Покрив от ондулин плюсове и минуси

Ondulin е съвсем модерен покривен материал, първоначално разработен за реконструкция на повредени съществуващи покриви, но наскоро стана самостоятелен. Нейната особеност е, че тя крие шум, по-специално шум от падащи капки дъжд. Дори и с душ в закрита къща, къщата ще бъде сравнително тиха.

Онулин е доста евтин. Например, ако сравните цената му и цената на меките херпес зостер, тогава последният е средно по-скъп от ондулин един път и половина.

По време на производството, оребрите са оцветени в различни цветове, но на слънце изгаря достатъчно бързо, което от естетическа гледна точка е неговият недостатък. Това обстоятелство обаче изобщо не оказва влияние върху неговата ефективност, особено ако искате да повтаряте картината с винил, епокси-винилова или акрилова боя. Единственото нещо - преди боядисване е необходимо да се подготви повърхност добре, внимателно progruntovav.

Материалът има висока устойчивост към такива биологични фактори като вредните ефекти на бактериите и гъбите, както и действието на реактивни вещества като киселини, алкали, промишлени газове.



Огневата безопасност на Ondulin не е висока. Това се дължи на факта, че неговият състав включва целулозни влакна и битум. Този проблем е частично решен от факта, че ондулиновите листове са боядисани с незапалима боя. Но в състава на ондулин няма азбест, изключително вредни за здравето.

Материалът е достатъчно лек, което улеснява монтажа му. Освен това, лесно се разрязва, което също е удобно. Преди да започнете инсталацията, издърпайте конеца по долния ръб на покрива, откъдето започва да се стартира монтажното устройство, за да предотвратите "изтеглянето" на листовете и спазването на хоризонталното ниво. Долният ред е закован за всяка вълна, всички последващи - през вълната. Ноктите са специализирани, маркирани с "ondulin" върху капака. Всеки следващ лист трябва да бъде преместен на половин лист, така че редовете в края да завършват на различни места. Вертикалните шевове не трябва да вървят един след друг, това е грубо нарушение на технологията за поставяне на одулин. Най-добрите условия за работа са сухо и сухо време.

Преди да започнете да работите, трябва да оцените силата си. Ако според Вас те са недостатъчни, има смисъл да поканите хора, които ще ви помогнат да решите задачата за полагане на ондулин.

кариера за пясък в Петербург

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Меки покривни плочкиМеки покривни плочки
Предимства на херпес зостерПредимства на херпес зостер
Покривен материал, който е по-добре да избиратеПокривен материал, който е по-добре да избирате
Битумни херпес зостер с достойнство и недостатъциБитумни херпес зостер с достойнство и недостатъци
Видове херпес зостерВидове херпес зостер
Онулин и керамопластОнулин и керамопласт
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Битумни керемиди популярен покривен материалБитумни керемиди популярен покривен материал
Предимства на композитните плочки и особеностите на тяхната инсталацияПредимства на композитните плочки и особеностите на тяхната инсталация
Как да изберем покривния материал за покриваКак да изберем покривния материал за покрива
» » Покрив от ондулин плюсове и минуси
© 2021 BggeHat.com