще бъде много по-лесно. Водещата компания за производство на висококачествени бои в широка гама в този ценови сегмент е известната фирма Tikkurila.
Най-търсените са интериорните цветове на серията "Хармония", поради което повърхността става кадифена, добре покрита след нанасяне на един слой. Съставите могат да се използват в комбинация с всякакви повърхности, включително тухлена основа и тавани от гипсокартон.
Цена 9 литра боя - $ 147.
Консумацията на 1 литър е до 9 кв.м.
Следващият в рейтинга на първокласни покрития е боята Bekersplast. Производителят представя продукти, които се различават от материалите на конкурентите с висока екологичност, което се доказва със специален символ, поставен на банките Beckers.
Как да изберем боя за тавана, подробно видео:
Колекцията от бои Elegant Vaggfarg е създадена специално за дизайна на детските стаи и се прилага лесно както за мазилката, така и за тапета. Проучванията показват безопасността на продуктите не само за бебета, но и за бъдещи майки (да се чете:Боя за таван бяла мат").
Цена 0,9 литра боя - от $ 27.
Консумация на 1 литър - 1 кв.м.
Според много експерти, специално внимание се нуждае таван на листове от гипсокартон и дърво, така че за да се ремонтира такива повърхности се препоръчва да закупите английска боя Dulux Vinyl Matt Brilliant White Trade. Той е отличен за стаи с умерена влажност, за да се грижи за него, ще се нуждаят само от влажна кърпа. Ако таванът е правилно подготвен за нанасяне на боя, то ще е достатъчно и еднослойно приложение.
Цена 10 литра боя - $ 85.
Консумация на боя: 1,4 л на 1 кв.м.
Прочетете също: "Най-добрата боя за тавана: правим избор".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво и как да рисувате таван первазиКакво и как да рисувате таван первази
Как да шпакловка на тавана под картината на основата на умениеКак да шпакловка на тавана под картината на основата на умение
Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референцииТогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции
Как да нарисуваме таван за разтягане - препоръкиКак да нарисуваме таван за разтягане - препоръки
Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
Как и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боятаКак и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боята
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
Как да подготвим повърхността на тавана за боядисванеКак да подготвим повърхността на тавана за боядисване
Как да направите ремонти в апартамент евтиноКак да направите ремонти в апартамент евтино
Как да изберем таван за баняКак да изберем таван за баня
» » Каква боя цвят таван преглед цена и качество
© 2021 BggeHat.com