Избор на боя за стени

избор-боя-за-стени

Наскоро боята за стени е донякъде по-ниска от позицията им, като ги предаде на декоративни мазилки и нови видове тапети. Междувременно боядисването на стените е възможност за реализиране на много интересни идеи.

Каква е боята? Това е хомогенна суспензия, която се състои от пигмент, който дава сянка, свързващи компоненти (филмообразуващи вещества), разтворители и различни добавки. Всички тези компоненти оказват пряко влияние върху ефективността на боите.

В този случай боите най-често се класифицират според вида на свързващия компонент. На пазара можете да намерите алкидни, латексови, епоксидни, акрилатни съединения. Някои от тях се използват за фасади. Но във вътрешността обикновено се използват латекс и дисперсионни бои, в които свързващото вещество - е водна суспензия на фини частици, с вода, сушене на мастилото се изпарява. Що се отнася до разредителя, според това свойство боите са разделени на вода и органо-разтворими.

Е, ако трябва да създадете повърхностен канал в дома си, посетете 101dizain.ru. Само там ще намерите всичко, от което се нуждаете, за такава дренажна система и всичко за характеристиките на нейното създаване.



Не всички цветове могат да се комбинират помежду си. Ето защо, ако говорим за пребоядисване на стените, трябва да знаем какво са боядисали преди това. Ако няма такава информация, трябва да направите пробно оцветяване на малка площ.

Боята върху повърхността на стените може да се нанася ръчно - с валяк или с четка, и механизирано - с помощта на пистолет за пръскане. След като слоят боя е изсъхнал, повърхността става гладка. Но това не е само привлекателност. Боята защитава стените както от механични повреди, така и от химически реагенти и от ултравиолетовите лъчи.

Като се има предвид очевидната простота на метода, собствениците на жилища, които го изберат, са изправени пред същия проблем. Това е изборът на боята - защото в магазините може да намерите много съединения, които се различават по типа на свързващия компонент. В допълнение, изборът на пигмент също създава трудности. В крайна сметка е много важно цветът на боядисаните стени да съответства на първоначално замислената. Ето защо можете да разгледате изхода като индивидуален нюанс.

В последния случай това означава, че трябва да купите кутии с безцветна основа и пигментни концентрати. Ще ви трябва и специално оборудване, с което можете да смесите базата и пигмента в правилното съотношение. Тази процедура отнема много малко време. Но това ви позволява да постигнете невероятни резултати. Например популярната матова акрилна боя може да бъде засенчена в 1500 нюанса.

С помощта на шаблони и лента за боядисване можете да приложите различни образи към стените.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Акрилно боядисване на боя на водна основа и художествено боядисванеАкрилно боядисване на боя на водна основа и художествено боядисване
Как да нарисувате тавана с боя на водна основаКак да нарисувате тавана с боя на водна основа
Боя за тапети под живопис как да направите правилния избор?Боя за тапети под живопис как да направите правилния избор?
Латексова боя за таванните предимстваЛатексова боя за таванните предимства
Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
Пигмент за тротоарни плочиПигмент за тротоарни плочи
Избор на боя за съвети за ремонтИзбор на боя за съвети за ремонт
Подови бои на водна основаПодови бои на водна основа
Видове боиВидове бои
» » Избор на боя за стени
© 2021 BggeHat.com