Довършителни фасади с керамично гранитно лепило за възрасти!

Завършване на фасадата с керамичен гранит АЗа да не се пребоядисват старите стени на къщата на всеки три години, за да се избегне напукване на пукнатините, е необходимо да се направи красива и трайна фасада от дълго време - фасадите ще бъдат завършени с керамичен гранит. В този случай всички въпроси ще бъдат премахнати и ще бъде само да се насладите на външния вид на вашия дом.

Порцеланови плочки - много издръжливи довършителни материали, който се произвежда с помощта на глина, кварц, фелдшпат с добавяне на минерални багрила.

Смес от тези материали може да се формова в хидравлична преса и да се изсуши. След това се изстрелва при много висока температура.

Процесът на производство на керамичен гранит е идентичен с естествения процес на раждане на обикновен камък.

Но керамични гранит се характеризира с високи технически характеристики, а също и е по-достъпни на цена, отколкото природен камък. Инсталирането на фасадата от порцеланова каменна арматура за вашата къща може да бъде предоставена от собственика с най-малък доход.

История на материала

Този материал започва да се произвежда сравнително наскоро - първата търговска употреба - фасадната облицовка с керамичен гранит - офисната сграда през 1976 г. в Мюнхен (Германия).

Производството на керамичен гранит започва от европейските страни в малки количества за употреба в технически помещения, където устойчивостта на издръжливост и влагоустойчивост на материала за довършителни работи е много важна.

С течение на времето, порцеланови камъни се подобряват както на технически, така и на външни данни. Броят на различни цветове и повърхности, като възможност за увеличаване на плочата на порцелан каменинови в размер - сега е в хода на "квадрат" със страните, от 300 до 1200 мм и правоъгълни плочки с дългите страни до 3000 мм.

Този материал започва да бъде в търсенето не само за полагане на склад и други технически помещения, но също така за завършване на жилищни и обществени помещения. По този начин, гранит е правоъгълна плоча, с външен и вътрешен модел, който се различава от естествен камък с високи технически качества.

Фасадна декорация с гранитогрес 4

Порцелановите плочки са много разнообразни по размер и повърхности. Тя може да бъде нарязана на парчета от различни форми. За това се използват специални машини с диамантени фрези. С тяхна помощ получавате разнообразни вложки, мозайки, граници и т.н.

Основни предимства

Основните предимства на материала, които определят устройството на фасадата на порцелан:

  1. Материалът е много труден.
  2. Има повишена устойчивост на абразия, изгаряне, не губи цвета си.
  3. Материалът е много издръжлив.
  4. Много устойчив на температурни промени.
  5. Абсолютно екологичен материал.
  6. Радиационно безопасен материал.
  7. Огнеупорен материал.
  8. Практически нулева абсорбция на влага.
  9. Устойчивост на ултравиолетова радиация.
  10. Съпротивление срещу замръзване.

Видове керамичен гранит

Има много видове керамичен гранит:

  • матовият керамичен гранит има по-необичаен, първичен вид, по-скоро като естествен камък. Произвежда се чрез изгаряне без по-нататъшна обработка;
  • Полираният керамичен гранит се получава чрез равномерно раздробяване на необработената повърхност. Поради това цветът му е по-дълбок и има естествен блясък. След монтирането на фасадата от този вид гранит се нуждае от внимателна поддръжка;
  • полиран полиран керамичен гранит се получава чрез частично рязане на неравна повърхност. В резултат на това плочките имат много атрактивен външен вид, тъй като естествените необработени площи се редуват с блестящи полирани. Изглежда много необичайно и грандиозно.
  • керамичен гранит, който се обработва от специални минерали преди началото на изгарянето. След това керемидата получава по-мек вид.

Поради разнообразието си с помощта на плочки, не само фасадите са завършени с керамичен гранит, но и за довършителни работи в помещенията. Например, тя често се използва за секс. При избора на керамична гранитна плочка за вътрешна работа трябва да се обърне специално внимание на наличието или липсата на противоплъзгащ ефект.

Облицовка на фасади

Изборът на керамичен гранит е много разнообразен и следователно се използва както в строителството, така и в строителството в ремонта на всички сгради. Ако използвате този материал за офиса, по-добре е да изберете полиран порцеланов камък с строг и монофоничен модел. Е, ако това е вашата баня, вашият избор зависи от вашия вкус.

Завършване на фасадата с керамичен гранит 1

Такива плочки се използват за украса на фасадите с керамичен гранит. Това се прави, за да се гарантира, че сградата е защитена от неблагоприятните въздействия на околната среда. Също така, керамичният гранит защитава сградата от разрушаване, тъй като материалът е много устойчив на висока влажност, температурни промени и други химически и механични влияния. Използването на плочки от порцелан може да се подобри външния вид на сградата, го направете по-модерен и красив.



