Декоративни фасадни плочки за стенен монтаж

Закрепване на фасадните плочки AНе всички стени са подходящи за залепване на външната облицовка - това зависи от материала на стената и от изолацията върху нея. За някои външни стени или нагреватели може да се наложи например фасадна плочка с метални фитинги. По принцип фасадните плочки за екстериорна декорация могат да бъдат прикрепени по няколко начина - или залепени към повърхността, или завинтени към стената, или монтирани в скоби на рамката.

И във всеки случай, определящ момент за закрепващи плочки ще бъде точно това, което е под земята. Въз основа на материала на основата се избира методът за фиксиране на външния декоративен материал, както и самият тип декоративно покритие.

Това означава, че поради слаби причини не можете, например, да се качите вентилирани порцеланови плочки точно поради нейното тегло. По същия начин не можете да оборудвате мокър фасад на мазилка по стените на една стара дървена къща, поради факта, че с течение на времето такава фасада ще се срине - ще бъде твърде крехка основата под нея.

Както обикновено, плочките са фиксирани към пяна

Декоративни фасадни плочки върху пластмасова пяна могат да бъдат фиксирани по два начина - залепени и закрепени към рамката.

Незабавно спрете на версията за телени мрежи. Пенопластът е запалим нагревател, какъвто и да е производителят на пластмасови пластмаси. Ако фасадните плочки на пяната ще бъдат прикрепени към рамката с празнина може да има въздушна междина между външното декоративно покритие и нагревателя.

В случай на пожар, който е възможно с такава комбинация от пенополистиролова пяна, пожарът ще се разпространи през вентилационната врата, покрита с декоративни плочки. Ще бъде невъзможно да се потуши такъв огън.

Единственият вариант е, когато фасадните плочки върху пяната могат да бъдат прикрепени към рамката - това е пълно прилепване на плочките към нагревателя и възможното оразмеряване на пластмасовите пластмасови керемиди. В този случай няма да има въздушен поток под декоративното покритие по изолационния слой, появата на огън и поддържането на изгарянето - това е невъзможно.

Пяна за закрепване на фасадните плочки

В случая, когато класическият влажна фасада, Фасадната плочка върху пяната е прикрепена към лепилото директно върху мазилката, подсилваща мазилката.

Също така върху лепилото е необходимо да се укрепи керемидата, тъй като едва ли е възможно да се фиксира със скоби на фасадата.

Закрепване на фасадни плочки върху самонарезни винтове

При монтиране на фасадна плочка върху рамка от дърво или метал или при фиксиране върху стари дървени стени от дървен материал или шина, можете да използвате самонарезни винтове.

Не всички фасадни плочки на винтовете ще се придържат към стената. Например, няма да е възможно по този начин да закрепите керамични гранитогрес или керамични плочки. За тяхното закрепване има и други начини.



Но всички леки варианти на декоративно покритие - пластмаса или дърво - могат да бъдат фиксирани по този начин. Метал или винилови фасадни плочки върху винтовете могат да бъдат фиксирани директно към стените на старата дървена къща или можете да използвате щайга за такова закрепване.

Фасонски фиксиращ винт

Ако се нуждаете от фиксиране на тежка керемида - керамичен гранит или керамична фасада - ще ви трябва метални крепежни елементи.

Фасадни плочки със скоби

Керамични гранитогрес фасадни плочи с метални фитинги - скоби - могат да бъдат монтирани на всякакви стени, които могат да носят тежестта на закрепващата система и монтираната фасада. Това означава, че всякакви тухлени, бетонни или дървени стени могат да бъдат облицовани с този материал, използвайки система от метални рамки и скоби, които държат порцеланови камъни.

Фасадна керемида за закрепване на плочки

Керамични фасадни плочки с крепежни скоби могат да бъдат прикрепени към всички стени. Единственото ограничение тук е способността на носещата стена да издържа на теглото на облицовъчния материал.

Самостоятелно изработени фасадни плочки и осветителни тела

Могат ли да бъдат направени декоративни фасадни плочки със собствени ръце и закопчалки за него? Разбира се, да. В предишните материали на сайта вече е казано как да се направи изкуствен камък със собствени ръце. Технологията за производство на фасадни плочки ще бъде приблизително една и съща.

Фасонна крепежна скоба за закрепване 2

Технологията за производство на външни керемиди ще бъде разкрита в следните материали на обекта, но как да съберем самостоятелно изработените фасадни плочки с метални фитинги може да се намери в момента.

Диаграмата показва фасадна плочка с метални фитинги, подредени с нагревател, и фиксиран на външната стена на къщата - това ще бъде общият "пай" на стената:

Фаянс плочки за закрепване на плочки

Както можете да видите, това са използваните скоби, а вие можете да използвате самоосъщественото им сходство, но не и самоучастие. Защо? Тъй като такива фасадни плочки върху самонарезни винтове няма да могат да стоят на стената, дори и с винтове с широки шапки. Не поставяйте материала върху панелите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Довършителни фасади с керамично гранитно лепило за възрасти!Довършителни фасади с керамично гранитно лепило за възрасти!
Мокра фасада със света в нишкаМокра фасада със света в нишка
Нов живот за стените на дървена къщаНов живот за стените на дървена къща
Плочка на фасадата на правилната технология за складиранеПлочка на фасадата на правилната технология за складиране
Външно покритие на снимки на фасади на къщаВъншно покритие на снимки на фасади на къща
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
Как да използваме фасадните фасади за декорация на фасадитеКак да използваме фасадните фасади за декорация на фасадите
Фасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтиратФасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтират
Фасадните бои, какви са и как се прилагатФасадните бои, какви са и как се прилагат
Характеристики и предимства на фасадните термопанелиХарактеристики и предимства на фасадните термопанели
» » Декоративни фасадни плочки за стенен монтаж
© 2021 BggeHat.com