Използването на черупката в декорацията на фасадата

Завършването на селска къща с помощта на естествен камък изглежда впечатляващо и забележително. Най-популярният камък за довършване на фасадата е черупката. Какъв е този материал? Какви функции има?

Това е вид варовик. Каменни камъни, състоящи се от черупки от черупчести и черупки, които за дълго време са били компресирани.

В сравнение с използването на други естествени камъни, фасадната украса с черупката има повече плюсове. Материалът, от който са изработени плочките, е много издръжлив. Използва се дори за довършителни стълби.

Преди да приложите камък за декорация, той е подложен на няколко вида обработка:

  • buchardirovanie;
  • полиране;
  • трион;
  • полиране;
  • смилане;

Всички видове обработка са атрактивни по свой начин.

Декоративната черупка е бяла, розова и жълта. Най-силният е белият камък.



Обработката не е трудна. В сравнение с други камъни или гранитогрес, е лесно да се работи с черупката. Структурата на камъка ви позволява лесно да го нарязвате на плочки от всякакъв размер и форма. Перфектно произведени различни декоративни и архитектурни елементи.

В допълнение към красивата черупка, корпусът служи и като топлоизолационен и шумоизолиращ материал. Той има антибактериални свойства, насища въздуха със сол и йод, което дава на камъните лечебен ефект. Камъкът е собственост на "дишане", екологично чист, експлоатационният живот е дълъг. В стените на черупката не са уредени гризачи. Тя притежава свойството да отблъсква лъчението от радиация. Служи като отлична защита за фасадата.

Как да работите с черупката?

Прикрепете плочките към стената с обикновена циментова замазка или специално разработено лепило. За приготвяне на циментов разтвор използвайте само речен пясък, който има фини фракции. Преди полагането на плочките не се изисква допълнителна изолация или хидроизолация.

Започнете поставянето на плочките трябва да са от ъгъла, и в процеса е необходимо да се проверят редове от зидария до нивото. След приключване на работа, шевовете трябва да бъдат запечатани със специална мастика, а излишъкът да се отстранява с пясъчна машина.

За да се защити фасадата на къщата от влага, след облицоване на стените, плочката трябва да бъде обработена с хидрофобен разтвор. Това третиране също ще предпази стените от отрицателни външни атмосферни влияния, високи нива и ще ги направи по-трайни. Плочките ще станат по-привлекателни и нивото на замърсяване ще намалее.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
Как да почистите мивката правилноКак да почистите мивката правилно
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Изкуствен камък за фасадатаИзкуствен камък за фасадата
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Арматура за мивка за баняАрматура за мивка за баня
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Къщи от камък, какви са предимствата и недостатъците имКъщи от камък, какви са предимствата и недостатъците им
Прилагане на миди в строителствотоПрилагане на миди в строителството
Облекло за фасадатаОблекло за фасадата
» » Използването на черупката в декорацията на фасадата
© 2021 BggeHat.com