Как да нарисувате лигавицата в стаята ефективни методи за защита на дървото

Довършителните листове се считат за един от най-красивите и удобни начини за декориране на помещенията. Тя може да се използва както в страната, така и в градския апартамент. С течение на времето дървото потъмнява и изглежда по-лошо. За да запазите красивата текстура на дървото вътре в къщата, трябва да помислите за боядисване на лигавицата предварително.

Ние рисуваме облицовката вътре в помещенията - защо го правим?

Облицовката е тънка дървена дъска, използвана за покриване на помещения от вътре и отвън: врати, тавани, стени. Едно от основните предимства е, че материалът е изработен от дърво, тъй като дървото принадлежи към категорията екологични строителни материали, лесни за работа и достатъчно евтини. Освен всичко друго, облицовката на облицовката прави възможно създаването на специална атмосфера и топло уют в къщата. Можете също така да подчертаете такива положителни качества на облицовката като:

  • лесен монтаж и монтаж,
  • трайност,
  • визуално изглаждане на повърхностните дефекти,
  • увеличаване на звуковата и топлоизолацията.
Боядисване на облицовка, за да се предотврати гниене на дървесина

Боядисване на облицовка, за да се предотврати гниене на дървесина

Както можете да видите, материалът запазва всички основни свойства на дървото. Включително някои проблемни точки. Например едно дърво е гнило дори вътре в къща или апартамент. Въпреки това, избягването на това е много просто, ако боядисвате лигавицата. Правилната работа и поддръжка ще ви позволят да се насладите на външния вид на красиво разположените дъски за много дълго време.

По този начин, в никакъв случай не може да пренебрегне толкова важна точка като защитата на дървени дъски. Правилно избраният състав за боядисване и лакиране предотвратява негативните последици от контакт с прах, влага. Освен това механичните повреди и други дефекти няма да бъдат толкова забележими. Друго възможно използване на бои е да се промени естествения сянка, ако с течение на времето стане малко скучно. Или, напротив, покритието с лак може да допринесе за интензивното разпределение на дървесната структура на материала и структурата на модела.

Въпреки факта, че облицовката се смята за достатъчно здрав, надежден и издръжлив материал, директното излагане на слънчева светлина може да доведе до промяна в цвета. Слоят оцветител или лак ще предпази дървените панели от слънчева светлина, запазвайки естествения цвят в продължение на много десетилетия.

Настенна облицовка - как да изберем правилната боя

Painting for vagonki днес присъства на строителния пазар в голямо изобилие. Всеки собственик на апартамент или частна къща ще може да избере най-добрата опция за себе си, въз основа на целта на сместа, нейната цена, както и качеството и производителя.

Боята изпълнява не само декоративна, но и защитна функция

Боята изпълнява не само декоративна, но и защитна функция

Основната задача на боите и лаковете е да ги защитят от:

  • Механични фактори (замърсяване, драскотини)
  • гъбички
  • насекоми
  • Агресивни химикали, огън
  • Слънчева светлина, течности

Въз основа на целта му съществуват две големи групи защитно оборудване: лакове и бои с декоративни свойства и състави, които изпълняват изключително защитни функции. Пазете дървото от унищожение от насекоми, гъбички, бактерии се нуждаят от задължителна и ако това е единственото нещо, което искате, да закупуват безцветен грунд и импрегниране. След изсушаването им няма да има следи от употребата на бои или лакове.



Важно: няколко тънки слоя боя продължават по-дълго и по-добре от един дебел слой.

Ако имате различни идеи, как да разнообразите и декорирате интериора в стаята, можете безопасно да използвате декоративните решения. Те не само защитават дървото от всички горни проблеми, но също така могат да променят оригиналните нюанси на лигавицата. Във връзка с факта, че използването на такива съединения радикално промени интериора в апартамента, е необходимо да изберете много внимателно и щателно.

Асортиментът от декоративни бои за дървени дъски е много голям, тук са само някои от най-популярните:

