Технология на завършване на различни части на къщата с изкуствен камък

Стенна декорация с изкуствен камъкЗа декориране и облицоване на фасади, фундаменти, подземни части на сгради, както и за вътрешни довършителни работи в съвременното строителство се използват голям брой естествени и изкуствени материали.

Това може да бъде дървена облицовка и мазилка, както и каменни и керамични плочки. Също така за тази цел, пластмасови сайдинг, различни панели, специални видовете облицовъчни тухли, ламиниран паркет.

Разнообразието от архитектурни стилове и решения изисква използването на подходящи видове довършителни материали. Не всички от тях са взаимозаменяеми, те са предмет на стандартите и ГОСС, определени в техния клас, имат различни технически характеристики и особености, реагират различно на влиянието на външната среда.

Използване на изкуствен камък

Един от широко използваните довършителни материали е изкуствен камък. Тъй като е по-евтин и по-удобен за инсталация от естествения аналог, изкуственият камък по никакъв начин не е по-нисък от него по отношение на неговите характеристики и външен вид.

За разлика от естествения камък, декоративният материал има прав гръб и е много по-лесен за работа и нарязване, което значително опростява инсталацията му.

Трябва да се помни, че цокълът пред къщата с изкуствен камък, както и стената му, трябва да се извърши по един добре подготвен повърхност, най-вече с помощта на специално лепило. Тя може да се използва и за точно поставяне на съседни плочки, създавайки допълнителен фактор на свързване.

Стенна декорация с изкуствен камък 1

Този композитен материал се състои от цимент (това се нарича също оцветен бетон) или гипс, естерни смоли, камък прах определена порода, подсилващи компоненти, оцветители, сажди, което позволява да се постигне желания цвят сянка или придаване на желания ефект на крайния продукт (стареене, получаването на необходимата фактуриране чертеж).

Изправени пред основите на къщата с изкуствен камък, декорирайки стените, завършване на плинт, устройството на ландшафта, дизайна на камини, въплъщението на различни дизайнерски идеи - тук е непълният списък на възможните варианти за неговото приложение.

Особено често през последните години се използва вътрешната украса на стени с изкуствен камък. Нека да разгледаме по-подробно някои видове работа.

Облицовка на вътрешни стени с декоративен камък

Облицовъчните стени с изкуствен камък като вид довършителни работи са много сходни с обикновените тухлени или керамични плочки. На предварително подготвени повърхност на стената с използването на силикон, керемидено лепило, течни нокти са фиксирани индивидуални "тухли". Гипсовите аналози се използват основно за вътрешни довършителни работи, тъй като материалът, от който се състоят, е изложен на влага и температурни колебания.

Стенна декорация с изкуствен камък 2

Лепилото се нанася върху стената със шпатула с гребен или обикновена мистрия. При монтажа на крайните части трябва просто да поставите елемента върху лепилото, леко отстрани и да го натиснете до долния ред или да го поставите на желаното ниво. Така се запълва цялата необходима площ.

При устройството за полагане с шевове е възможно да се използват като ленти ленти гипс картон, пластмасови кръстове за керамични плочки или просто обикновен картон.

Трябва да се внимава да се гарантира, че излишното лепило пада възможно най-малко отпред каменна повърхност. Тъй като структурата на материала затруднява почистването.

Осъществяване на изкуствен камък стена, например снимка на която лесно можете да намерите онлайн на множество сайтове, посветени на строителството категория, придават на интериора на вашия апартамент или къща специален вид скъпо, и надеждността, което ви позволява да се насладите на луксозен вид за години напред.

Бих искал да отбележа, че въвеждането на такъв елемент на вътрешен дизайн може да изисква допълнително акцентирано осветление, което дава допълнителен обем и изразителност на готовия състав.

Външна украса на сградата с изкуствен камък



Различните части на фасадата могат да бъдат оригинално декорирани, ако са изпълнени майсторски завършвайки къщата навън изкуствен камък.

Подготовка на повърхността

Облицовката на мазето или мазето на къщата може да бъде направена от изкуствен камък, външните повърхности на стените. Ако повърхността, която трябва да бъде обработена, е бетон, тогава създаваме грапавост или вдлъбнатини върху нея, като използваме шлифовъчна машина със специален кръг.

Стенна декорация с изкуствен камък 3

Подсилваме дървената стена и мазилката. Ние импрегнираме подготвената равнина с грунд от дълбоко проникване и започваме закрепете камъните за лепене или циментова замазка с добавяне на строителни PVA.

монтиране

Работата по завършване на къщата отвън с изкуствен камък трябва да се извършва при температури не по-ниски от 5 градуса по Целзий, което ще спомогне за правилното настройване. Не е благоприятно и твърде горещо време, когато поставянето на изкуствен камък на стената ще бъде значително сложно.

Стенна декорация с изкуствен камък 5

Също така е желателно първо да изберете и очертайте плочките на земята по определен начин, и едва след това да прехвърли части от модела към стената. Камъкът се поставя не на нивото на земята, а на основата на основата. Следователно е необходимо да се направи копаене на точните места.

каменна зидария

По принцип при декорирането на стени с изкуствен камък се използва зидария с бродирани шевове, което е по-логично, изглежда твърдо и естествено отвън на жилищна или офис сграда.

Стенна декорация с изкуствен камък

Дебелината на шевовете може да бъде различна, основното е, че те са хомогенни и сходни на дълбочина.

Цветният бетон обикновено се полага отгоре и от ъглите. Това помага да се избегне изпръскване на долните редове и формирането на правилната декоративна повърхност.

Освен естетическите цели, декорацията на стените с изкуствен камък, разбира се, изпълнява и изолационната функция. Тъй като материалът е устойчив на замръзване, слабо пропусклив за вода. Освен това може да е желателно да се обработва получената повърхност специална боя за да получите желания цвят и допълнителна защита.

Направи си сам?

Извършването на този вид работа изисква определени умения в строителния сектор. И ако не сте сигурни в собствените си силни страни или в липсата на свободно време да вършите тези работни места, ще бъде естествено да кандидатствате за помощ на професионалисти, които ще провеждат висококачествени облицовки от стени с изкуствен камък.

Стенна декорация с изкуствен камък 7

Но какво би могло да бъде по-добре, отколкото да бъдеш дизайнер и създател на интериора и вида на собствения си дом?

Това ще ви позволи да се насладите на бъдещето на недвижими гордост и да се чувстват законния собственик и пълноправен представител на силния пол, изпълнено едно от основните предписанията на мъж - да си построи къща.

Твоят опит в довършването на камък

Споделете вашите преживявания как да поставите изкуствен камък на стената, сложете снимка на работата, извършена за останалите, можете директно на нашия сайт, изпращайки материалите си на редактора.

И много, след като прочетете статията си, ще разберете - няма нищо невъзможно, не се страхувайте от нов и непознат, ако резултатът ще плати за всички разходи и ще оправдае най-добрите очаквания, ще направи живота на близките и роднините ви по-приятен и приятен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщатаВидове изкуствен камък за облицоване на различни части на къщата
Как да проправим къща с изкуствен камък от теория до практикаКак да проправим къща с изкуствен камък от теория до практика
Как правилно да се изгради основата на къща под камък?Как правилно да се изгради основата на къща под камък?
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
Изкуствен камък-гранитИзкуствен камък-гранит
Украсяване с изкуствен камъкУкрасяване с изкуствен камък
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
Облекло за фасадатаОблекло за фасадата
» » Технология на завършване на различни части на къщата с изкуствен камък
© 2021 BggeHat.com