Каменна плот за кухня

Ако по-рано беше възможно да се купи това, което е (и това е "там" присъствало в ограничен брой), сега очите тичат от избора. Има много материали за производството на плотове. И един от типовете е каменният плот за кухнята. И тук трябва да решите дали ще бъде естествено или изкуствено.

Масата е изработена от естествен камък

Избирайки естествен камък, можете да бъдете сигурни в изключителната рисунка. Тъй като няма идентични длани с ясно проверени линии и вени, а в случай на естествен камък, няма да откриете две абсолютно еднакви модели. Основата е направена от гранит или мрамор. Това са две класически тенденции, които придават на кухнята уважаван вид. Разбира се, естественият камък е няколко пъти по-скъп от изкуствения камък. Но красотата на последното просто избледнява пред красотата на първите.

Гранит плот

Гранитът се характеризира с якост, издръжливост, устойчивост на агресивни алкални или киселинни течности. Той е много по-силен от пластмаса, лесен за почистване, не се надрасква, не се подлага на температурни промени и не гори.

Каменна плот за кухня

Гранит плот

Гранит плот

Както и кухненски плотове - това е основната работна площ на кухнята, където голяма механична въздействието и влагата, работният плот за кухня от гранит камък - един от най-верните решения й. Повърхността е добре полирана и полирана, ръбовете са обработени, поради което разфасовките и износването са напълно изключени. След всички процедури в кухнята, масата се изтрива с обикновена влажна кърпа.

Гранит плот

Гранит плот

Гранит плот

Гранитният плот не променя формата си, а самият камък има много богата палитра.

Гранит плот

Мрамор работят нагоре

Мраморът е много по-мек от гранита. Той е по-използван за плотове на бани. Но някои любители на този камък решават мраморния плот за кухнята. Такъв плот за маса няма да бъде толкова дълъг, колкото гранит, изисква специални грижи и е податлив на драскотини. Ако плотът от гранит е лесен за почистване с мокър парцал, тогава за мрамор е необходимо да използвате специален инструмент за грижа за камък. Не избирайте нищо, а само подходящо за мрамор. Но искаме да отбележим, че той е многократно по-трайни от дървения или пластмасовия плот.

Мрамор работят нагоре

Мрамор не е непременно бял цвят. Тя може да бъде сива, жълта, червена, черна. И ако искате ярки цветове, вероятно ще организирате разнообразна комбинация от цветен мрамор в една маса.

Мрамор работят нагоре

Така че в естетически смисъл мраморните плотове имат плюсове!

Мрамор работят нагоре

Плотовете от шисти или гнайс също са варианти на естествен камък. Но те са по-малко популярни и точно като гранит и мрамор са много скъпи.

Плотове от изкуствен камък



Плотовете, изработени от изкуствен камък, стават все по-популярни. Произвеждани чрез пресоване на гранули от естествен камък във връзка с полимери, те придобиват отлична здравина, практичност и непретенциозна грижа. Всякакви повреди се елиминират без следа от собствените сили (шкурка) или с помощта на майстор (дълбоки разфасовки, чипове и т.н.).

Има такива общи типове:

- Кориански плотове (САЩ или Япония)
- плотове от течен камък
- плотове, изработени от кварц
- Битто (Китай)
- Montelli (Китай)
- Hi-Mac (Южна Корея)
- Старон (Южна Корея)

Вече ви разказахме за първите два варианта. Няма да повтаряме, затова ще се занимаваме с останалите.

Кварцови плотове

Кварцовите плотове са толкова силни, че са на второ място само до диаманта. Те се състоят от повече от 90 от кварц и надмине положителните характеристики на Corian - изкуствен камък, въз основа на акрил. На повърхността на субстрата може да бъде поставен без горещия тиган или пот, настъргвам зелето прав върху плота, плъзнете метални прибори - плот от тези манипулации не niskolechko страдат.

Масата е изработена от кварц

Както всеки композитен материал - няма пореста структура. Така че, влага, мухъл, бактерии и гъбички не са за кварцови плотове. Широк избор от цветове и цветове, естетика и елегантност! Кварцовите плотове са добър избор!

Изкуствен камък Bitto

Може би най-евтиният вариант на всички представители на изкуствен камък. Продуктът притежава всички необходими сертификати за качество, постоянно запазва своя оригинален външен вид (над 10 години), има богата палитра и е много популярен. За разлика от естествения камък, той е лек в своята маса. Този параметър обаче не влияе на силата или температурните натоварвания. Тя се основава на акрил в състав със смоли и полиестер.

Мрамор работят нагоре

Изкуствен камък Montelli

Има същите качества и характеристики като Кориан, но изобщо не е пластмаса. Ето защо цената е по-евтина от корианските плотове. От него можете да направите кухненски плот само за стандартната форма. Матовите повърхности могат да се почистват с абразивни прахове, с гланц или полу-гланц, по-добре да не се прави.

Мрамор работят нагоре

Изкуствен камък Hi-Macs

Изкуствен камък Hi-Macs - полимер на базата на акрил с добавка на оцветители и минерални пълнители. Той не гори, е практичен и хигиеничен, лесен за ремонт, издръжлив. Структурата не е пореста като всеки изкуствен камък.

Мрамор работят нагоре

Изкуствен камък

Тя включва много разновидности от изкуствен камък, които имитират текстурата от естествен камък. Благодарение на разнообразната палитра лесно се комбинира с всеки друг материал във вътрешността на кухнята.

Мрамор работят нагоре


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кориански плотовеКориански плотове
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Плотове от течен камъкПлотове от течен камък
Маси от маси от естествен камък в интериораМаси от маси от естествен камък в интериора
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Видове естествен камък в интериораВидове естествен камък в интериора
Облекло за фасадатаОблекло за фасадата
Порцеланови плочкиПорцеланови плочки
Изкуствен камък в интериораИзкуствен камък в интериора
» » Каменна плот за кухня
© 2021 BggeHat.com