Мога ли да рисувам течни и нетъкани правила за тапети, предимства и недостатъци на оцветяването

При извършване на козметични ремонти на много собственици, въпросът е - мога ли да рисувам нетъкан и течен тапет? През последните години хартиените тапети се заменят все повече с по-модерни довършителни материали, които имат редица предимства, които ви позволяват да проектирате интериора толкова ефикасно и естетически.

Възможно ли е да рисувате течни тапети и какви са правилата за работа с лигавицата

Собствениците днес имат възможност да използват разнообразие от довършителни материали за ремонт в къщата или апартамента. Едно от най-популярните средства за украса на тавани и стени в жилищни райони са течните тапети. Те са сухи смеси, които се разреждат с определено количество вода, преди да се поставят върху повърхността, която ще се третира. Широкото разпространение на тази опция се дължи на факта, че с помощта на течни тапети е възможно да се оформят дори повърхности, които имат определени недостатъци и недостатъци.

На пазара няма боя, предназначена за течни тапети, но ако е необходимо, можете да използвате почти всички налични материали

На пазара няма боя, предназначена за течни тапети, но ако е необходимо, можете да използвате почти всички налични материали

Когато първият собственик стенно покритие или таван е свободен да избере който и да е цвят на плата, по-важното е, че да съответства на сянката на избрания дизайн стил, отговарят на установените с обзавеждането на стаята и уреди. Въпреки това, в процеса на използване на стаята, повърхността може да загуби своята визуална привлекателност, да остарее, и тогава възниква въпросът - как да нарисувате течни тапети?

На пазара е невъзможно да се намерят бои, предназначени за използване при този тип повърхностна облицовка, но при необходимост собственикът може да използва почти всички налични материали. Течните тапети имат добри характеристики и могат да бъдат боядисани неограничени пъти. Все пак трябва да се има предвид, че процедурата на оцветяване, която има несъмнени предимства, има редица отрицателни характеристики, които включват:

  1. 1. Течен тапет има уникална структура и създава меко копринено покритие от стени и тавани. След боядисване това предимство на облицовъчния материал ще изчезне, а стената ще стане едноцветна и твърда.
  2. 2. Течните тапети са известни с факта, че те могат да бъдат отстранени от облицованата повърхност, разредени с вода и повторно използвани за довършителни работи. Веднага след боядисването на стената собственикът ще загуби тази възможност.
  3. 3. Този тип покритие може да абсорбира вода, което означава, че след боядисване, повърхностната структура на стената или тавана може да се промени.

Ако се реши, че боядисването на течни тапети е необходимо, въпреки всички негативни последици от подобен процес, трябва да намерите точната боя. Най-добре за тези цели са:

  1. 1. Боя на водна основа. Предлага се в ценовия материал, продаван в готов вид, в някои случаи се разрешава да се разрежда с вода. Този вид облицовка на течни тапети обаче води до създаването на слой, който не позволява преминаването на въздух, поради което повърхността ще загуби параметрите си на пропускливост на пара.
  2. 2. Акрил. Надежден и издръжлив довършителни материал, който се счита за по-подходящ за боядисване на стени от "vodoemulsionku", тъй като е устойчив на механични натоварвания и други нежелани ефекти.
  3. 3. Латекс. Има отлични характеристики на водоустойчивост. С негова помощ можете да създадете идеално повърхностно покритие в "мокри" зони. Позволява миене на стени и тавани в процеса на работа.
  4. 4. Силикон. Счита се за най-добрият вариант за боядисване на течни тапети, тъй като има отлични характеристики, но се характеризира с висока цена.

Боядисване на нетъкани тапети - видове и характеристики на довършителните материали

Полар - тъкани естествен материал от целулоза използва за направата на изключително популярен на пазара на тапети,-добрите характеристики и експлоатационните свойства в сравнение с традиционните хартиени продукти. Нетъкан тапет в търсенето, защото те имат същите предимства като материал за хартия - дишаща, опазването на околната среда, лекота на инсталация, но нямат недостатъците на класическата лигавицата.

Нетъканите тапети, които могат да бъдат боядисани, имат специална маркировка

Нетъканите тапети, които могат да бъдат боядисани, имат специална маркировка

В съвременния пазар има два вида тапети, наречени flizeline:

  1. 1. Двуслоен нетъкан тапет. Горният и долният слой са изработени от нетъкан текстил, първият има релефен модел, поради което повърхностите, които трябва да бъдат направени, стават още по-привлекателни.
  2. 2. Тапети на нетъкан основа. Горният слой на тези продукти е изработен от поливинилхлорид, който им позволява да се нарекат винил.

Използването на нетъкан тапет за боядисване не винаги е позволено. Материалите, които позволяват този вид окончателно завършване, имат специална маркировка. Ако тапетът показва, че те могат да бъдат използвани за боядисване, те могат да бъдат боядисани до 10 пъти (според производителите). На практика материалите не оцветяват повече от 7-8 пъти, след което започват да губят своите оперативни и естетически свойства. Тапетите, които не са предназначени за последващо оцветяване, все още могат да бъдат покрити с облицовка, но не повече от 1-2 пъти, следователно при избора на покритие е необходимо да се определи предварително необходимостта от допълнително оцветяване.



