Как да изберем мозайката?

Как да изберем мозайкатаИзползването на мозайката не се ограничава само до дървообработването. Това устройство е в състояние да помогне много в домакинството. Закупуването на този инструмент включва някои трудности. Например, кой производител на фирмата да избере, как да работи правилно с инструмента или с какви материали може да работи?

В тази статия ще се опитаме да изтъкнем най-належащите проблеми, засягащи клиентите. Ще кажем, как да изберете мозайката, как да работите с него и да го съхранявате правилно.

Устройството за мозайката

Знаейки устройството на който и да е инструмент е половината от правилната работа с него. Основният елемент на инструменталния трион е трион, задвижван от мотор. За по-лесна работа, моторът е оборудван със специална платформа. Той ви позволява да зададете ъгъла на рязане, допринася за по-равномерно рязане без навиване на инструмента. Материалът на платформата може да бъде стомана, пластмаса или алуминий.

Безопасността при работа с инструмента осигурява аварийно изключване при затягане на триона и прозрачен щит. Щитът е монтиран отпред на инструмента, предпазващ околната среда от чиповете.

За отстраняване на чипа в устройството е предвидена специална тръба. Ускорява работата на инструмента, като не позволява повърхността на рязането да бъде запушена с отпадъци. Също така за бързо рязане се осигурява механизъм на махалото. Добре е само за грубо рязане. В случай на чиста рязане или работа със силни материали функцията на махалото може да бъде изключена.

Плат за мозайката

Плат за мозайкатаПистолетът е инструмент за рязане. Тя може да бъде проектирана за рязане на различни материали. Определете предназначението на платното по стъпалото на зъбите, честотата на зъбите и материала на триона.

За работа с дърво, стъпката на зъбите е 2,5-4 мм, по-честото натоварване е характерно за металорежещите триони. Инструментът, предназначен за рязане на керамика и стъкло, не е оборудван с денички. На неговата страна на рязане се нанася специално покритие, често диамантен абразив.



Материалът на трионите може да бъде изработен от различни сплави. За рязане на меки материали е подходящо стоманено досие с високо съдържание на въглерод. Продуктите от високоскоростна стомана са предназначени за рязане на метал. Те са по-тънки и по-трайни. Карбидните конструкции са предназначени за рязане на фибростъкло, керамика и други подобни материали. Биметалните триони са най-издръжливите и еластични за цялата серия.

Изберете дължината на продукта въз основа на дебелината на изрязания материал. Необходимо е да добавите стойността на хода на инструмента.

Придобиването на файл е необходимо да се ръководи от типа опашка. С тази част режещият инструмент е фиксиран в пръта. Много модели на мозайката са предназначени за различни опашки, но е по-добре да сте сигурни.

Как да работите с електрически мозайката

Как да работите с електрически мозайкатаРаботата с мозайката включва:

  • прави рязане;
  • фигурно рязане;
  • повърхностна обработка на повърхността;
  • пиеше отвори с квадратни и кръгли форми;

Преди да започнете работа с инструмента, е необходимо да очертаете линията на рязане. С дълга права линия, не трябва да очаквате да го правите ръчно. За уреда е необходимо да се уреди ръководство. Закрепете скобите към платното с права греда и направете рязане по ръба. Не дърпайте материала с ръцете си. Такива действия могат да доведат до наранявания.

Фигурираното пиене се извършва по планираната траектория. Тя може да бъде произведена ръчно с по-нататъшно почистване на ръбовете. За радиус по-малък от 25 мм се изисква инструмент с въртящ се нож.

За да пробиете дупки в материала, първо трябва да пробиете. Отворът трябва да е такъв, че режещият диск може да се побере.

След работа, ножът на инструмента трябва да бъде свален. Съхранението на инструмента трябва да се извърши в специален случай, за да се избегнат удари при падане. На въпроса как да изберете електрическа мозайка се добавя отметка. Инструментът трябва да бъде опакован в корпус, за лесно съхранение и носене. Не оставяйте инструмента на влажно или студено място. В този случай механизмите могат да ръждясат и да се влошат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как и какво да режем гипсокартон?Как и какво да режем гипсокартон?
Съвети за рязане на плочкиСъвети за рязане на плочки
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Как да изберем гравьорКак да изберем гравьор
Сортове и характеристики на верижния трионСортове и характеристики на верижния трион
Ръчно циркулярно триоРъчно циркулярно трио
Циркуляри, които трябва да се вземат предвид при избораЦиркуляри, които трябва да се вземат предвид при избора
Как да изберем акумулаторна тренировка?Как да изберем акумулаторна тренировка?
Характеристики на мозайкатаХарактеристики на мозайката
Диамантно рязанеДиамантно рязане
» » Как да изберем мозайката?
© 2021 BggeHat.com