Кухненски плотове предимства и недостатъци на различни материали

Само на пръв поглед, изборът на плот за кухня изглежда лесно. Когато срещнете този въпрос по-близо, вие започвате да осъзнавате, че решаването на този проблем не е достатъчно лесно. Не е достатъчно да изберете здрава, устойчива на износване и лесна за обслужване повърхност. Неговият дизайн трябва да съответства на стила на кухнята, а в някои случаи дори може да играе ролята на ярко цветно място, семантичния акцент на цялата кухня.

Съвременните производители са стъпвали достатъчно далеч в различни технологии за производството на плотове за кухнята. За всеки вкус, финансова възможност и всеки дизайн на кухненския бокс можете да изберете не една опция за покриване на работната повърхност. За да направите правилния избор, трябва да знаете тези или други свойства на материалите, от които се произвеждат кухненски плотове. Ще им кажем по-нататък.

Преглед на плотове за кухня от различни материали

Ламиниран MDF

Този вид материал е много популярен, защото има много предимства. Първо, е много приятно да се грижите за маса, изработена от ламиниран MDF. Той не абсорбира мръсотията и грес, не набъбва под въздействието на влага, е устойчив на надраскване и повреда. На второ място, богатството на дизайнерските опции ви позволява да изберете плот от този материал за всеки дизайн. Материалът имитира каменни и дървени повърхности. За любителите на екзотиката се предлага дори имитация на бетон. И трето, което е много важно, можете да направите такива плотове с абсолютно всякаква форма.

Плотове за кухнята

Неръждаема стомана

Това е още един от популярните материали, дошли в кухнята на жилищни сгради от професионални готвачи. Особено подходящо е да се разгледа този материал в високотехнологичните кухни. Заслужаваше признание не само поради външния си вид - стилен и модерен. Работната повърхност от неръждаема стомана е много издръжлива, издръжлива, лесна за почистване. Тя не се страхува от чипове, тя може да бъде безопасно поставена върху нея. Всички връзки са безпроблемни, така че не запушват мръсотията. Но има няколко недостатъка на такова покритие: с течение на времето може да избледнее, на такава повърхност има забележителни пръстови отпечатъци, самият материал е много студен.

Плотове за кухнята

стъкло

Модерното покритие, което е много привързано към хората творчески. Въпреки високата цена, този плот отговаря на много изисквания. Той е устойчив на топлина, защото стъклото се използва закалено. Укрепването също прави стъклото устойчиво на удар, т.е. За да разбиете или да повредите плота от стъкло, ще трябва да похарчите много усилия. Поради факта, че такива върхове на маса могат да бъдат направени прозрачни, те не натоварват и не затрупват пространство. И тяхната гладка, почти огледална повърхност визуално увеличава дори малка кухня в Хрушчов. Грижата за такова настолна машина е невероятно проста, така че хигиенично е за предпочитане пред всички други материали. И, разбира се, богатството на формите, в които можете да направите маса от стъкло, е просто невероятно.

Плотове за кухнята

Керамични плочки

Самият материал е идеален за кухнята. Тя се различава в сила, простота на грижите и отличен външен вид, много опции за текстури и цветове. Независимо от това, значителният недостатък на такъв плот за маса е шевовете, които непрекъснато ще бъдат запушени с мазнини и мръсотия, тъй като те ще трябва редовно да се търкат. Поради тази причина кухненските плотове, изработени от керамични плочки, не са толкова популярни, колкото и другите.



Плотове за кухнята

дърво

Най-екологично чистият материал. Но освен това и дори външния вид, масите на дървото не могат да се похвалят с нищо. В грижите те са сложно усложнени, защото поглъщат миризми, мръсотия и мазнини, оставят петна, драскотини и пукнатини. Дървеният плот е просто рай за бактериите и микробите. Ето защо, такова място за маса може да си позволи само много точна любовница.

Плотове за кухнята

Изкуствен и естествен камък

Плотовете от естествен камък за кухнята са толкова скъпи, че това е прерогатив на изключителните дизайнерски кухни. Да, и естественият камък е много крехък (това не включва гранит), изисква внимателна специфична грижа. Изкуственият камък е устойчив на влага и по-лек материал, но лесно оставя следи, страхува се от горещи предмети и продукти за оцветяване (не всички видове).

Плотове за кухнята

Corian

Покритие за плотове, създадени от минерален пълнител, акрилна смола и пигмент. Corian (Corian) - екологичен материал, има свойства като: якост, устойчивост на влага, издръжливост. Лесно се надрасква, но също така лесно се изглаждат драскотините, без да оставят никакви следи. Основният недостатък на корианските плотове е неговата цена.

Плотове за кухнята

Работният плот за кухнята е от голямо значение. С помощта на него можете да съживите кухненския бокс, дайте му специален чар. Ако искате да надстроите кухнята и финансите не ви позволяват, просто променете плота и това ще донесе нотка на новост и свежест.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бяла кухня Кухненски интериор бялБяла кухня Кухненски интериор бял
Каменна плот за кухняКаменна плот за кухня
Кухненски мебели за малка кухняКухненски мебели за малка кухня
Престилката за кухнята е различнаПрестилката за кухнята е различна
Възглавници във вътрешността на кухнятаВъзглавници във вътрешността на кухнята
Кориански плотовеКориански плотове
Кухни марияКухни мария
Препоръки за избор на добри кухненски мебелиПрепоръки за избор на добри кухненски мебели
Плотове от течен камъкПлотове от течен камък
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
» » Кухненски плотове предимства и недостатъци на различни материали
© 2021 BggeHat.com