Термо пистолет за опънати тавани - видове



Монтирането на опънати тавани е станало толкова популярно, че мнозина са се замислили как да монтират самостоятелно такива конструкции у дома. Но с цялото занаятчийство на занаятчиите, има една бариера, която често прави невъзможно да се инсталират PVC тавани независимо. Става въпрос за елемент като горещ пистолет за опънати тавани.
термичен пистолет за опънати тавани
По принцип това звено не е недостъпно, тъй като, ако е необходимо, може да бъде закупено в строителен супермаркет. Ако възнамерявате да закупите такава единица за единична инсталация - това е неподходящо. Но ако решите да се занимавате професионално с монтажа на опънати тавани, тогава топлинният пистолет ще се изплати сравнително бързо.
Нека да разгледаме по-отблизо подробностите за дизайна и използването на подобен инструмент.

Видове огнестрелни оръжия

Термичните оръдия осигуряват бързо нагряване на помещението. Те могат да работят на газ, дизел или електричество. Ефективността на такъв топлинен пистолет се определя от неговата мощност. Така че, за загряване на 1 квадрат. м. бельо, това е необходимо газов пистолет за опънати тавани е генерирал 100 вата енергия. По този начин, с площ от 50 квадратни метра, е необходимо да се използва термичен пистолет с мощност 5 kW.
В случай на използване на дизелов топлинен пистолет е необходимо да се осигури постоянна вентилация на въздуха в помещението, поради което в повечето случаи се използват електрически и газови горелки.
топлинен пистолет за опънати тавани
Газовият термостат за окачени тавани е с ниска цена, а ефективността му почти достига 100. Това се постига благодарение на това, че нагряването се получава при директна циркулация на въздуха в затворено пространство. Тоест, енергията на изгаряне практически не се губи.
В задната част на уреда има електрически вентилатор, който привлича студен въздух. Първо, той охлажда вътрешните елементи на уреда, предпазва ги от прегряване и на второ, осигурява правилното изгаряне на газа. Горивото влиза в горелката през редуктор. Изгарянето на газ се осигурява с помощта на автоматичен пиезоелектричен елемент.
В процеса на работа с газова горелка се изгаря кислород. Тъй като всъщност стаята се затопля от открит пламък, важно е да се проветрят помещенията във времето.
топлинен пистолет за опции за опънати тавани
При закупуването на такъв пистолет за топлина трябва да обърнете внимание на производителя, както и на основния индикатор на уреда - разход на гориво. Въпреки факта, че самият огън се затопля равномерно, процесът на изгаряне е силно зависим от количеството газ и кислород. Така че, при непълно изгаряне на гориво, въглероден окис се пуска в стаята. В този случай в този случай ще се използва много повече гориво. При пълно изгаряне на запалимо вещество се отделя само във въздуха въглероден диоксид. По този начин със същия капацитет на горелката, разходите за затопляне на помещенията могат да се различават понякога.
При свободен достъп до интернет можете да намерите чертежи на газова горелка. Принципът на действие на такава самостоятелно изработена единица често е изпълнен, но струва ли си да изгубите енергията и парите си при създаването на такава апаратура? Особено, защото оборудването трябва да работи с газ и всички работници за доставка на газ може да ви даде много примери за това какво се случва в случай на неоторизирано свързване на газови уредби или неспазване на правилата за безопасност. И тогава възниква въпросът - струва ли се да се търсят спестявания, докато се рискува тяхното здраве или дори живот?
как да използвате топлинен пистолет за опънати тавани
Електрически топлообменник за опънати тавани е по принцип подобен на газовия таван, но само в него има електрически нагревател. По принцип такива устройства могат да имат няколко режима на работа, а някои модели имат автоматичен термостат вътре. Тъй като няма такива открити пламъци, те могат лесно да се използват за отопление на помещенията (складове, хангари, гаражи).

Електрическа термична завеса над главата

Такова устройство служи като невидима завеса, която предотвратява навлизането на студен въздух в стаята. Таванът завеси е ефективен в стаите, входната врата на която често се отваря (барове, кафенета, магазини). Такова устройство просто отрязва студения въздух от улицата с горещ поток. Принципът на действие на устройството е подобен на термичен пистолет - вентилаторът задвижва въздуха през нишките и горещият въздух се насочва в необходимата посока.
електрически пистолет за опънати тавани

Отоплителна завеса за вода

Такова устройство изпълнява същите функции като електрически, но като охлаждаща течност се използва гореща вода. Такива модули са свързани към централната отоплителна система. Поради това е възможно да се намалят разходите за експлоатация на термо-завеса.
Завесите за тавани са особено ефективни през зимния сезон. Тъй като те ви позволяват да спестите при нагряване на стаята.
Работата на горещия пистолет, вижте видеото:

заключение

В тази статия разгледахме различни видове топлинни пистолети. Някои от тях се използват при монтаж на опънати тавани, други се използват за предотвратяване на охлаждането на помещението.
Но в крайна сметка какво имаме? Възможно ли е да инсталирате таван за разтягане без използване на такова тромаво и понякога опасно устройство? Оказва се, че да. И това не е дори за тъканите тавани, за които говорихме в предишни материали, а за ново развитие в областта на PVC картините, което се нарича Cool Stretch. Поради огромната си еластичност такива платове могат лесно да се разтеглят, без да е необходимо да се нагрява. Това ви позволява значително да намалите разходите за монтажни работи, като същевременно опростите самата инсталация.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Stretch таван в банята - надежден и практиченStretch таван в банята - надежден и практичен
Монтаж на инструкции за опънати тавани за работаМонтаж на инструкции за опънати тавани за работа
Газов пистолет за опънати таваниГазов пистолет за опънати тавани
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
Простри тавани и техните характеристикиПростри тавани и техните характеристики
Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
» » Термо пистолет за опънати тавани - видове
© 2021 BggeHat.com