Как да изберем мозайката?

Как да изберем мозайката?

При извършване на ремонтни и строителни работи електрическият мозайката е един от най-търсените инструменти. Разбира се, можете да направите с ръчен инструмент, но това е възможно само в случаите, когато става дума за малки количества работа. Ако процесът може да продължи няколко часа, по-добре е да закупите мозайката, която ще ускори процеса на работа и ще спомогне за по-качественото им изпълнение.

Една от най-важните характеристики на този инструмент е консумацията на енергия. На пазара има модели с мощност от 380-1000 W. За домашен ремонт, моделите до 500 W се считат за най-добрият вариант. Инструментите с капацитет над 600 вата вече са класифицирани като професионални. Те са по-скъпи и водят до прекомерна употреба на енергия и необосновано висок товар в мрежата, ако се използват у дома. Ако говорим за ефективността на инструмента (това е изходната мощност), тогава то е средно 50 от консумацията на енергия.

За да се характеризира електрическата мозайка, също е важно да се измерва броят на ходовете при празен ход (това е средно 3200 оборота в минута), както и наличието на такава функция като контрол на скоростта на режещия диск. Това ви позволява да работите с различни материали. Например, колкото по-трудно е материалът, толкова по-малко скорост има.



Обърнете внимание на дълбочината на рязане на трион. Тя може да се различава в зависимост от нивото на инструмента и освен това различни дълбочини на срезовете съответстват на различни материали: например дърво - 60-85 мм и метал (с изключение на алуминий) - 3-5 мм. В професионалните инструменти тези показатели могат да бъдат по-високи.

За удобство на работа, теглото на инструмента е важно. За домакинския модел оптималната опция е теглото в диапазона 1,5-3 кг.

При избора на мозайката, не забравяйте, че производителите са склонни да посочват максималните възможни характеристики в документацията. Средната им стойност може да бъде много по-ниска. При работа при максимални възможности инструментът се подлага на бързо влошаване. Ето защо, дори ако размерът на рязането е 60 мм, струва си да се инсталира в диапазон до 45 мм. Така че инструментът ще ви издържи много по-дълго и това важи както за домашни, така и за професионални електрически мозайката.

Е, ако се интересувате от автокомрежна помпа - посетете сайта global-ekb.ru. Само там ще намерите най-добрите бетонни помпи за строителство на разумни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-простият компресор за генератор на дим със собствените си ръцеНай-простият компресор за генератор на дим със собствените си ръце
Престилка за кухня от мозайкаПрестилка за кухня от мозайка
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Ръчен фрезер за домашен занаятчияРъчен фрезер за домашен занаятчия
Характеристики на модерната мозайкаХарактеристики на модерната мозайка
Как да изберем циркулярен трионКак да изберем циркулярен трион
Обхват на електрическия чукОбхват на електрическия чук
Преглед на интерколаПреглед на интеркола
» » Как да изберем мозайката?
© 2021 BggeHat.com