Характеристики на модерната мозайка

Характеристики на модерната мозайка

Мозайката е древно изкуство, произхождащо от древни времена. Днес тя е синтез на традиционните технологии и модерни методи на производство и оформяне.

На пазара можете да намерите мозайка от шмал, стъкло, керамика, естествен камък и дори керамика от порцелан. В същото време различни фирми произвеждат елементи с различни размери. Въпреки че класическите параметри на миниатюрен мозаечен елемент са квадрат с лице 10 мм и дебелина 4 мм, може да се срещнат елементи с лица до 50 мм. В допълнение, в допълнение към квадрата, се използват различни форми: овали, ромбове, правоъгълници, кръгове.

Такива елементи се наричат ​​тесери. За да се направи процесът на полагането им по-малко труден, отделни такива елементи се събират в специални матрици, най-често с размери 300х300 мм. В сърцето на такава матрица е мрежа или специална хартия. В този случай мрежата обикновено се намира от долната страна на тесерите и се фиксира с фиксиращата маса. Това е много удобно, когато гледате плоски повърхности. Хартията е прикрепена към предната страна на мозайката, след монтажа тя трябва да бъде навлажнена с вода и внимателно отстранена. Този метод на полагане се използва за извити изпъкнали повърхности, тъй като след отстраняване на мозайка режим на база хартия на отделните елементи се проведе само лепило може да се регулира. Има обаче ограничение. Хартията може да се използва само за светлина тесера, главно стъкло, за керамика и камък не може да се използва.



Стъклена мозайка - една от най-добрите материали, както и от начина, по който, с много древна история. Той е популярен, защото на цвят стабилност и отлични технически характеристики (по-специално, липсата на пори осигурява нулево водопоглъщане, поради което стъклена мозайка се използва за довършителни басейни). И неговата устойчивост на температурни промени позволява на стъклени мозайки за камини и кухненски престилки.

Каменната мозайка се счита за по-трайна и устойчива на абразия. Всъщност тя е изработена от различни скали, включително гранит и травертин, така че да може да се използва за повърхности с големи товари (например за довършване на пода). Обикновено те се подреждат индивидуално, което води до високи разходи за труд.

Но може би най-красивият и универсален вид мозайка се счита за керамика, приемайки най-ярката палитра от повърхности. Подобно на керамичните плочки, той се прави на основата на глина, кварцов пясък и различни естествени съставки, които се обработват при високи температури. Тази мозайка може да се използва за почти всяка повърхност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Керамични плочки на пода от различни материалиКерамични плочки на пода от различни материали
Как да поставите модерни мозаечни подовеКак да поставите модерни мозаечни подове
Лепило за мозайка върху типове мрежи, технология за съхранениеЛепило за мозайка върху типове мрежи, технология за съхранение
Форми за изкуствен камък от какво и как да направите себе си?Форми за изкуствен камък от какво и как да направите себе си?
Как да поставите мозайка на подаКак да поставите мозайка на пода
Фасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтиратФасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтират
Престилка за кухня от мозайкаПрестилка за кухня от мозайка
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
» » Характеристики на модерната мозайка
© 2021 BggeHat.com