Боя за тапети под живопис как да направите правилния избор?

Ако сте отегчени от интериора на стаята, можете да пребоядисвате тапета за рисуване, специално създаден за тази цел. Популярността на материала се обяснява със спестяванията на време и пари: След като бъдат поставени, ролките лесно се обновяват, ако е необходимо.

Какъв тапет може да бъде боядисан - нетъкан, хартия и стъкло

Сред съществуващите видове боядисани тапети са:

  1. 1. Flizelinovye - с идеална двуслойна основа от вискозни влакна. Те имат нетъкани гладка основа, перфектно залепени към стената, върху повърхностния слой е декоративен модел от пресован нетъкан или разпенен винил. Те са еластични, свиването на стените и новообразуваните пукнатини върху тях не оказват влияние, могат да маскират малки дефекти. Нетъканите платове са устойчиви на влага.
  2. 2. Тапет за боядисване с хартиена основа - най-евтиният. Разликата им от конвенционалната хартия - при импрегнирането на водоотблъскващ състав. Повърхността е украсена с щамповане, което прилича на скъпо платно, както и на вид подобен на текстурирана мазилка. Прилагат се навсякъде.
  3. 3. Стъклена стена с минерална основа от фибростъкло - те също могат да бъдат боядисани. Внесените продукти имат подложка, произведена в едноличен слой. Дори повтарящото се оцветяване не намалява тяхното облекчение и декоративност. Те са намерили приложение в най-различни обитаеми и спомагателни помещения, офиси, са устойчиви срещу прекомерна влажност. Фибростъклото увеличи пожароустойчивостта.
Тапети за боядисване на хартиен носител, за разлика от конвенционалните, импрегнирани с водоотблъскващ състав

Тапети за боядисване на хартиен носител, за разлика от конвенционалните, импрегнирани с водоотблъскващ състав

Изборът на вида тапети се определя, наред с други неща, от целта на стаята. За спалнята, където интензивността на работа е ниска, е разрешено да се използват хартиени тапети. Антретата и дневните са по-добре покрити с нетъкан с външен слой винил, те са по-устойчиви на износване. В кухнята, в детската стая, където стените често са повредени, най-добрият избор ще бъде фибростъкло, което не се страхува от чести ремонти.

Кой цвят е по-добър - акрил, латекс или вода?

Най-популярни са прости и практични бои върху водата: водна емулсия, акрилна, латексна или водно-дисперсна. Освен това, от време на време се използват алкидни съединения, съдържащи масла и смоли.

Водната емулсия на водна основа има латекс, антисептични компоненти, пълнители и химикали, закрепващи компоненти. Съгласно екологичните показатели, тя може да се използва в домовете на хората. Боята е устойчива на влага, измива се с влажна кърпа, повърхността не страда. Няма мирис, няма алерген. Различни бои на силикон върху водна основа се използват успешно в банята, в кухнята, където се увеличава влажността. Боята на водна основа се различава от акрила на водна основа с по-фина фракция.

В акрилния състав няма вредни и химични вещества. Тя е напълно безвредна, така че е била използвана в хола, включително детските стаи. Акрилните бои са абсолютно без мирис. След изсъхване, не се образува филм, тапетът "диша", парата не се събира. Изсушете напълно след 24 часа. Акрилната боя за тапети за боядисване е предназначена главно за нетъкани платове. Има някои сортове, които се използват успешно за хартия за тапети и стъклени тъкани. Поради множеството предимства цените на акрилните съединения са високи.

Боята на водна основа лесно се измива с вода, акрилът е устойчив на вода, той се отстранява само с разтворител.

Латекс тапети за боядисване направени с водна основа латекс (водна дисперсия) или акрилен латекс и стирен-бутадиен. Вододисперсионна боя акрил латекс е много издръжлив. Благодарение на компонентите, включени в състава му, тя е еластична. Този вид продажба по-често бял, оцветяването на промяна на цвета. Получени меки цветове, остри тонове, на практика, за да се постигне почти невъзможно. Той се използва предимно в нетъкан тапет с релефна структура, подходяща за стъкло кърпа тапет. Латекс не е лесно отблъскваща миризма, подходящ за всички жилищни и сервизни помещения, с изключение на банята, където влажността.

