Нагрейте пистолета бързо и ефективно за отопление на помещенията

Топлинно оръжие - бързо и ефективно отопление на помещенията

Този тип климатична технология е необходима в ситуации, в които е необходимо да се получи голямо количество топлина в ограничен размер за кратко време.

В условията на строителен обект има много такива случаи. Например, финиширащите трябва да завършат работата, улицата изведнъж студове и стационарната отоплителна система все още не работи. В този случай мобилният топлинен пистолет ще се спаси.

В студен склад без него също не може да направи, защото не винаги е оправдано да се затопли огромен хангар. Много по-изгодно е да се обслужва топлината по точка, в стая, където персоналът работи или почива. Тук електрическият нагревател на вентилатора с голяма мощност ще създаде удобни условия за няколко минути.

Изборът на тази техника днес е опростен до максимум, тъй като нейните характеристики показват не само капацитета, но и площта на стаята, която може да се отоплява.

По видове енергийни носители топлинните оръжия са разделени на дизел, газ и електричество. Предимството на първите два вида инсталации е пълна независимост от външни мрежи за електрозахранване. Резервоар с дизелово гориво или обикновена бутилка за битови пропани е всичко, което е необходимо за тяхната работа.



В същото време липсата на дизелови и газови горелки, основните части на такива централи, е производството на голямо количество горивни продукти (въглероден диоксид и въглероден оксид), които изискват постоянно изхвърляне в атмосферата. Ето защо в малка стая, където функционира такова оборудване, трябва да има ефективен качулк.

За разлика от дизела и газа, електрическите топлинни пистолети са абсолютно екологични и взривобезопасни. Те не изгарят кислорода и не отделят токсични продукти от горенето. В същото време разходите за електричество на 1 kcal генерирана топлинна енергия са по-високи от разходите за дизелово гориво и газ, така че електрическата инсталация трябва да бъде избрана така, че нейната мощност да не е прекомерна. За да направите това, можете да използвате приблизителната формула за изчисление, според която за отопление 10 квадратни метра от стаята (до 3 метра височина) се изисква 1 kW мощност

Общото изискване за експлоатация на всички видове огнестрелни оръжия е спазването на правилата за пожарна безопасност. Те са особено строги по отношение на газа, което може да предизвика мощна експлозия, ако бъде изтекла или по невнимание.

Дизеловото гориво е по-малко опасно, но се отнася и за горими материали. Електрическите инсталации трябва периодично да се проверяват за точност на изолацията, да се поставят на безопасно разстояние от запалими вещества и да не са покрити със лесно запалими предмети по време на работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Изчисляването на изхода на котела осигурява максимална ефективност на оползотворяването на топлинатаИзчисляването на изхода на котела осигурява максимална ефективност на оползотворяването на топлината
Газови топлинни генератори за отопление на въздухаГазови топлинни генератори за отопление на въздуха
Топлинният пистолет е начин на топъл живот в студаТоплинният пистолет е начин на топъл живот в студа
Електрически нагревателни батерииЕлектрически нагревателни батерии
Камини за отопление на къщатаКамини за отопление на къщата
Електрически отоплителни радиаториЕлектрически отоплителни радиатори
Отопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работаОтопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работа
Топлинен акумулатор за отоплениеТоплинен акумулатор за отопление
Въздушно отопление на частна къщаВъздушно отопление на частна къща
» » Нагрейте пистолета бързо и ефективно за отопление на помещенията
© 2021 BggeHat.com