Когато фасадата е облицована с керамичен гранит, през лятото топлината се отстранява от стените и следователно интериорът се охлажда. Също така фасадата, изработена от порцеланови каменинови изделия, е отлична шумоизолация.

За облицовъчните фасади обикновено се използват керамични гранитогрес под формата на правоъгълник или голям квадрат. Дължината на тези панели може да бъде повече от три, а височината - повече от един метър.

Монтаж на порцеланови плочки на фасадата на къщата

Технологията на монтаж на фасадата от гранит е подобна на технологията на монтаж с други видове облицовки. Стената на фасадата, на първо място, трябва да бъдат изсушени и плоски, защото плочките ще лежат по-добре на такава повърхност

Фасадна декорация с керамично гранитно лепило

За да се украси фасадата на сградата, често се използват плочки от 300 × 600 или 600 × 600. Преди да купите материал, изчислете колко плочки имате нужда. Трябва да има доставка, тъй като материалът може да бъде повреден по време на транспортирането и част от него е подрязана.

Лепило за керамичен гранит

Плочи, направени от керамичен гранит, могат да бъдат прикрепени към стената, директно върху адхезивния разтвор. Лепилото трябва да има високо ниво на адхезия към повърхността, тъй като плочката абсорбира леко влагата, но отблъсква водата много добре.

Фасадна декорация с керамично гранитно лепило 2

В никакъв случай не можете да използвате обикновен хоросан, тъй като това ще намали качеството на фасадата и няма да бъде толкова трайно, въпреки високото качество на довършителния материал. Лепилото за облицовката трябва да съдържа голям брой полимерни добавки.

Изчистване и фугиране

За лице, използвайте специални кръстове. Работата се извършва симетрично: по краищата на повърхността, която е с лице, трябва да има подредени или цели плочки. Направени са кръстове, за да се постигнат дори празнини между плочките.

След това остатъците от лепилото се отстраняват от каналите, след което се вкарва гумена шпатула и шевът се оттърка. Влагата се отстранява с помощта на суха гъба и сухо фугиране, която се нанася върху шева с тънък слой. Шевовете трябва да се търкат много качествено, тъй като при влага облицовка могат да бъдат унищожени.

Ако трябва да се изправи нова сграда, трябва да се вземе предвид нейното възможно свиване, а в случай на деформация трябва да бъдат направени допълнителни фуги. Необходимо е стриктно да се следват инструкциите за монтаж на керамичен гранит - и след това той ще служи за много дълго време и качество.

Фасадна декорация с керамичен гранит 2

Довършването на фасади с керамичен гранит се използва широко за обществени сгради, тъй като тези фасади имат високи антивандалови качества. Друго предимство на тази фасада е, че нейната инсталация може да се направи по всяко време на годината, независимо от времето, материалът издържа на всякакви температури.

Особено внимание

Недостатъците на тази облицовка са от предимствата на керамичния гранит - якост и твърдост. Опасен за живота е теглото на материала.

Ако сградата е стара и проектът не предвижда облицовката на сградата, то строго се забранява използването на плочи, направени от керамичен гранит. Всъщност в този случай плочите ще паднат от крехката стара стена.

В такива случаи е възможно да не се облицоват стените с керамичен гранит, а инсталацията вентилирана фасада от него на подготвената база - статията "Вентилирани фасади от порцеланови камъни" вижте в раздел "Вентилирани фасади".

Фасадна декорация с гранитогрес 3

Трябва да се има предвид, че когато фасадата е завършена с керамичен гранит, размерите на сградата ще бъдат на около сто и петдесет мм от всяка страна. Този вид облицовка се използва главно за офисни многоетажни сгради. За частни домове изберете алтернативи с по-малко строг стил.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщатаВидове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщата
Плочка на фасадата на правилната технология за складиранеПлочка на фасадата на правилната технология за складиране
Избираме порцеланови плочки за подаИзбираме порцеланови плочки за пода
Фасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтиратФасадни плочки върху метални фитинги какво да ядат и как да се монтират
Използвайте при строителството на керамични плочкиИзползвайте при строителството на керамични плочки
Изкуствен камък-гранитИзкуствен камък-гранит
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Свойства и характеристики на керамичния гранитСвойства и характеристики на керамичния гранит
» » Довършителни фасади с керамично гранитно лепило за възрасти!
© 2021 BggeHat.com