Фасадните бои, какви са и как се прилагат

Фасадни бои - какви са и как да кандидатствате 1На първо място, когато избирате фасадна боя

, Необходимо е да се разбере коя повърхност да се боя с нея. Повечето производители предлагат безцветни и бели фасадни бои. Те се наричат ​​и "основни". Тези бои са добри, защото те са нещо като основа. Като добавите към тях добавки от този или онзи цвят, можете да получите цвета, от който се нуждаете, за да оцветите повърхността.
Понякога тази фирма декларира, че базовите фасадни бои, предлагани от нея, могат да бъдат боядисани в различни палитри не само с помощта на модификатори на същия производител, но и с добавка, произведена от друг производител.

В резултат броят на нюансите, които могат да бъдат получени при това смесване, ще бъде практически неограничен. А външната боя може да има най-необичайната сянка.

Фасадни бои - какви са и как да кандидатстват 2

Преди да купите

Но е важно да не забравяме, че цветът изглежда различен в палитрата, отколкото на стената. Ето защо, преди да отидете в магазина, за да закупите шлем. Препоръчва се да посетите официалния сайт на производителя и да видите как фасадната боя за къщата или фасадата боя върху мазилката, например, изглежда в действителност.

За тази цел се използва специална програма за виртуално оцветяване. Ако не можете да използвате тази услуга, получавате най-малката банка с боя и тя е боядисана с нещо. Това ще покаже как изглежда външната боя за екстериорни работи, фасадната боя на тухла, фасадната боя върху мазилката и т.н. и други подобни.

Интензивните цветове са по-добре да не се използват, в резултат на това къщата е нерентабилно да изпъква на фона на съседните сгради и следователно нейният външен вид ще бъде донякъде отблъскващ.

Необходим звук

За да се определи необходимия брой кофи за боя, които трябва да бъдат закупени, първо се изисква да се изчисли, за оцветяване каква област ще се използва екстериорна боя за външни работи или някои други. Изчислението се улеснява от факта, че повечето производители пишат върху опаковка боя, която област може да бъде боядисана, като се използва един литър от него.

По правило се прилагат два слоя фасадна боя, поради което количеството, посочено върху опаковката с него, се удвоява. Препоръчва се боята да се закупи с марж. Десет процента са достатъчни. На нашия сайт има калкулатор, с който можете да направите всички необходими изчисления. Данните за изчислението са площта, която ще бъде боядисана, и марката боя. За да изчислите необходимата сума, това е достатъчно.

Фасадни бои - какви са и как да се прилагат 3

Основа за рисуване

Както вече бе отбелязано, боята се избира в зависимост от вида на субстрата, който трябва да го боядисва. Всеки субстрат трябва да бъде подготвен за оцветяване. Това е изчистено.



Ето списък на повърхности, които най-често изискват оцветяване:

  • тухла

стени, издигнат от тухли, рисува рядко.

По принцип това не се препоръчва, когато фасадата е на повече от две години. Но фасадната боя върху тухла съществува, което означава, че е предвидена възможност за оцветяване на тухлената повърхност.

Когато фасадата на пясъчно-варната тухла не се предполага да бъде измазана, тя е покрита с безцветен импрегнат. Преди боядисване тухлената повърхност винаги е покрита с основата, използвана за този случай. Само тогава може да се използва фасадната боя върху тухла.

Фасадни бои - какви са и как да кандидатстват 4

  • измазана

По правило цименто-варова мазилка се използва за довършителни стени. Леко нанесена циментова замазка. Фасадна боя върху мазилка се нанася върху такива повърхности, ако структурата на мазилката е плътна и се държи добре.

В случай, че мазилката абсорбира много влага или поради това се образува прахов слой на повърхността. Приготвя се грундиране.

За тази цел се използва например агент на базата на разтворител.

  • Фасадна боя върху мазилка може да се нанесе и на такава основа, като гипс вар. По принцип е необходимо да се боядисва такава повърхност, когато старата къща се ремонтира. Боите в този случай се използват неорганични.
  • Все още се използват акрилни, минерални, силикатни и силиконови мазилки. Като компоненти те са включени в топлоизолационните системи. Така фасадната боя върху мазилката служи като допълнителен компонент на системата. Като правило те се продават с гипс.
  • боядисан

Такава повърхност може да бъде боядисана отново, ако боята върху нея не се отлепи. Тази боя, която се ексфолира от основата, се отстранява.

За боядисване на бетонната повърхност се използва външната боя от тухла или друга външна боя.

Фасадни бои - какви са и как да се използват 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фасадни бои от А до ЯФасадни бои от А до Я
Как да избера подходящия цвят за фасадата на къщата и покриваКак да избера подходящия цвят за фасадата на къщата и покрива
Как да получите бяло от цветовете е възможно?Как да получите бяло от цветовете е възможно?
Простри тавани палитра от цветове и широк асортиментПростри тавани палитра от цветове и широк асортимент
Декоративни фасадни плочки за стенен монтажДекоративни фасадни плочки за стенен монтаж
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
Как да използваме фасадните фасади за декорация на фасадитеКак да използваме фасадните фасади за декорация на фасадите
Фасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтиратФасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтират
Декориране на външни стени с текстурирани фасадни боиДекориране на външни стени с текстурирани фасадни бои
Характеристики и предимства на фасадните термопанелиХарактеристики и предимства на фасадните термопанели
» » Фасадните бои, какви са и как се прилагат
© 2021 BggeHat.com