Как да нарисувате тавана със собствените си ръце



Благодарение на модерните технологии и внедряване в производството на иновативни таван довършителни технологии сега може да се извърши с помощта на напълно различни материали, независимо дали PVC панели (PVC), напрежение и висящи системи, и така нататък. Но всички обичайните боя на тавана с ръцете си видео и фото работа кои опции не могат труда, открит на нашия сайт, все още остава един от най-честите и печеливши начини за подреждане на тавана.
рисуване на тавана със собствените си ръце видео

Боя за довършване на тавана

Понастоящем такива материали за повърхностна обработка на тавана, като вар, варовик или креда, се използват все по-малко (да се чете:Изравнете тавана със собствените си ръце: лесно и икономично"). Те бяха заменени с по-функционални бои на водна основа, които се предлагат от производителите в най-широк асортимент Те се различават и в двете тяхното предназначение и характеристики, основните предимства на модерни цвята - .. опазването на околната среда, безопасност за потребителите, липса на миризма и паропропускливост и. важно е да се изясни, че всяко замърсяване на боята, което се случва по време на работа, може лесно да бъде премахнато без последствия за покритието. "Прочетете също:"Измиване на тавана с тебешир".

Видове бои за довършване на тавани

Когато конструирате тавана със собствените си ръце за боядисване, трябва да знаете кои са основните разновидности на бои за довършване на тавана днес. Те включват:
  • акрил Боите, които са най-разпространени в категорията на боите на водоразтворима основа. Според експерти, за да се гарантира, че окончателният резултат от завършването на тавана е положителен, е достатъчно да се покрие само с два слоя акрилна боя (за подробности:Как да нарисувате тавана с акрилна боя - технология"). Това покритие е с добра еластичност, но също така има способността да покрива микрокредитите на тавана с ширина до 1 милиметър. Тези бои са устойчиви на възможно замърсяване, след което са лесни за измиване,
таванът със собствени ръце под боядисване
  • силикат Бои, използвани за тавани на технически помещения с трудни експлоатационни условия. Основното им предимство - способността да се защити повърхността на тавана от появата на него на вредни микроорганизми. Използването на такива бои не изисква предварителна обработка на тавана с антисептици. Основните места за тяхното приложение са сауни, басейни, мазета и други помещения от техническо естество;
  • силикон боя. Такива проби имат отлични свойства за пропускливост на парите, те са в състояние да образуват надеждна и незаразяваща основа за по-нататъшни покрития. Тяхната отличителна черта е висока еластичност, благодарение на която те могат да покриват микрокредити с дебелина до 2 милиметра. Тези бои също не изискват прилагането на антисептик, освен ценовата категория, те обикновено се считат за скъпи проби.
  • За да се определи колко бои трябва да се използват за покриване на тавана, е важно да се вземат предвид неговите технически качества, на първо място, крие мощност.
    как да нарисувате тавана
    Важно е да запомните, че преди да купите боя на първо място, е необходимо да обърнете внимание на такъв индикатор като размера на консумацията на боя на 1 m2 от площта на тавана, а не обема на боята в банката.

    Мерки за подготовка на тавана за боядисване

    Разбирането как да рисувате тавана самостоятелно, първо трябва да проучите списъка с инструменти и материали, необходими за тази работа:
    • ролката, съответстваща на този или на този тип боя;
    • широка четка за боядисване;
    • таванна боя;
    • Тесни четки;
    • тава за боя;
    • очила за защита;
    • оборудвани с капачка за визьор или каска за защита;
    • специални дрехи;
    • шпатула;
    • маска залепваща лента с различна ширина;
    • стълба.
    инструменти за боядисване на тавана
    За правилното боядисване на тавана със собствените си ръце първо трябва да започнете да подготвяте основата за боядисване (по-подробно:Как да нарисуваме тавана правилно") За да направите това, почистване на тавана на старите материали - варовик, боя (повече:"Как да почистите тавана на стара боя"). Всички нередности трябва да бъдат лишени кърпа и малки пропуски и пукнатини след предварително овлажняване бъдат третирани пълнител. Ако таванът е с големи пукнатини, те трябва да бъдат малко по-разширен, за да да се прилага смес дойде да ги вземем лесно. Нанесете замазка нужда, използвайки малка шпатула, а повърхността трябва да бъде почистена от прах, образуван по време на работа (повече: "Подготовка на тавана за боядисване: бележки").

