Коя боя е по-добра за боядисване на фасадата?

Фасадата на всяка сграда е един от основните елементи на конструкцията, тъй като фасадата на сградата се счита за само лицето, но в допълнение към естетика, фасадата трябва да са също защитени от различни неблагоприятни атмосферни условия, като вятър, дъжд и постоянната промяна на времето са постоянни врагове на декоративно покритие на фасадата. Ето защо оцветяването на фасадата трябва да се вземе на сериозно, защото зависи от самия външен вид и сигурността на фасадата на сградата.

За да се запази целостта на фасадата за по-дълъг период, е желателно да се поверят всички необходими фасадни работи на специалист, да не се извършва този вид работа, ако няма дори минимален този трудов опит. Една от основните етапи по пътя към създаването на красива гледка към фасадата е изборът на бои и лакове. Един от най-добрите видове боя за изграждане на фасади са водните материали, създадени на акрилна основа. Този тип боя ще бъде прекрасен, за да защити фасадата и същевременно да ви даде хубав външен вид.



Има само три вида подобни материали, акрилни, поливинилацетат и бутадиен-стирен вододиспергируеми материали. Създадени на базата на подобни материали, боите имат както предимства, така и недостатъци, така че преди да направите най-накрая избор в полза на определена боя, трябва да ги опознаете по-добре. Ако фасадата на сградата е направена от дърво, PVA дисперсиите са подходящи за боядисване, но не всички бои, създадени на тази основа, са водоустойчиви. Ето защо, лаковете, създадени въз основа на PVA, се използват за боядисване на фасади рядко, въпреки че цената на такава боя е доста ниска.

Бутадиен-стиреновите дисперсии се използват най-добре за боядисване на повърхността на закрито, тъй като те, въпреки че имат добра устойчивост към влага, но са ограничени от устойчивост на светлина. В цената те се считат за достъпни и за повечето сегменти от населението. Акрилните дисперсии се отличават с висока цена. В сравнение с бутадиен-стирен дисперсия и PVA дисперсии, акрилната дисперсия е по-универсална. Бои, създадени въз основа на акрилна дисперсия, се използват не само в строителството, но и успешно се използват в корабостроителната и автомобилната промишленост. Тъй като покритието, създадено от акрилни бои, продължава до 12 години във външното приложение, този вид боя е напълно безопасен за човешкото здраве. Боята изсъхва при стайна температура след 40 минути.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Фибро-циментови плочиФибро-циментови плочи
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Стиропорът е надеждна изолация на фасадатаСтиропорът е надеждна изолация на фасадата
Предимства на вентилирана фасадаПредимства на вентилирана фасада
Облекло за фасадатаОблекло за фасадата
Боядисване на фасадата при нанасяне на боиБоядисване на фасадата при нанасяне на бои
Всичко за фасадните плочкиВсичко за фасадните плочки
Декор на фасадата от пяна пластмасаДекор на фасадата от пяна пластмаса
» » Коя боя е по-добра за боядисване на фасадата?
© 2021 BggeHat.com