Латексовата боя е подходяща за нетъкани тапети с релефна текстура

Латексовата боя е подходяща за нетъкани тапети с релефна текстура

След боядисване на тапетите с алкидни бои се образува силен филм, който може да издържа на цялостно почистване и измиване. Алкидната боя за боядисване на тапети се използва главно за спомагателни и нежилищни помещения, залепени с тапети от фибростъкло. Това се дължи на наличието в състава на масла и смоли, които могат да окажат неблагоприятно въздействие върху здравето, особено върху дихателните пътища. Стените под алкидната боя не "дишат", филмът не преминава през пара, конденз се появява на повърхността.

Дизайн на стаята - помислете за цвета и отразяващия ефект

За да направите боядисания тапет орнамент на интериора, е необходимо да изберете правилния цвят и да познаете характеристиките на ефекта на отразяващия боя. Тапети за боядисване първоначално безцветни, имат различна повърхност. Първоначално разрешено цветен тапет във всеки цвят, по-добра светлина, което ще бъде добра основа. В жилищните помещения се предпочитат пастелните цветове. За да получите точния сянка, ние прибягваме до операцията под името tinting. Възможно е по два начина: у дома и компютър. За оцветяване е необходимо да купите пигмент и да го разбъркате с боята.

Матова боя абсорбира светлината, добре е да се използва в големи помещения

Матова боя абсорбира светлината, добре е да се използва в големи помещения

Вкъщи е невъзможно да се приготви състава със същата сянка в различни контейнери. И често е необходимо да направите това, когато съставът за оцветяване не е достатъчен. Цветът след изсъхване също не може да бъде предсказан, боята обикновено потъмнява. Поради това е по-добре да прибягвате до компютърно оцветяване. Машините за разкъсване ще направят боя от всякакъв цвят, ще се окаже, че е същата сянка в различни контейнери. Дори ако този обем не е достатъчен, компютърното оцветяване ще направи дори правилното количество боя с абсолютна съвпадение на оттенъка. Недвусмислено компютърното оцветяване има очевидни предимства.

Всяка боя за тапет под живопис по свой начин отразява светлината:

  1. 1. Гланциран - има отражение, в допълнение отразява светлината. Препоръчителна употреба в северните стаи, не е желателно да се използва в южната част, където е ярко осветление.
  2. 2. Semigloss - оптимално отразява светлината, се използва в повечето стаи. Тя отразява неравностите на стената, основата трябва да е равна.
  3. 3. Мат - абсорбира светлината. Създава домашен уют, се използва за тапети в помещения с големи кадри.
  4. 4. Полу-мат - способността да се отразява светлината е малка. Добре изпълнява функциите си в спалнята, хол.
  5. 5. Сатен - силно отразява светлината. Изкуственото осветление предизвиква отблясъци. Кухня, баня - те го използват.

Видове кърпи и композиции за тях - ние обобщаваме информацията

Тапетът Flizeline е боядисан с всякакъв състав на водна основа. Можете да промените цвета си по необичаен начин, като ги нарисувате отвътре. За да направите това, използвайте акрилна основа, като я прилагате отвътре за залепване. Оказва се хомогенен фон, върху който структурата на тапетите, отблъснати във фабриката, се откроява ясно. Винилите предпочитат акрилна боя с латекс. Ако субстратът е нетъкан, се допуска използването на боя на водна основа. На винил тапет, можете също да боядисвайте вътре.

За хартия, боя на водна основа от всички възможни видове е приемлива: на водна основа, акрил. Фибростъкло тапет е ennobled с акрил или латекс съединения, създаване на измиващ гладък слой на повърхността. Съгласно структурните модели, довършването се извършва с водна дисперсна боя от всякакъв вид. Те са боядисани на няколко стъпки, притискайки оцветяващия състав с ролка. Използването на структурна ролка ви позволява да избирате текстурата, без да повлиявате на основите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мога ли да рисувам течни и нетъкани правила за тапети, предимства и недостатъци на оцветяванетоМога ли да рисувам течни и нетъкани правила за тапети, предимства и недостатъци на оцветяването
Винил или нетъкан тапет търсим най-доброто решениеВинил или нетъкан тапет търсим най-доброто решение
Как да нарисувате винил тапет избор на емайл и техника на неговото прилаганеКак да нарисувате винил тапет избор на емайл и техника на неговото прилагане
Как да лепене нетъкан тапетКак да лепене нетъкан тапет
Тапет на тавана за боядисване - това е лесноТапет на тавана за боядисване - това е лесно
Как да лепене тапет за рисуванеКак да лепене тапет за рисуване
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Изберете тапета правилноИзберете тапета правилно
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
» » Боя за тапети под живопис как да направите правилния избор?
© 2021 BggeHat.com