Някои полезни съвети за работа с електрически пушки

1За да работите с дърво, трябва да имате определени умения и да имате всички необходими инструменти. Процесът на обработка на дърво с ръчен инструмент е доста труден, което не винаги е добре, особено в случаите, когато трябва спешно да се направи нещо. За да ускорите процеса, най-добре е да вземете електрическа кука. Въпреки това, един начинаещ дърводелец може да има въпрос: "Как да използваме електрическа кола?"

Центърът ни разработва инструкции и документация за защита на труда и в тази статия дава препоръки как безопасно да работите с този инструмент.

Регулиране на ножа

Електрическата дръжка е универсален инструмент, с който можете да извършите грубо обработване и завършване на продукта. След като завършите, този инструмент понякога дори не изисква шлайфане. За да постигнете такива резултати, трябва да конфигурирате правилно ножовете за ренде. Много е важно да се установи определена дълбочина на рендосване, което ще постигне чиста повърхност.

За да регулирате дълбочината на назъбване на всеки модел, има специална дръжка с определена стъпка на настройка. Като се започне от това, при избора на инструмент на първо място, обърнете внимание на тази точка. Това ще позволи извършването на най-сложната работа по дърво в бъдеще.

Как да планираме



Преди да започне обработката на дървената повърхност, тя трябва да бъде здраво закрепена. Надеждността на закрепването директно ще повлияе на чистотата на лечението и неговата безопасност. Не се допуска дори лека игра между лъча или дъската с крепежни елементи. Ако крепежните елементи не са надеждни, поради въртенето на ножовете, детайлът може да се издърпа и да доведе до нараняване и това е неприемливо както за работника, така и за околните.

След като фиксирате добре детайла, станете така, че да можете удобно да го преместите от единия край на другия край. Не стягайте тялото си, просто държите инструмента плътно в ръцете си. В противен случай просто ще се уморите и няма да можете да извършите голямо количество работа.

Уверете се, че натискът върху дръжките на рендето е еднакъв. Не дръпнете, не ускорявайте или не спирайте в проходите. Това ще избегне неравности и нежелателни дупки на повърхността.

Опитайте се да се придържате към определена скорост на движение на обработваната повърхност, която е около два метра в минута. Също така не се препоръчва стърготините да попадат под подметката на инструмента.

Сега знаете как да използвате електрическата топка, можете да започнете работа с този инструмент, след като сте преминали инструкциите за защита на труда.

Основното нещо не бързайте, постепенно усвоявайте всичко.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Съвети за рязане на плочкиСъвети за рязане на плочки
Електро топки за изборЕлектро топки за избор
Измерващ инструмент от различни рулети и характеристиките по тяхно желаниеИзмерващ инструмент от различни рулети и характеристиките по тяхно желание
Ръчен фрезер за домашен занаятчияРъчен фрезер за домашен занаятчия
Как да работим с електротръбак?Как да работим с електротръбак?
Как да изберем тренировка?Как да изберем тренировка?
Основни характеристики и съвети за избор на пневматичниОсновни характеристики и съвети за избор на пневматични
Преглед на интерколаПреглед на интеркола
Циркуляри, които трябва да се вземат предвид при избораЦиркуляри, които трябва да се вземат предвид при избора
» » Някои полезни съвети за работа с електрически пушки
© 2021 BggeHat.com