Четка

Четките, използвани за боядисване, се разделят според материала на четините. Тя може да бъде синтетична или естествена. Четки от синтетични влакна са по-трайни, по-малко податливи на разрушаване и последици от биологични фактори. Те не се страхуват от гъбички, плесени и микроорганизми. Четките, изработени от естествени косми, се различават по видовете животни, от които се правят вълните (четините). Най-твърди са четината на прасе. Той ще се използва добре с дебели бои, лепило. По-меките косми ще бъдат направени от колона вълна, пони, катерица. Те ще помогнат за боядисването на онези места, които трябва да се окажат добре очертани, да начертаят границите и да разпределят боя. Удобно е да боядисвате големи площи с четки с голям диаметър. Четки с по-малък диаметър наричат ​​краищата на стената, ъглите, границите.

Четки от синтетични синтетични влакна са по-лесни за използване. Синтетичните косми не абсорбират течности, особено не се изтриват. Недостатък може да се счита за грубо покритие и тенденцията към деформация на космите - счупване.

Преди да използвате, се препоръчва да се подготви работата на четките. За по-добро абсорбиране на боята, четките се измиват, за да се измият стърнищата, евентуално масло, мазнини, които могат да повредят качеството на боядисаната повърхност, като удрят боята. За да направите това, препоръчват се обезмаслители или вода със сапун. След предварително почистване на четките те внимателно се изсушават, внимателно изстискват тъканта и се оставят за известно време на открито.



При по-високи изисквания към качеството на боята и лаковете четките от естествени влакна могат да бъдат предварително напоени, като се оставят за един час в течност, съответстваща на състава на избраната боя - във вода или подходящ разтворител. За синтетични четки тази процедура няма да има смисъл, тъй като в синтетичните влакна няма естествени пори и микрокредити, които да запълнят течността. Понякога, за по-голяма първоначална мекота, четките се "избърсват" върху твърди повърхности - стена, тухла, дърво, така че в началото на нанасянето на боята влакната вече са леко разкъсани.

По време на прилагането преди първите ударите на боя се разпределя добре върху повърхността на четката, къси него и "триене" боята върху вътрешната повърхност на контейнера с боя, така че всички влакна в четката се потапят в боя до около половината.

След оцветяването, четката трябва да се измие с течност, разтворител, подходящ за боята или друго вещество, което е било използвано за работа. Не се препоръчва да оставяте четката във водата дълго време, тъй като водата засяга лепилото, което държи части от четката и дървото на дръжката. Дългите четки за четка могат просто да се разпаднат при оцветяване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ценни съвети как да почистите килима у домаЦенни съвети как да почистите килима у дома
Разбиване на дървото самостоятелно Основните етапи на изкуственото стареенеРазбиване на дървото самостоятелно Основните етапи на изкуственото стареене
Почистващ килим избираме народни и химически продуктиПочистващ килим избираме народни и химически продукти
Как да нарисувате лигавицата в стаята ефективни методи за защита на дървотоКак да нарисувате лигавицата в стаята ефективни методи за защита на дървото
Brush-maklovitsa wonder-tool за домашни художнициBrush-maklovitsa wonder-tool за домашни художници
Качество на Poloher kercher, изпитано с времетоКачество на Poloher kercher, изпитано с времето
Четка за бързо и висококачествено почистване на подаЧетка за бързо и висококачествено почистване на пода
Бебешки килими на подовите материали и техните характеристикиБебешки килими на подовите материали и техните характеристики
Тогава да нарисувате таван от гипсокартон - референцииТогава да нарисувате таван от гипсокартон - референции
Подреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работиПодреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работи
© 2021 BggeHat.com