    Процес на зареждане на тавана

    Когато решавате как да рисувате правилно тавана, трябва да си спомните за такова важно събитие като таван грунд. Без да й прилагане боята няма да се придържат и към повърхността, защото влагата от боята се абсорбира лесно и изсъхва бързо, лишавайки по този начин, материалът на залепващите свойства, както и самата боя може скоро да започне да се разпада. След нанасянето на грунда, трябва да изчакате да изсъхне напълно и след това да рисувате най-тъмните области. Възможно е да се постигне идеално равна повърхност чрез нанасяне на втори слой върху сухия грунд. Важно е обаче праймерите на тавана да не се прилагат прекомерно (по-подробно: "Поправете тавана със собствените си ръце").
    как да нарисувате тавана със собствените си ръце

    Алгоритъм на действията за боядисване на тавана

    1. Първо, трябва внимателно да рисувате всички ъгли на тавана, като се започне от далеч от входа. За да направите това, четката е намокрена в боята до половината и допълнителната боя е изгоряла. Картината трябва да бъде само лента с широчина от 3 до 5 сантиметра, която се движи по периметъра на тавана. Това се прави, така че по-нататъшното боядисване с ролка не уврежда външния вид на ъглите и местата за свързване на стените към тавана.
    2. След това трябва да започнете основния процес на рисуване. За да избегнете капенето, ролката не трябва да бъде потопена в кутията с боя напълно, ще бъде по-правилно да я навиете в специална табла с боя на водна основа, след което извадете и извадете излишната боя с четка. Важно е боята да се нанася равномерно върху ролката.
    3. Боята с валяк се нанася равномерно и слоят не трябва да е прекалено гъст, в противен случай върху повърхността може да се появят ивици или гънки. За да се отстрани такъв дефект, боята трябва да се приведе до необходимата консистенция и да се пребоядиса повредената повърхност. Боядисването трябва да се извършва на принципа на успоредни ивици с припокриване от 5 сантиметра.
    Живопис на тавана, повече подробности за видеото:

    Боядисване на тавана с прахосмукачка или пистолет за пръскане

    Равномерно разпределение гладък и тънък слой на водна основа върху цялата повърхност на тавана може да се пръска (по-подробно: "Боядисване на тавана с пистолет - предимства") Боядисването по този начин също трябва да се направи върху грунд или върху първия слой, който вече е боядисан с четка или ролка.
    Обикновено производителите предоставят инструкции, които уточняват колко вода е необходима, за да се постигне оптимална плътност на боята. Прахосмукачките на местните производители са оборудвани със специални дюзи, които опростяват процеса на боядисване на тавана. На бурканче уплътняващият пръстен е предварително напоен с вода, за да се увеличи уплътнението на уплътнението. Когато се работи с пистолет не трябва да забравяме, че дължината на струята, която се пръска боя, не трябва да превишава 70 см. В този процес, трябва да използвате сто, по стълба или стол за подкрепа и спрей трябва винаги да е от тавана на същото разстояние, или оцветяване може да се окаже, неравномерно, което е изпълнено с появата на увисване.
    Точно следвайки всички тези правила ръчното рисуване на тавана няма да създаде проблеми и самият таван ще придобие привлекателен външен вид. Прочетете също: "Как да нарисуваме таван за разтягане - препоръки".
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Боядисване на таваниБоядисване на тавани
    Отрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономичноОтрежете тавана със собствените си ръце лесно и икономично
    Как да заливите тавана с боя на водна основа правилноКак да заливите тавана с боя на водна основа правилно
    Методите за довършване на тавана правят изборМетодите за довършване на тавана правят избор
    Таван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиранеТаван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиране
    Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панелиТаван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
    Най-добрата боя за тавана е изборътНай-добрата боя за тавана е изборът
    Таванно оцветяване - препоръкиТаванно оцветяване - препоръки
    Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
    Как да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположениеКак да боядисваме на водна основа опции за таван боя на разположение
    » » Как да нарисувате тавана със собствените си ръце
    © 2021 BggeHat.com