Кориански плотове

Композитният материал на corian се появи на пазара само преди около 50 години, но вече е придобил популярност. Разработи този изкуствен камък от американската компания DuPont за довършителни работи както на обществени, така и на жилищни помещения. Corian се състои от акрилни и естествени минерали. Делът на последните е най-малко 2/3. Кориан често се използва в интериорен дизайн, като от него се произвеждат различни декоративни елементи, лампи, кухненски мивки и первази за баня, прозоречни первази и т.н. Днес ще говорим за плотовете Corian, които просто не могат да бъдат игнорирани.

Предимства на Corian плотове

Първият, това, от което искате да се насочите, е нейната порьозна структура. Този изкуствен камък не позволява влага, което означава, че е устойчива на образуването на мухъл и възпроизвеждане на гъбичките. Също така е устойчива на въздействието на различни химични агенти. Ако искате да почистите плота Corian с каквито и да било средства, то няма да създаде дори малки драскотини.

Кориански плотове

Вторият: малко податливи на механични и топлинни ефекти. Дори ако неопитен домакините да подават гореща тиган на Corian на плота, всички образувани дефекти могат да бъдат решени чрез всякакви средства за промиване (прах, сапун, детергент за съдове и т.н.), се разрежда с вода. И всякакви драскотини лесно изчезват след обработката им с шкурка.

контра върхове

Третият: нетоксичен. Дори и в случай на пожар, Corian ще излъчва само белезникав дим, който не съдържа токсични газове. А при обикновени температури изобщо не изпуска газове.

Кориански плотове



четвърти: с такъв кухненски плот можете да сте сигурни, че ще ви служи за десетилетие, без да се подувате от влага или пожълтяване от често използване, както и други проблеми. Corian се произвежда в САЩ и Япония. Всички продукти имат сертификат за качество за пълно съответствие със стандартите на Америка, Русия и страните от ЕС. И това вече говори за надеждност.

Кориански плотове

пети: той не съдържа никакви шевове и идеално се интегрира с други материали. Вашият плот Corian ще бъде еднокорпусен, сякаш е издълбан от огромно парче камък. Имайки в арсенала си около сто цвята, този прекрасен камък лесно се вписва в квартала с дърво, пластмаса, стъкло и други материали.

Кориански плотове

Шестата: поради своята гъвкавост при определени температури на топене, корианът може да приеме дори най-странната форма. Затова можете да поръчате плот за кухнята, а не стандартния. Всичко зависи от вашите вкусове и предпочитания. Всички части ще бъдат залепени внимателно със специално лепило за тежки условия, а ставите ще бъдат почти невидими, за разлика от производството на такава маса от пластмаса. Ето защо, скритите шевове на ставите просто няма да могат да събират мръсотия и прах.

Кориански плотове

Полет в мехлема

Въпреки такова изобилие от тежки плюсове на кориански плотове "не без грях". Те имат много висока цена, която въпреки това не бива да ви изплаши. Когато купувате плот Koriana, бъдете сигурни, че ще станете собственик на трайна конструкция за много дълго време. Дори след 20 години активна употреба тя ще изглежда като нова!


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каменна плот за кухняКаменна плот за кухня
Кухненски плотове предимства и недостатъци на различни материалиКухненски плотове предимства и недостатъци на различни материали
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
Украсяване с изкуствен камъкУкрасяване с изкуствен камък
Плотове от течен камъкПлотове от течен камък
Маси от маси от естествен камък в интериораМаси от маси от естествен камък в интериора
Облицовката с декоративен камък е красива, елегантна и полезнаОблицовката с декоративен камък е красива, елегантна и полезна
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
Кухненско обзавежданеКухненско обзавеждане
Видове естествен камък в интериораВидове естествен камък в интериора
» » Кориански плотове
© 2021 BggeHat.com