  • Акрилатна боя. Екологично безопасен материал, чиято отличителна черта е висока скорост на сушене дори при ниски температури. Когато живописта не се разпростира върху стената, освен това няма неприятни миризми. Въпреки това цената на композицията е доста голяма в сравнение с другите конкуренти.
  • Маслена боя. Сравнително евтина боя, която е много търсена. Сред предимствата му може да се отличи високото ниво на устойчивост на влага, издръжливост. Но използването на сместа е свързано с появата на специфични миризми, което води до необходимостта от постоянно проветряване на помещенията. Неговото външно качество на боята се губи след 7-8 години, така че с течение на времето, покритието трябва да бъде актуализирано.
  • Декоративна глазура. Отличен вариант. Ако не решите какво да нарисувате облицовката вътре в къщата, можете безопасно да спрете избора си върху глазурата. Той е сред най-добрите в съотношение "цена-качество", защитава дъската от всички видове проблеми и подчертава прекрасна текстура модел импрегнирана дървесина.
  • Алкидни лакове. Друг много добър вариант. Характеристика на използването на лак е необходимостта от напълно суха повърхност преди започване на работа. В противен случай ще се наблюдават такива неприятни ефекти като пилинг и постепенно унищожаване на слоя боя.
  • Акрилни тенти. Издръжливи и надеждни смеси, които оставят видима дървесна структура. Предмет на такова обработване като оцветяване. Единственият значителен недостатък е слабата устойчивост на механични повреди, поради което строго се препоръчва да не се покриват панелите на пода.
  • Петна. Специалистите рядко използват това съединение, за разлика от обикновените хора. Предимството е цената, но можете да използвате боята само на дъски, които не съдържат никакви повреди. Това се дължи на факта, че петна само промяна на сянката на облицовката, но не боя над дървената повърхност.
  • Непрозрачен емайл. Те са в състояние напълно да променят и боядисват структурата на панелите. За да направите това, е необходимо да изсушите облицовката и да приложите емайла на няколко слоя, най-малко три. По тази причина е необходимо да се закупят емайли в големи обеми, вместо всички други декоративни композиции.
Безцветните грундове и импрегнации защитават дървото от насекоми, гъбички и бактерии, без да променят външния си вид

Безцветните грундове и импрегнации защитават дървото от насекоми, гъбички и бактерии, без да променят външния си вид

Това не е целият списък на това, което може да бъде нарисувано върху лигавицата вътре в къщата. При избора трябва да се имат предвид възможностите и желанията. Изборът на боята се извършва отделно за всеки конкретен случай. Важно е видът дървесина, използвана за производството на плоскости, нивото на влажност в помещението. Така че боята за облицовката задължително трябва да бъде хипоалергична, ако е импрегнирана с вътрешни пространства. Естествено, цената на такъв състав е малко по-висока, но не е нужно да плащате прекалено, ако имате нужда от решение за работа на открито.

Ние обработваме линиите независимо - стъпка по стъпка схема

След като сте решили с боя и лак, можете да продължите директно към рисуването.

Целият процес може условно да бъде разделен на четири основни етапа:

  1. 1. Почистване на дървената повърхност. Преди да боядисвате лигавицата, трябва да я подготвите, включително и за избелване и почистване. За тези цели се използват косми или стоманени четки, с които дъските се почистват внимателно от замърсители. За да се отървете от гъбични образувания и дълбоки петна, ще трябва да купите специални избелващи агенти. В края на краищата дъската трябва да има идеално суха, гладка и чиста повърхност.
  2. 2. Грунд. Най-малките пори на дървото трябва да бъдат напълнени с грунд, така че боята да не се изплюе и да изсъхне, когато изсъхне. Грундирането на дървото може да се извърши с пръскачка или конвенционален валяк.
  3. 3. Импрегниране на повърхността. Антисептичните разтвори могат да избегнат появата на гъби и мухъл, както и да предотвратят гниенето на дъските. Импрегнирането на облицовката е необходимо и от двете страни, без да съжалява за решението. След като изсушите материала, това отнема около два дни.
  4. 4. Живопис. Като инструменти ще използваме четки за боядисване, валяк или аерограф. Препоръчва се да изберете малки четки или ролки с дължина до 5 см. Освен това ролката трябва да е с къса купчина. Пружинните движения са непрекъснати, по дължина на дървен панел. Слоевете трябва да са гладки и тънки, не е нужно да пътувате на едно и също място. По-добре е да приложите няколко слоя, в който случай резултатът ще бъде много по-добър. Нов слой може да бъде нанесен само след изсъхване на предишния.

След обработката облицовката ще работи много дълго време, без да променя естествения си нюанс и да не се унищожава под въздействието на външни фактори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Завършвайки тавана с облицовка, ние избираме монтажния метод за монтажЗавършвайки тавана с облицовка, ние избираме монтажния метод за монтаж
Ние покриваме къщата с дървени материали и облицовкиНие покриваме къщата с дървени материали и облицовки
Правилно обвиване на тавана с подплатаПравилно обвиване на тавана с подплата
Дървен таван във вътрешността на оригиналната облицовкаДървен таван във вътрешността на оригиналната облицовка
Как да закрепим облицовката на стената на къща от дърво, тухли или блоковеКак да закрепим облицовката на стената на къща от дърво, тухли или блокове
Естествени материали за Вашия комфортЕстествени материали за Вашия комфорт
Размери на стълбите и приложение за стенни облицовки у домаРазмери на стълбите и приложение за стенни облицовки у дома
Как да оформят облицовката в различни помещенияКак да оформят облицовката в различни помещения
Характеристики на лигавицата, плюсове и минусиХарактеристики на лигавицата, плюсове и минуси
Какъв тип панели да изберем?Какъв тип панели да изберем?
» » Как да нарисувате лигавицата в стаята ефективни методи за защита на дървото
© 2021 BggeHat.com