Как да проправим къща с изкуствен камък от теория до практика

С лице към фасадата на къщата с изкуствен камъкХармоничната облицовка на фасадата на къщата с изкуствен камък изглежда понякога по-добре от завършването на скъпи естествени материали. Искате да знаете как да го направите и да видите снимката - прочетете този преглед до края.

Разнообразието от композитни материали, използвани в съвременното строителство, е поразително. Много видове работа започнаха да се правят много по-лесно, както и значително намаляваха разходите за тях. Сега създаването на уникални дизайнерски проекти подчертава личност и стил собственик на жилищна сграда или офис комплекс, стана по-достъпен.

Предимства на изкуствен камък

Един от оригиналните довършителни материали е изкуствен камък. Надеждно имитирайки текстурата на естествен аналог, това е много по-лесно, по-удобно за работа и, разбира се, е по-евтино. Позволете си да използвате този вид довършителни работи вече могат да бъдат онези, които само мечтаят за луксозна каменна фасада или стилно и скъпо декориран интериор.

С лице към фасадата на къщата с изкуствен камък 1

Декориране на къщи с изкуствен камък, снимка с примери, които, ако желаете, лесно можете да намерите в Интернет, носят следните функции:

  • подобряване на топлоизолационните качества на къщата;
  • укрепване на защитата на стените от увреждане;
  • създаване на допълнителна анти-шумова бариера;
  • придавайки индивидуалност на външния вид на сградата;
  • предотвратявайки замръзването на фундаментите и стените (което е особено важно в нашия климат).

"Цветен бетон" в облицовката на сградите

Облицовката на къщата с изкуствен камък се извършва основно с така наречения "цветен" бетон. Този материал се състои от Портланд цимент, кварцов пясък, различни пълнители улесняват тегло (стрити и термично обработен перлит, естествен пемза, разширена глина, керамика песъчинки) добавки подобряват свойствата успешно за повишаване якостта синтетични влакна, пигменти и вода.

Каменни характеристики

Основните характеристики на изкуствения камък могат да бъдат разгледани:

  • добра устойчивост на замръзване;
  • устойчивост на механични повреди;
  • относително ниско специфично тегло;
  • нисък индекс на абсорбция на вода.

Издръжливостта на замръзване оказва влияние върху експлоатационния живот и външния вид на материала. Стабилността на повредите е не само необходима в етапите на подреждане и през целия период на по-нататъшна услуга на покритието, но също и на етапа на транспортиране на продуктите от производителя до търговеца до крайния купувач.

С лице към фасадата на къщата с изкуствен камък 2

Коефициентът на поглъщане на водата се влияе от двата предишни параметъра. При изкуствен камък той не трябва да надвишава 9.

Малкият в сравнение с теглото на естествените камъни осигурява лесен монтаж и намалява количеството материали за закрепване.

На тези показатели трябва да обърнете специално внимание, ако решите да произведете обърната към фасадата на къщата изкуствен камък. Правилният избор на материали ще помогне да се избегнат проблеми както по време на самия строителен процес, така и при последващата работа на готовия обект.

Монтажни характеристики

Облицовката на къщата с изкуствен камък, чиято цена може да варира както от качеството и размера на оригиналните елементи, така и от размера на частта, която трябва да се запълни, е труден технически процес. Тя се осъществява основно с привличане на строители със съответна специализация и високо професионално ниво. Това ще бъде гаранция за качество, съответствие с необходимите строителни стандарти и издръжливост на покритието.

Облицовка на фасадата на къщата с изкуствен камък 3

За сънародниците ни обаче нищо не е невъзможно. Не е преведено в страната фолклорни занаятчии. Така че в този случай, домашна украса изкуствен камък може да бъде произведен самостоятелно. За да направите това, освен да имате необходимото количество материал, трябва да имате достатъчно свободно време, умения в областта на довършителните работи, да имате развито чувство за вкус и голям ентусиазъм.

Особено "напреднали" самоук хора могат дори да се опитат да произвеждат свои детайли за облицовка.

Производство на цимент за облицоване на изкуствен камък от собствени ръце



Предлагаме стъпка по стъпка ръководство за производството на цимент изкуствен камък.

Създаване на формуляр

Първо трябва да създадете формуляр за по-късно производство. За тези цели една от опциите е да се използва наличен силиконов уплътнител.

Изкуствен камък със собствени ръце готови

Изберете подходящ контейнер и правилния размер на камъните като шаблони.

Колкото по-разнообразни ще бъдат използвани, толкова по-оригинални ще бъдат завърши палтото.

Освен това формата и камъните са гъсто покрити с произволно, най-достъпно лубрикант. Формата е гъсто напълнена със силикон и избраните образци се нагряват в него, след което се заравнява повърхността на уплътнителя.

Изкуствен камък със собствени ръце

Процесът на пълно втвърдяване с оглед на голямата дебелина на формовъчния слой може да се забави до няколко седмици. След това кутията и камъните се отстраняват и полученият "шаблон" е готов за употреба.

Изкуствен камък със собствените си ръце

Изработка на камък

След това можете да отидете направо на "камъни":

  1. се приготвя смес от цимент и пясък в съотношение от 1 до 3;
  2. избраният оцветен пигмент се добавя;
  3. водният разтвор се смесва чрез подходяща техника или ръчно;
  4. с използване на силиконови, дървени или всякакви други форми, повтаряйки очертанията на естествени заготовки, изляти торби;
  5. върху повърхността на непълно замразения разтвор, са направени разрези за по-добро свързване с лицевата повърхност;
  6. след около един ден блокове се прехвърлят за пълно сушене и формата след цялостно измиване отново е готова за употреба.

Фасадна декорация

Когато се подготви достатъчно довършителни материали, можете да продължите директно към декорация на фасадата на сградата. Процесът не е особено различен от полагането на конвенционални керамични плочки. Основното е да се подготви повърхността, която да бъде залепена. Ако е необходимо, затегнете с армираща мрежа и нанесете слой мазилка.

Изкуствен камък с ръчно сглобяване

Самата Стайлинг обикновено започва от ъглите и идва от горе на долу, за да предотвратите появата на излишък от разтвор на лепило върху повърхността на по-долните редове на камък, който, благодарение на своята структура, не е добре почистен.

Преди началото на работата се препоръчва да се очертаят камъните с фрагменти, за да се представи относителната им позиция на фасадата.

Ако изберете декорация на дома, направени от изкуствен камък, снимка, намиращ се в големи количества в различни специализирани сайтове, да ви помогне да вземе решение за стила и цветовете на бъдещото покритие, в случай на проблем да се позволи използването един от готовите дизайни.

По този начин, обърната към фасадата на къщата Един изкуствен камък ще бъде от началото до края на създаването на вашите ръце. Ще позволи да се покажат латентните таланти и да се изострят вече наличните умения за изграждане.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на завършване на различни части на къщата с изкуствен камъкТехнология на завършване на различни части на къщата с изкуствен камък
Завършване на терасата с изкуствен и естествен камъкЗавършване на терасата с изкуствен и естествен камък
Как правилно да се изгради основата на къща под камък?Как правилно да се изгради основата на къща под камък?
Каменна плот за кухняКаменна плот за кухня
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
Украсяване с изкуствен камъкУкрасяване с изкуствен камък
Плотове от течен камъкПлотове от течен камък
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
Пълнители за строителни разтвори и бетониПълнители за строителни разтвори и бетони
» » Как да проправим къща с изкуствен камък от теория до практика
© 2021 BggeHat.com