Видове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщата

Изкуствен камък за фасадатаТози преглед ще ви покаже какъв вид изкуствен камък за фасадата е как да изберете такъв материал за облицовка на външните стени на къща, какви са технологиите за производство на "каменни" фасадни материали.

Ситуацията на пазара на строителни материали сега е такава, че всеки собственик има възможност направете дома си уникален и не като останалите. Например, използвайки изкуствен облицовъчен камък за фасадата и това е отлична алтернатива на скъпите и тежки естествени камъни.

Изкуственият камък за фасадно облицоване, дължащ се на иновативни производствени технологии, уникалността на формулировките и смесите стана достъпен материал за декорация на сгради, без да се добива едновременно силата на естествения камък.

Изкуствен този материал може да се нарече само условно, като се предположи само, че камъкът е създаден от човека, а не от природата, в останалите, неговите компоненти от естествен произход: пясък, промишлен цимент, експандирана глина и каменна троха. Също така в състава на смеси за създаване на изкуствен камък за фасадата, може да има бои и различни пълнители.

Изкуствен камък за фасада 1

Ако говорим за назначаването на екстериорна декорация, най-важните функции, които трябва да се изпълняват, са следните:

  • защита на фасадата от влиянието на агресивна среда;
  • декоративна функция.

И с това и с друга задача изкуственият камък за фасадата се консултира успешно. Поради факта, че материалите имитират камък естественото е много надеждно и поради наличието на голям избор от материали, за да се постигне уникален вид на фасадата, стените на сградата стават достъпни за почти всички.

Като се обръща внимание на свойствата на облицовката за защита на сградата, в този момент декоративният камък заслужава похвала, изпреварвайки някои свойства и естествения камък. Модерните облицовъчни материали имат такива характеристики като устойчивост на влага и устойчивост на развитието на микроорганизми (бактерии, гъбички, плесени).

Изкуствен камък за фасада 2

Един изкуствен фасаден камък не е податлив на гниене, а също така е устойчив на температури и механични натоварвания. Не е изненадващо, че понякога, дори да имат възможност да платят за външното покритие с естествен камък, хората избират изкуствен облицовъчен камък за фасадата.

За видовете изкуствен камък

Човекът направи опити за създаване на имитация на естествен камък за дълго време и, съвсем естествено, най-честите бяха опитите за "създаване" на скъпи камъни. Най-популярните видове изкуствен камък днес могат да се считат за три типа:

  1. керамичен гранит;
  2. леярски камъни (агломерати или конгломерати);
  3. продукти на конкретна основа.

Порцеланови плочки

Керамичният гранит е създаден от пясък, глина и фелдшпат, използвайки оцветители и добавки, които дават на материала необходимите експлоатационни характеристики и свойства. Добавките също така осигуряват еднородност на оцветяването на изкуствения камък за фасадата - снимка на каталога на обекта е добра демонстрация. Този материал се произвежда чрез пресов метод, последван от термично изпичане.

Изкуствен камък за фасада 3

Ако говорим за свойствата на материала, тогава в предната част на силата му. Така че, керамичният гранит, много напомнящ на керамика или стъкло, е в състояние да издържи на въздействието на киселините (с изключение на флуорида самостоятелно).

Инжекционен камък



Камъкът, полимерният бетон, индустриалният мрамор се произвеждат като базови полиестерни смоли с добавка на натурални съставки като пясък, каменна троха, фрагменти. Цветни багрила, които се въвеждат в сместа, дават най-широк спектър от материали, не само на цвят, но и на текстура.

Характерна особеност на този вид изкуствен камък за фасадата е, че е особено устойчива на ултравиолетови и температурни промени и демонстрира силата си на огъване и компресиране.

Бетонови изделия

Продуктите на конкретна основа се създават с помощта на цимент, пясък, пластификатори, пигменти и усилващи добавки. Материалът може да бъде оцветен както по време на създаването на сместа, така и повърхностно. Крайният продукт се прилага и със специален състав, който осигурява устойчивост на влага на изкуствения камък за фасадата, неговата практичност при употреба и дълготрайност.