решаване цветен тапет след приключването им, следва да се вземат предвид възможните отрицателни последици от подобна работа. Декорацията на стените с нетъкани платове е популярна в много отношения, тъй като този екологичен материал има добри параметри за пропускливостта на влага и парите. С други думи, стените ще "дишат", което свежда до минимум вероятността за образуване на гъби и мухъл в къщата. От друга страна, за нетъкан тапети боя дава възможност за малко пари, за да промени коренно характеристиките на вътрешните работи, които могат да бъдат много важни за креативни хора не търпят еднообразие в живота си.

Материали за боядисване - избор за работа върху нетъкан тапет

Когато избирате боя, първо трябва да се съсредоточите върху собствените си естетически предпочитания. Пазарът представя огромно количество материали, различни по цвят, структура, отразяване на светлината (гланц и мат), състав и цена. За да се гарантира, че боядисната повърхност е снабдена с необходимите визуални характеристики, се препоръчва да изберете бяла боя, в която се добавят специални багрила. Така собственикът на къщата ще бъде в състояние да се подготви боята да покрие малката й участък от стената, изчакайте за сушене, за да се оцени привлекателността на покрития и да реши цвета ще го или нуждата му да се направи по-ярки и наситени допадна.

Най-доброто за боядисване на стени е акрил, латекс и водна основа

Най-доброто за боядисване на стени е акрил, латекс и водна основа

Въпреки това цветът на боята не е най-важното качество на боята. Когато е по-важно да се избере материал за повърхностния дизайн, който в състава му ще съответства на нетъканата основа. Най-доброто за боядисване на стени е акрил, латекс и водна основа. Латексовата боя се смята за най-добрата в техническите й характеристики, но е доста скъпа. Ако искате да спестите пари, трябва да изберете акрилна боя. Тази облицовка е с висока устойчивост на външни влияния и позволява почистването на декорираните повърхности по време на работа.

При избора на материал трябва да се има предвид, че той трябва да е възможно най-течен. Това е важно поради релефната повърхност на руното. Ако ги боядисвате с дебел емайл, картината ще бъде запушена, което първо ще намали визуалните характеристики на интериора и второ ще намали възможното количество пребоядисване на стените. В допълнение, съставът на боята не трябва да бъде ацетон и други разтворители, те могат сериозно да повредят нетъкан текстил.

Ако стените са покрити с тапет на основата на руно с горния слой винил, е по-добре да изхвърлите латексовата боя. Най-добре е да използвате наличните "водно-емулсионни" или акрилни материали за окончателното покритие.

Как да нарисувате нетъкан тапет - проста инструкция за всеки

Процедурата за боядисване на стени зависи от това кога са завършени. Най-лесният начин за боядисване на повърхността, ако то току-що е било поставено, е достатъчно да се изчака пълното изсъхване на нетъканото покритие. Въпреки това, стари тапети може да се боядисва, но в този случай, преди боядисването, ще трябва да се извърши специална подготвителна работа.

Старото покритие преди декорирането изисква цялостно почистване. Дори и най-скъпите облицовъчни материали няма да се утаят добре и равномерно върху силно замърсени стени и тавани. За да започнете, нетъкан тапет се изисква да бъде напълно вакуумирани и избърса с влажен парцал. Тапетът с най-горния слой винил може да се измие веднага със сапунен разтвор, който не само премахва съществуващите замърсявания, но и обезмаслява работната повърхност.

Цялата процедура за боядисване е много бърза и не изисква специални умения от изпълнителя. Необходимо е внимателно да се смеси боята, да се излее в пластмасова подложка, да се накисва валякът за боядисване и да се започне боядисване. Препоръчва се да се започне от горния ъгъл на една от стените и да се движи в посока отдолу нагоре. Следващата лента боя трябва да се нанесе с леко припокриване. Пространството в близост до дъските е най-добре да остане непрозрачно и да запълни празните части с четка. Препоръчва се да се поставят два слоя боя, тъй като вторият слой позволява да се скрият недостатъците на първото третиране и гарантира привлекателността на стените след завършване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Закупуване на фото тапети в специализиран магазинЗакупуване на фото тапети в специализиран магазин
Как да нарисувате винил тапет избор на емайл и техника на неговото прилаганеКак да нарисувате винил тапет избор на емайл и техника на неговото прилагане
Какво е нетъкан тапет за боядисванеКакво е нетъкан тапет за боядисване
Течен тапетТечен тапет
Течен тапет в кухнятаТечен тапет в кухнята
Разполага с подготовката на стени за течни тапетиРазполага с подготовката на стени за течни тапети
Какво е течен тапетКакво е течен тапет
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Течни тапети нови технологии за декорацияТечни тапети нови технологии за декорация
Тапети за основната стая в къщатаТапети за основната стая в къщата
» » Мога ли да рисувам течни и нетъкани правила за тапети, предимства и недостатъци на оцветяването
© 2021 BggeHat.com