Дефекти на боядисващите покрития и как да ги оправяте

Дефекти на боядисващите покрития и как да ги оправяте

По време на боядисването може да се появят дефекти. Основните причини за дефектите са: лоша подготовка на повърхността за боядисване, нарушаване на технологията за приготвяне или нанасяне на боядисване.

По време на ремонт на повърхности, предварително боядисани с маслена боя или друго неводно съединение, изолираните слоеве се отстраняват. Ако старата боя се държи здраво, се шлайфа с шкурка, повърхностите се измиват със сапунен разтвор и, ако е необходимо, с разтворител.

Старата маслена боя е омекотена с помощта на състава, по маса. ч: амоняк - 2, терпентин - 1, който се прилага към повърхността с четка боя след омекотена четки боя с шпатула и повърхността се промива и суши..

Преди началото на боядисването на дървен под, проверете качеството на боята, като сте направили опитен оцветяване върху плоско дъно или шперплат.

Ако след боядисване с варовикови състави слоят боя се ексфолира, тогава причината за този дефект е сгъстен слой боя или цветът се получава върху повърхност, предварително оцветен с емулсионни съединения. За корекция е необходимо да се почисти повърхността на сгъстен слой боя или стара емулсионна боя, да се разтрие с варо-пясъчна смес.



Следващият дефект - обезцветяването на оцветяването с варовикови съединения се получава, когато се използват не-алкално устойчиви пигменти. Елиминира чрез измиване и последващо грундиране на повърхността, последвано от оцветяване с висококачествена боя.

Повърхността на гъбичките може да бъде получена чрез боядисване с казеинови състави поради плътна композиция или ниско налягане в пръскачката за боя. Елиминиран чрез подготовка на нормален състав на боята или увеличаване на налягането на компресора чрез регулиране на клапана.

Когато оцветяването със силикатни съединения може да се образува на повърхността на петна. Причината е лошо приготвена повърхност. За да се избегне това отклонение, повърхността трябва да бъде грундирана и пребоядисана.

След боядисване както на маслените, така и на емайловите състави, могат да се образуват мехурчета на повърхността. Причината за възникването им е оцветяване върху несушени повърхности. За да се премахне такъв дефект, е необходимо боята да се отстрани, да се изсуши, да се приготви и отново да се боядисва.

Следи от четката остават, ако се използва дебела боя, или лененият и зъбният конец са лошо изпълнени. Елиминира чрез смилане и ново оцветяване с използване на състав с нормална плътност.

Ако се интересувате от външни пожарогасители, моля, посетете stroyms.ru. Само там ще откриете най-доброто избягване на пожар на най-ниските цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нарисуваме пода на дъскиКак да нарисуваме пода на дъски
Емайл за подови настилкиЕмайл за подови настилки
Живопис с пистолет за пулверизиране Какви са правилата за облицоване на стени и тавани?Живопис с пистолет за пулверизиране Какви са правилата за облицоване на стени и тавани?
Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Боя за отопление на батериите как да избирате и боя?Боя за отопление на батериите как да избирате и боя?
Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
ЧеткаЧетка
Видове оборудване за боядисванеВидове оборудване за боядисване
Как да се измие боята от тавана основни правилаКак да се измие боята от тавана основни правила
» » Дефекти на боядисващите покрития и как да ги оправяте
© 2021 BggeHat.com