Изкуствен камък за фасада 4

Според формуляра декоративният камък може да бъде от следните типове:

  • камък с натрошена форма (или естествен), който идеално имитира естествени материали като камъчета, калдъръмени камъни, камъни, фрагменти и т.н.
  • каменни нарязани, имащи правилната форма на паралелепипед, едната страна на която имитира разцепването на естествен камък;
  • Тухличка, която наподобява стари тухли или странен произход.

Как да изберем материала за основата

Както знаете, мазето (част от фасадата от земята до първия етаж) има най-силно натоварване от гледна точка на разрушителното влияние на външната среда, по-специално въздействието на влагата. Това беше мазе на сградата ако е подходящо защитена, тя ще предпази цялата къща от влага. Днес във външното покритие на солара се избира все повече надежден изкуствен камък за фасадата (снимки от различни видове са представени в директорията на сайта) именно защото този материал има необходимите три характеристики.

  1. плътност
  2. Ниска абсорбция на водата
  3. Висока устойчивост на замръзване.

Изкуствен камък за стените на къщата

Ако говорим за самия вид изкуствен камък за основата на къщата, то може да бъде както кариера камък и плочки - зависи от предпочитанията на собственика на сградата. Изкуственият камък за основата на къщата е представен от следните видове:

  • Полимерни пясъчни плочки. Този материал имитира зидарията от естествен камък или тухла, притежава всички характеристики, които са необходими за външната облицовка на задната част.
  • Клинкер плочки. Този вид облицовка е избран да симулира настилката на тухли от клинкер. При производството се използва специален клас глина, който се синтерира при висока температура до чакъла. За облицовката на сокола, този тип изкуствен камък за фасадата е предпочитан, защото освен красотата и естетическата облицовка, клинкерната плочка практически не абсорбира влагата. От една страна, плочката е плоска и нейните размери повтарят размерите на тухла.
  • Плочки на базата на смола. Дебелината на плочката е 3 мм, а имитира естествен камък или тухли от клинкер. Наклонете добре, лепете го върху бетон, измазана повърхност или топлоизолация.
  • Изкуствен камък за фасадата на бетонна основа. Материалът, дължащ се на различни добавки, има отлични свойства на работа, включително устойчивост на замръзване.

Облицовка на стени

В външната облицовка на сградата, изкуствен камък за стени също има сериозни изисквания, но тук изборът на материала ще бъде малко по-широк от този за сокола. Изкуствен камък за фасадни стени може да се полага на всяка повърхност, например тухла, бетон, метал, дърво. Като се започне от това, предварителните работи, които предхождат директно срещу изкуствения камък, могат да се различават.

Например, наскоро построените къщи трябва да се свиват, тъй като лицето ще бъде нежелано за първите шест месеца.

При избора на материала за облицоване на стените на фасадата си струва да се обърне допълнително внимание на топлоизолационните качества и енергоспестяващите свойства на изкуствения камък за стените.

Изкуствен камък за фасада 6

Много често се използва за облицовка на стените на фасадата на гранит или винилови панели. Изборът на материала за облицовката ще бъде засегнат, включително натоварването на основата на сградата.

Естетичният компонент предизвиква, използвайки изкуствен камък за фасадата, да комбинира различните си цветови нюанси, за да създаде картина на "естественост" и да създаде нещо напълно необичайно и в природа, което не съществува.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Завършване на терасата с изкуствен и естествен камъкЗавършване на терасата с изкуствен и естествен камък
Как да проправим къща с изкуствен камък от теория до практикаКак да проправим къща с изкуствен камък от теория до практика
Форми за изкуствен камък от какво и как да направите себе си?Форми за изкуствен камък от какво и как да направите себе си?
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
Украсяване с изкуствен камъкУкрасяване с изкуствен камък
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Къщи от камък, какви са предимствата и недостатъците имКъщи от камък, какви са предимствата и недостатъците им
Облекло за фасадатаОблекло за фасадата
» » Видове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщата
© 2021 BggeHat.com